3427 zenekar 12457 letölthető zene

Hozzászólások » MyMusic » Bárpult » Mitől lesz SIKERES egy zenekar?

Témakörök
Hirdetés
Mitől lesz SIKERES egy zenekar?
Meeshee 2010. jan.. 8.  20:57 16
Egyébként a másik útvonal meg a pénz. Megveszed kilóra a session zenészeket, interjúkat és kétes kritikákat, műsoridőt vásárolsz a tévében, rádióban, Ha zeneileg nulla vagy, közepesen kevés pénzért megkérsz valakit hogy csináljon alád zenét, esetleg összelopsz 1 2 jó groove-ot. Ezzel is lehet próbálkozni.
Egyébként még az összetákolt, és zeneileg hulladékként kezelendő marketingelt bandák mögött is van koncepció, és van bennük valami különleges (még ha mű, vagy számodra nevetséges ez a különlegesség) ami miatt egy közepesen rövid ideig egy közepesen ismert szinten ellegyenek.
   
Meeshee 2010. jan.. 8.  20:44 15
Kurvár@ kábitó műsort kell tolni a szinpadon, meg kell b@szni a közönséget a show által, nagyon alázatosnak kell lenni (ettől a háromtól szimpatikus 1 fellépő ismeretlen közegben), kell legyen terv, koncepció, egészségesen pozicionált zenekari önkép, bemondás a szövegben, kinyilós refrének, sokat kell gondolkozni, sokat kell gyakorolni, aztán okosan nyomulni kluboknál, fesztiváloknál, kibirni, megélni azt a szinte kötelező 4-5 évet mire beérik 1 természetes produkció (nem összetákolt megmarketingelt tinibanda). Ki kell nézni valahogy. Kell humor a szinpadra.

Persze, ha zenei zseni vagy, mindez nem kell. De az elmúlt 30 évben ilyen nem nagyon került elő magyarországon, szóval ne áltassad magad :)
   
kovikevin 2009. jún.. 3.  16:18 14
kapcsolatok, pénz, tehetség,
-sajnos-
   
krachtek 2008. máj.. 3.  19:21 13
+1

Ezt nagyrészt azok rontották el, akik anno beengedték a köztudatba a kirakati babákat a biztos profit érdekében. Ma meg persze mindenki ráállt a trendre, hogy bohóc módjára rángatózzon a ráaggatott szponzor cuccokban nulla tehetséggel és zenei tudással vagy akár érzékkel.

Myadmin, Te biztosan jobban látod, hogy ki mit tesz a népszerűségért itt, mint én. Én minden esetre örülök, hogy van ez az oldal. Igyekszem gyakran és értelmesen blogolni, küldözgetem a meghívókat stb. Az eredmény pedig ha nem is extrém mértékben meggyőző, azért pozitív és látványos - több mint egy hete top 10-ben vagyok elektro kategóriában és ha moderáltan is, de mégis csak nő a látogatottságom. Persze sokszor én sem tudom mire vélni a passzivitást - a felhasználók talán bátortalanok, azért nem kommentelnek vagy érdeklődnek sok témával kapcsolatban...
Előzmény:   MyAdmin    2008. máj.. 3.  15:58  
MyAdmin 2008. máj.. 3.  15:58 12
szia krachtek!

mindenképp érdemes elgondolkodni azon amit írtál, sok igazság van benne. de kíváncsi lennék még mások véleményére is. szerintem ennek ellenére jelez azért az is valamit, ha az itt lévő zenekaroknak ennyire nem számít semmit az hogy mennyien látják őket, azért ez is jelent valamit. sokszor találkozom magyar zenészek körében azzal hogy elvárják hogy sztárokként kezeljék őket, de semmit nem tesznek azért hogy sztárok lehessenek (az eredeti, jó zenész értelmében értve a sztárt!)... alapvetően az lehet a probléma hogy a külcsín és a belbecs felcserélődött (bocs hogy ilyen idióta szavak jöttek most)... ami alatt azt értem, hogy a sztárság BELÜL kezdődik, nem ott hogy eljátszom, hanem ott, hogy tudom hogy jó zenész vagyok, mindent megteszek érte, és élvezem amit csinálok. nem azért játszom, hogy sztár lehessek, hanem azért vagyok sztár, mert élvezem amit csinálok, és jó vagyok benne. az, hogy ezt eljátszom, miközben semmi sincs mögötte, sosem vezet sikerhez...

lehet hogy kicsit elkanyarodtam a témától de most ez kivánkozott ki belőlem :)
Előzmény:   krachtek    2008. ápr.. 23.  18:00  
krachtek 2008. ápr.. 23.  18:00 11
Az objektivitás miatt javasolnám azt, hogy a szerkesztőség válasszon. Első hallásra ez paradoxnak tűnhet, mindjárt kifejtem.

Bárki összehozhat 50-100 rajongót, ami mögött mindössze 2-3 ember lenne valójában (nem akarok tippeket adni, így maradjunk ennyiben). Ezért erre szerintem teljes bizonyossággal nem lehet alapozni. Sőt, ha az az akár 200 rajongó valóban 200 embert takar, mi a garancia arra, hogy a zenekarban tényleg van potenciál? Pl. ha indítana valaki egy Polgár Jenő Blues Band-et elképesztően értékelhetetlen zenei teljesítménnyel, besamplingelve az eredeti hangot, szerintem 3 nap alatt 2000 rajongója lenne. Nem vitás, még akár platina lemez is lehetne belőle. Viszont szerencsére nektek sem az eladási rekordok erőszakos megdöntése a célotok - gondolom részben ezért hoztátok létre az oldalt és indítottátok el ezt a topicot.

Hogy egy gyakorlatközelibb példával éljek, pl. a MySpace-en hemzsegnek a tehetségtelenebbnél tehetségtelenebb amatőr, többnyire metál bandák több ezres rajongótáborral (legalábbis a profiljuk alapján...). Nem kell zenei szakértőnek lenni ahhoz, hogy megítéljük: az életben nem viszik semmire, mert ötlet, tehetség és eredetiség híján vannak. Nem véletlen, hogy az országos méretű tehetségkutatók is (szinte bárhol a világon) csakis előzetesen - jobb esetben szakértő - zsűri által jóváhagyott előadókat, csapatokat engednek a színpadra vagy a nyilvánosság elé.

Úgy gondolom, a jó zenei szerkesztő/rendező egy olyan művész, akinek kivételes érzéke van arra, hogy még a rosszból is kihallja a jót. Más szóval hallja, kiben van potenciál és kiből lehet (akár komoly munka árán is) értékeket kipréselni és sikeresen közvetíteni a nagyérdeműnek.

Nagyjából ezért javasolnám, hogy a szerkesztőség döntsön; amúgy is van már lehetőség arra, hogy a rajongók és a szavazatok száma lendítsen előre valakit.
Előzmény:   MyAdmin    2008. ápr.. 21.  19:19  
MyAdmin 2008. ápr.. 21.  19:19 10
krachtek felvetése egyébként tetszett, hogy a heti legjobb legyen a címlapon, és ezzel adunk lehetőséget a megjelenésre. de azt gondolom, hogy miért mi válasszunk ki bárkit, aki a címlapra kerül? :) a heti legjobb pont az, aki a Webchartot vezeti, hiszen ott van a 10 legtöbbet hallgatott zene, továbbá a zenekari listában is látszik, hogy ki a népszerűbb. Mivel ez nem is olyan régen indult, még elég könnyen be lehet kerülni az elejére: a MyMusic címlapját jelenleg napi 8-10 ezer látogató nézi, a zenekari listát is kb. 4-5000 látogató. Ahhoz hogy egy zenekar az élre kerülhessen elég 50-100 rajongót összeszedni, ami feltehetőleg elég sok zenekarnak könnyen menne. És aki ezeken a lisákon jól szerepel, azokat mi is erősítjük: interjút vagy lemezkritikát is írunk, meg fellépéseket szervezünk nekik. Ennyivel több lehetőség van ebben, mint mondjuk egy MySpace oldalon. A rajongók gyűjtéséhez pedig ott a Meghívó funkció, amivel pár perc alatt lehet népszerűsíteni a zenekart...
   
MyAdmin 2008. ápr.. 21.  19:12 9
Nos :) Az ötletek jók, de rögtön elmondanám, hogy ezek egy része már működik is: az elmúlt években kb 20-25 alkalommal szerveztünk az oldalon népszerűbb zenekaroknak bulikat, fellépési lehetőséget, és tévés vagy rádiós interjút is.

Nem csak havonta egyszer, hanem mostanában már majddem hetente vannak MyMusic "éjszakák" de ezekről írtunk a hírlevélben is, és általában ott mennek ki a zenekaroknak szóló felhívások is: legutóbbi ilyen az volt, hogy a játék ideje alatt a MyMusic-ra feltöltött videóklippek közül választottunk ki egy nyertest, ráadásul végül holtversenyt hirdettünk, vagyis két zenekar is fellépési lehetőséghez jutott ebben a játékban. Egyikük, a Turbo pl. a Zagar előtt léphet fel a május 17-i MyMusic bulin az A38 hajón... ami azért nem kis lehetőség.

A fellépőket az alapján választjuk, hogy kinek mennyi rajongója van: a Hegylakók, Scary Guys, stb. vagyis akik elöl vannak a zenekari listán, már léptek fel MyMusic szervezésben.

Továbbá lesz egy Tehetségkutató ősszel, mely már egy hónapja elkezdtünk szervezni, és elég nagy kampány lesz körülötte, de ennek részleteivel egy másik témában foglalkozunk, ez a múlt heti hírlevélben ment ki.

   
shakuecho 2008. ápr.. 21.  10:53 8
A beszélgetés érdemi folytatásához jól jönne egy reakció az adminisztrátortól :)
   
lukrécia 2008. ápr.. 16.  00:59 7
Előre is elnézések a női naivitásom miatt, de ha már kiemelkednek bizonyos zenekarok kedvetségük miatt, akkor nem lehetne MyMusic éjszakákat tartani, gondolnám havonta egy pesti klubban élőben a hallgatóság elé tárni az elmúlt időszak legkedveltebb 2-3 zenekart.... élőben mindennek más a "feeling"je.

OK jogos, nem mindenki budapesti, de valahol el kell kezdeni, meg csak ötlet szemezgetés megy, nemde?

   

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky