3427 zenekar 12457 letölthető zene

Hozzászólások » Kommentek » Cikk hozzászólások » Szombaton LavaLava Live-fesztivál az Oktogonnál kommentek

Témakörök
Hirdetés
Vissza a cikkhezSzombaton LavaLava Live-fesztivál az Oktogonnál kommentek
tollnermate 2008. ápr.. 16.  02:54 12
sziasztok! először is minden fellépőnek megköszönném, hogy vállalta a szombatit. erről az ableton vitáról teljes képpel nem rendelkezem, de annyit elmondhatok, hogy én három hete használom a programot és ennyit még életemben nem csodálkoztam, hogy ezzel miket lehet csinálni.. annyi bizonyos, hogy sokkal több lehetőség van benne egyéni megoldásokra mint bármi más eszközzel, sőt még azzal is egyetértek, hogy ha valaki megtanulja használni, akkor könnyű vele keverni, szépen, pontosan, gyorsan. de kérdezem én: ezzel mi a gond? :) sztem az összes eszközt (akár fizikai/direkt akár szoftver) azért találják ki, hogy nekem - rajongó, tomboló közönségnek - még többet tudjon adni, aki használja.
http://www.ableton.com/live-for-djs
itt elhangzik, pár név, akik az abletont dj-zéshez használják - persze ezek nem ilyen divatos "elektró" nevek, de hát én azért tisztelem ezt a richie hawtin gyereket, akármennyire abletonnal kever. :)
szóval ezt a cd-ableton vitát szerintem nem mi fogjuk itt eldönteni, hanem az idő.
azt pedig ne mondja már senki, hogy egy live-ot összerakni egyszerű! aki kicsit is próbált már hasonlóba kezdeni az tudja.
fabo! a meghívott 5 vendég formációból 1 lesz akik nem cd-játszót használnak, ők a tits & clits lesznek, és szerintem gyere le és hallgasd meg a live act-jüket, mert érdemes! :)
ha jól sejtem, neked azzal van a problémád, ha valaki live act-nek bélyegzi, az abletonos dj-szettjét. (nem?) nos, én lehet, hogy túl jó bulikba járok, de ilyet még nem láttam! :)
várunk mindenkit szeretettel!
Előzmény:   fabo    2008. ápr.. 15.  18:17  
hsbz 2008. ápr.. 16.  00:29 11
tehát.

1. igen. fontos különbséget tenni az ableton-os live act és dj set között, tény.

2. az ektiv a nagy halmaz benne: Tits & Clits, WPAHP, "Kollektíva Dj's", és mi...

3. titsék is, wpahp is live act-et dobnak, van mögötte meló rendesen...

4. nem mondanám magunkat királynak :D

üdv, písz! :D

örüljünk, hogy van téma... :)
   
fabo 2008. ápr.. 15.  18:17 10
1.latom jol megragadtad a mondanivalom lenyeget bnb de mindegy. akkor mar egy kicsit reszletesebben: nekem a kollektiva név a tmx,fullstereo,p.bitch formaciot jelenti. az ektiv pedig ha joltudom egy "menedzsment" ami az uj hazai "tehetsegeket" menedzseli. amogott pedig nem feltetlen all az egesz kollektiva, talan a krisztian de nem is ez a lenyeg. szoval azer nem ugyanaz a ketto.

2. amit mondtal az kulfoldre igaz, de itthon en meg sehol nem lattam seratot. a masik meg hogy nehogymar az abletonos haknizast a seratohoz hasonlitsuk. aki kb 2 orat eltolt az ableton elott es valamennyire van zenei erzeke, siman osszetud rakni egy normalis setet, mivel ilyenekre hogy tempo vagy hogy csuszik egy szam nem is kell figyelnie. egyebkent en nem az abletonos live actekrol beszeltem, mert azokkal semmi bajom, azokban tenyleg van munka. csak az ilyen ableton dj set dolgokat nemtudom semmire se ertekelni, es az a baj hogy egyre tobb ilyen van itthon ahogy latom es nem ennek kene az elfogadottnak lennie.

pisz az van hogyne lenne de sztem szabad velemeny nyilvanitas is.
Előzmény:   bnb    2008. ápr.. 15.  15:43  
akerenyi 2008. ápr.. 15.  17:14 9
nah, örülök, hogy sikerült valamennyire párbeszédet generálni. értelmeset, mert az ritka ám:)
szóval valahol egyetértek az abletonos felvetéseddel, mert nyilván van ilyen dj (nem egy, nem kettő), aki előre megcsinált playlistet játszik. Ugyanakkor ma már kb. csak laptoppal érkeznek a dj-k, annyi a változó, hogy ableton, vagy serato. Én is jobban szeretem az utóbbit, mert az mégiscsak materiálisabb, de sokszor az nem jelent semmit.
Pl. utolsó kollektívás bulin, a Blende-s/Brian Cox-oson az előbbi az írt cédéiről pakolta a (szerintem) totál jellegtelen houset, és az nem volt valami nagy élvezet.
amúgy egy igazi live actet összerakni abletonnal, az dícséretes.
písz
á
   
bnb 2008. ápr.. 15.  15:43 8
:) még mindig nagyon értesz a budapesti szórakoztató iparhoz:)
akkor kis háttér info az ektív és a kollektíva ugyan az! teljesen ugyan azok az emberek állnak a háttérben, akkor nem mind1 hogy hogy hívjuk?:)
szóval ne állíts olyanokat amikben nem vagy biztos...
amúgy meg béke van!
üdv
topic lezárva részemről...
Előzmény:   fabo    2008. ápr.. 15.  15:03  
fabo 2008. ápr.. 15.  15:03 7
nem azt mondtam hogy a kollektivat szeretem, hanem itthon azokon a bulikon szoktak nagyobb nevek lenni. kulonben meg ok nem kollosok hanem ektivesek ami azert mas. tudom hogy a wplnts is abletont hasznal azert mondtam hogy kivancsi vagyok, hogy a hajon is kimer e majd x szaz ember ele allni es leegetni magat egy ableton szettel.
Előzmény:   bnb    2008. ápr.. 15.  14:01  
bnb 2008. ápr.. 15.  14:01 6
látom te is nagyon jól informálodott vagy...
sok sikert a kollektíva partykhoz...
csak h tudd a tits and clits és a hsbz-ék is kollektívások
ja és wplnts is abletotn használ:)
Előzmény:   fabo    2008. ápr.. 15.  13:27  
fabo 2008. ápr.. 15.  13:27 5
aa roluk nem is mernek mondani semmit gondolom ok a kiralyok. ezer nem jarok itthon bulizni max kollektivara ha jo a vendeg, mer ilyen actek vannak. abletonnal nincs gaz ha szamot akar valaki irni de nehogymar az kelljen ertekelni h vki kiall egy laptoppal es a play gombbal lejatsza az elore osszerakott szettjet. ez olyan mintha cdrol berakna egy mixet. nekem ehhez nem lenne pofam de hat izles kerdese. mondjuk kivancsi vagyok hogy a wpahp srac a hajon is ezt fogja e majd tolni.
   
bnb 2008. ápr.. 15.  11:25 4
ami késik nem múlik!
HSBZ kritika comming soon:D
   
hsbz 2008. ápr.. 15.  01:19 3
Mi baj van az ableton-nal? Egyáltalán mi az az ableton? :D És mi miért nem kaptunk kritikát? :( ...imádom a fórumokat :D

Písz!
   

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky