3427 zenekar 12457 letölthető zene

Hozzászólások » MyMusic » 2005. év hónap zenekarai (archívum) » Hónap zenekara 2004. április

Témakörök
Hirdetés
Hónap zenekara 2004. április
myMusic Admin 2004. ápr.. 30.  17:52 35
Április zenekara
A szavazást ezennek lezártuk, az április hónap zenekara a BRAINDEATH lett, nekik gratulálunk!

Üdv, myMusic Admin
   
myMusic Admin 2004. ápr.. 16.  13:42 34
Regisztráció aktiválás
Kedves Fórumozók!

A fórum indításakor nem akartuk túlbonyolítani a fórum regisztrációt mivel nem láttuk szükségesnek az email ellenõrzését. Azonban reméljük ez nem okoz annyi "többletmunkát" hogy aki hozzá szeretne szólni, az emiatt nem regisztrál.

Tibinek igaza van abban, hogy ezzel megelõzhetõ a Voodoo Allen esetéhez hasonló ügyek kialakulása, mi pedig õgy döntöttünk, hogy jobb nem megvárni a második ilyet. :)

Mostantól már emailcím-ellenõrzés is van azaz egy linkes aktiválást kell csinálni a regisztrációnál (is, mert a zenekaroknak ez eddig is megvolt).

Ez nem jelenti azt hogy egymásután azonos IP-rõl érkezõ regisztrációkat nem fogjuk alaposabban megnézni, mivel azt sem tartjuk fair-nek, ha valaki idõmilliomosnak gondolja magát és beregisztrál 25 freemailes címet aztán nekiáll aktiváni õket és szavazgatni. Ezt továbbra is csak kézzel lehet kiszûrni, mi pedig figyelünk :)

Üdv, myMusic Admin
   
Tibi 2004. ápr.. 16.  11:39 33
Az rendben van, hogy e-mail enként egy regisztráció van, de a rendszer nem ellenõrzi, hogy a mail létezõ cím-e. Vagyis ha én beírom, hogy drbubo@tokonszurommagam.hu, akkor máris van egy érvényes belépésem. :)
Szerintem ezt az egyet kellene kiküszöbölni, vagyis egy linket elküldeni a megadott e-mailra, amivel vissza kell igazolni, hogy a cím valós.
Ennyi. Más sem csinálja ezt másként. Szerintem ez bõven elegendõ. Ha valaki elkezd ezek után e-mail címeket regisztrálni mint a güzü az 1. Kegyetlenül ráér. 2. Eleve megérdemel egy gyõzelmet a sok munkájáért. 3. Ezzel az erõvel dolgozhatna háromszor annyi pénzért, mint amennyit a nyeremény ér! (nem lebecsülendõ azt!!!!!!)
   
myMusic Admin 2004. ápr.. 15.  10:08 32
IP és társai
Nem akartuk túlbonyolítani a helyzetet, de ha már ennyien írtatok. :)

Éppen azért döntöttünk amellett, hogy csak regisztrált fórumozók szavazhassanak, mert így mailcímet is meg kell adni. Ugyanazzal az emailcímmel pedig nem lehet újra regisztrálni.
Az IP önmagában nem sokat ér amit ti is leírtatok (dinamikus IP, azonos tûzfal mögött ülõ emberek, stb). Az nem gond ha két szavazat egy IP-rõl jön, de ha valaki fals emailcímrõl próbál regisztrálni, az hamar kiderül.
Egyenlõre nem változtatunk a szavazáson, mert csak egy ilyen eset volt. Ha több lesz, akkor kénytelenek leszünk bonyolítani, ami persze senkinek sem jó.
   
Donát 2004. ápr.. 13.  17:00 31
Hajaj... hát nem egyszerû a helyzet.
Az tényleg igaz, hogy DSLen 90% dinamikus IPvel van. Szóval szerintem is az lenne a legkorrektebb, ha maga a regisztráció lenne komplexebb.
Egy mailcímhez csak egy felhasználónév lehessen (és természetesen amelyik loginnévhez tartozó ember már szavazott azt nem engedi még egyszer a redszer)
Az tényleg elég valószínütlen, hogy valaki 20 mail címet csináljon :) Max. 2-3 amit még egy ember megcsinál. (szerintem)

Bár ugye ez meg nem tökéletes... szóval valahogy az IPs dolgot is kombinálni kéne. Bár mondjuk egy iskolát ha veszünk akkor meg már megint problémás a helyzet. (ott akkor u.a. az IP cím fog látszani?? -ehhez nem értek igazán :)

Na mind1. Szóval lényeg, hogy valami megoldás kell rá......
   
Tibi 2004. ápr.. 13.  14:23 30
És mi van akkor, ha én mondjuk egy olyan ismerõsöm gépérõl szavazok, aki szintén szavazott? Jelesint ugyanis pont ez történt. Errõl a géprõl két szavazat lett elküldve ugyanannak a zenekarnak.

Szerintem a legértelmesebb dolog az lenne - és ezt általában így is csinálják - hogy a regisztrációnál megadott e-mail címre érkezzen egy link, amivel az ember aktiválja magát. Amikor én regisztráltam elég volt megadni egy mail címet, és arra semmi nem is jött. Ennyibõl megadhattam volna fals címet is. Az azért mégis macerásabb, hogy a csalni akaró elõször csinál magának 27 e-mail címet, majd 27 regisztrációt a mymusicon. Szerintem ez sokakat visszariasztana. Én magamból indulok ki. Én ugyanis lusta lennék erre. :)
   
Localhost 2004. ápr.. 13.  11:54 29
Sziasztok!

Sztem cookie-k használata,és az IP cím figyelés együttes használata nagyobb eséllyel kizárja a többszöri szavazást...IP cím önmagában kevés,mivel a szélessávosoknak nagy része ADSL-es az pedig 90%-ban dinamikus IP-t használ...Persze tökéletes módszer nem vagyon:)
   
Donát 2004. ápr.. 12.  23:31 28
Szerintem érdemes lenne akár letiltani is, hogy egy IP rõl többször is lehessen szavazni. Ugyanis így akár a másik zenekarokra is szavazhatnak direk többször- csak úgy kicseszésnek.
Hogy ne õk kaphassák meg a díjat.
   
myMusic Admin 2004. ápr.. 12.  20:28 27
Voodoo kizárva
Kedves Szavazók!

A Voodoo Allen együttest kizártuk az ehavi szavazásból, és õk a következõ hónapban sem versenyezhetnek majd a felajánlott díjért. Az ok egyszerû: valaki ugyanarról a géprõl rendszeresen egymás után több szavazatot adott le az együttesre.

Ez az elsõ olyan dolog volt, amivel az illetõ nemcsak nekünk, hanem másoknak is ártani próbált. Jó lenne, ha az a valaki magába szállna és elnézést kérne azoktól is, akiknek a nevében szavazott.

A hónap zenekara választásnak az lenne a célja, hogy adhassunk valamit azoknak az együtteseknek, akiknek ez jól jön (ingyen stúdióidõ, késõbbi terveink szerint hangszerek, kiegészítõk, koncertlehetõség jár a nyerteseknek). Ha azonban a hozzáállás ilyen, kénytelenek leszünk leállítani a szavazásokat.

Kérjük, hogy a szabályokat tartsátok be: egy ember egy szavazat! Mostantól fokozottan figyeljük az IP címeket hogy ki honnan szavaz, így egyértelmû, ha valaki csalni akar!

Az elõzõ havi nyertesünk saját honlapján és több internetes fórumon felhívta rajongói figyelmét arra, hogy lehet rájuk szavazni itt, a myMusic-on. Minél több ismerõst, rajongót értesítetek annál többen szavaznak rátok!

myMusic Admin
   
traki 2004. ápr.. 12.  11:50 26
szerintem frenkire szavazzunk...:-))))
   

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky