3427 zenekar 12457 letölthető zene

Hozzászólások » MyMusic » Technikai kérdések, segítség! » Legyen-e TOP10?

Témakörök
Hirdetés
Legyen-e TOP10?
ZoleecaX 2004. okt.. 31.  22:29 27
De a legegyszerûbb és legjobb módszer szeintem az SMS-es szavazás Kövezzetek meg nyugodtan, de egy (nem emeltdíjas sms-t) mindenki kibír. De minden bizonnyal egy ember nem szavazna több százszor. Pláne ha egy nap mondjuk egy számról csak egyszer lehetne. Vagy inkább havonta csak egyszer, és akkor a Pannon ingyen sms-e is ki van lõve. Kész.Egy ember egy szavazatot, egy zenekarra.
Megvalósítása lehet hogy nehéz (valakinek számolni kell), vagy be lehet szerezni jó pénzért pc-be kártyát amivel megoldható a dolog (asszem vodánál van is ilyen). Szerintem ez az egyetlen módszer ami tényleg hatékony lenne.
   
ZoleecaX 2004. okt.. 31.  21:08 26
Hardveresen kell a gépeket azonosítani. Fogalmam sincs, hogy létezik-e ilyen, illetve ha igen akkor hogyan mûködik pl szerver oldalról, és azt sem tudom, hogy egyáltalán leheséges-e.

DE: ha pl valamilyen úton módon lehetne egy gépet azonosítani az alaplap gyártási száma, tipusa stb alapján akkor asszem meg lenne a megoldás. Alaplapot nem tud percenként cserélni az ember...

De asszem ezek még nem kiforrott technikák. Majd utána járok.
   
>:( 2004. okt.. 23.  15:09 25
Az ÉJ LEPLE ALATT MALACKODNAK EZEK A TAHÓK!

>:(
   
m j k 2004. okt.. 22.  23:27 24
bugyi
a nemzeti sport oldalán vannak szavazások mondjuk ott semmi tét nincs ott valami számkódos rendszert használnak én nem tudom mire jó az a dolog de tök olyannak tûnik mintha a problem szoluciója lenne mindig kiir egy számot amit nekünk szavazáskor bekel irni valahova és akkor jó valaki tudja hogy müködik elve mi az
   
Tvik 2004. okt.. 22.  15:50 23
Hi,
az emailcímes módszer sem a legjobb, mert vannak olyan site-ok, amik egyszer használatos emailcímeket tudnak generálni, épp ilyen esetekre.

Arról mi a véleményetek, hogy csak fórumba regisztrált, a legutóbbi 30 napban több mint N (N=3, pl.) hozzászólással rendelkezõ felhasználók tudjanak szavazni? Csak egy ötlet...

A napi 1 szavazatot is soknak tartom, bõven elég lenne a havi 1. Vagy ha lehet egy hónapban többször szavazni, 1 zenekarra csak 1-szer lehessen. Persze ezt nehezebb megvalósítani, de így legalább nem lehet megfloodolni a haverzenekart naponta istenítõ szavazatokkal.
   
myMusic Admin 2004. okt.. 22.  15:11 22
Bocs
Szia Szalo,

Elnézést, az elõzõ hozzászólásom tényleg nem csak neked szólt, hanem úgy általában írtam le a véleményem, több hozzászólás olvasása után. Valószínû hogy rosszul emlékeztem rá (amikor írod, akkor nem látod az elõzõ hozzászólásokat). Amirõl te írtál, az nagyjából a szabályok megalkotásáról és a betartásáról szólt, és nagyjából én is arról írtam, és mivel már többen szóltak hozzá a témához, gondoltam leírom részletesebben.

Nem akarom tovább rágni, tudom, hogy nem a legjobb megoldás, ami van, de még mindig nem volt jobb ötlet. Törjük a fejünket, meg várjuk a ti javaslataitokat is. Novembertõl kipróbáljuk az emailcímes módszert, az megint okozhat gondokat, de majd kiderül, hogy jobb-e. Szeptemberben is írtam, hogy ideiglenes jellegû a változtatás. Az indulás óta sok minden javult már, bár ezzel együtt az elvégzendõ feladatok listája is mindig hosszabb lesz :D de mi szívesen csináljuk a dolgokat, és ha valakinek van jó ötlete, akkor változtatunk is ha kell.

Remélem nincs harag :)

Üdv, Admin
   
Szalo 2004. okt.. 22.  13:48 21
Szia Admin!

Eskuszom megneztem de en nem irtam olyat , hogy nem egyenloek a feltetelek! es nem a szavazast kritizaltam... Ha lehet "csalni" azt meg is fogjak tenni, azt is leirtam miert.Az jo ,hogy van mit nyerni...es a nyeremeny is szuper..mi mar fel is hasznaltuk.. lassan felrakom az oldalra is.
En csak azt jegyeztem meg, hogy ez a verseny mar nem a zenekarokrol szol. nem a zenerol, hanem a dijrol.. ami jo is meg nem is...
a dij maga jo...
En nem tudom a megoldast--de azt tudom, hogy igazad van abban, hogy amikor mi futottunk az elso "helyert" akkor is felmerult ez.. raadasul olyan csapattal futottunk akiket ismerunk es joban vagyunk..
no de ez mar a mult. en sok siker kivanok ezen problema megoldasahz, mert nem konnyu..ha eszembe jut vmi igerem elmondom...

Az uzeneted bar nekem cimezted , ugy erzem elsosorban nem nekem szolt. Legalabbis igy gondolom :-)

udv Szalo
   
myMusic Admin 2004. okt.. 21.  16:59 20
Jamal,

Köszi a javaslatot, már olvastam korábban de nem reagáltam rá. Az ötlet hasonlít arra amit legelõször találtunk ki. Csakhogy: bármit legyen a pontszámok alapja, azzal valószínûleg manipulálni fognak... ha pl. a ki mennyit koncertezik lenne az alap, akkor tele lenne a honlap fals koncertidõpontokkal. Az pedig nem tenne jót senkinek. Ellenõrizni nem tudnánk minden koncertet, mert havonta több mint 100 idõpont volt eddig meghirdetve átlagban, sok vidéki koncert is. Pénteken és szombaton sokszor 5-6-8-10 koncert is van, lehetetlen ellenõrizni hogy tényleg volt-e mindenhol. Ha nem ellenõrizzük, akkor pedig jönnek a kitalált idõpontok.

A többi dologgal hasonlóképp nem mûködne. Emiatt van az, hogy a szavazás minden mástól független.

De persze lehet mondani a további ötleteket, és a mi véleményünkkel is lehet vitatkozni.

Üdv, Admin
   
myMusic Admin 2004. okt.. 21.  16:38 19
Válasz
Szia Szalo!

Nem igazán értem miért írtad, hogy nincsenek egyenlõ feltételek a szavazásnál. Ha lehet akkor írd le, hogy konkrétan miért gondolod, hogy a feltételek egyenlõtlenek.

A mi részünkrõl a feltételek azonosak. Ráadásul most átláthatóbb, és objektívebb, mint szeptember elõtt, mivel most teljesen automatizált az egész. A korábbi, fórumos módszerben voltak problémák amiket azóta kiküszöböltünk, a szavazás korrektebb lett. És továbbra is azon vagyunk hogy javítsunk rajta. Akkor azért nem volt vele ennyi gond, mert még nem volt sok zenekar. Közben több mint 280 zenekar lett, és az oldal látogatottsága is ezzel párhuzamosan többszörösére emelkedett. A korábbi javasolgatós módszer már nem mûködne.

Az esélyegyenlõségrõl: teljesen egyenlõ feltételeket nyilván nem lehet teremteni, mert pl. egy budapesti zenekarnak több esélye van, mert nagyobb az internet-lefedettség, mint vidéken, emiatt több rajongójuk tud szavazni. De az ilyeneket hadd ne befolyásoljuk, ezzel kapcsolatban lehet keresni pl. az informatikai kormánybiztost. :)

Amit mi befolyásolhatunk: a szavazásban minden zenekar automatikusan részt vesz és mindenkire ugyanolyan feltételek érvényesek. A rendszert ki lehet játszani. De ez nem azt jelenti hogy ettõl egyenlõtlen, mert bárki kijátszhatja. Máshol írtam már, talán többször is: amikor ti nyertetek akkor is volt "többszöri szavazás".

Egyébként minden rendszert ki lehet játszani, a kérdés az, hogy milyen áron lehet. Ha nem érdemes kijátszani, akkor senki nem fogja. Vagyis a legfontosabb az lenne, hogy olyan feltételeket teremtsünk, hogy azokat senki ne akarja kijátszani. Mivel ez nem sikerült, ismét változni fognak a szabályok.

Novembertõl ismét csak emailcímmel lehet majd szavazni. Azt is ki lehet majd játszani, és teljesen egyértelmû hogy hogyan. Regisztrálni kell 500 emailcímet, és szavazni mindegyikkel. Kérdés hogy érdemes-e annyit pepecselni vele? De ha valaki tud olyan internetes szavazásról, amit nem lehet kijátszani, szóljon, és mi is bevezetjük azt.

Ha kiszámolod, abból amit az elõzõ havi nyertes leírt, hogy kb 3 percbe telik egy szavazat leadása, és megnézed mennyivel nyertek: kijön hogy kb. 353 Ft-os órabérben szavazgattak magukra. Ha valakinek megér 353 Ft-ot az hogy egy órán keresztül a gép elõtt ül és szavazgat akkor hadd csinálja. Ezt bárki csinálhatta volna. Ettõl még egyenlõek az esélyek, de tény, hogy furcsa lesz a végeredmény, és mi sem örülünk neki, hogy ennyi gond van vele.

Egyébként Magyarország vezetõ portáljai is ugyanezt az IP szûréses módszert alkalmazzák... A bankok által használt "hitelesített aláírás" meg több(tíz)milliós rendszert követel meg, olyan itt mostanában nem lesz.

Azért gondolom az nem rossz, hogy lehet nyerni valamit. És már sokszor leírtuk, hogy nem az a cél, hogy a legjobb nyerjen, egyszerûen az, aki a legtöbb szavazatot kapja. Ez pedig teljesül. Egyébként pedig, nem vagyok benne biztos, hogy a többletszavazatok kiszûrése (ami persze már szinte lehetetlen utólag) után nem ugyanazok nyertek volna.

A legtöbb zenekar, aki nyert, tett érte valamit: az interneten fórumokon, chat-szobákban linkeket helyeztek el, és a saját oldalukon hirdették azt hogy a myMusic-on lehet rájuk szavazni.

Sorsolni is lehetne, az nem rossz az ötlet. Ezzel csak az a baj, hogy a nyereménysorsolás engedélyköteles, kell hozzá közjegyzõ, stb. És nem tudom, hogy mennyire lenne hihetõ, ha csak úgy bejelentenénk hogy ki nyert.

Amúgy pedig, köszi a hozzászólást mindenkinek, mert csakis ezen visszajelzések alapján tudunk változtatni dolgokon!

Üdv, Admin
   
none 2004. okt.. 19.  10:04 18
szavazás
Nem tudom, mi ez a nagy hûhó, remélem senki nem gondolja komolyan, hogy ismeretlen emberek a szavazás lapra tévednek és úgy szavaznak.
Nekem az egyik zenekar ismerõsöm, kedvelem õket és a zenéjüket, ezért valahányszor gépet látok, leadok rájuk egy szavazatot. Szerintem, ha egy zenekarnak van 50-100 fõs hallgatósága, vagy jól szerepel mondjuk gólyabálon,vagy más bulin, nem kell IP háború ahhoz, hogy egy hónap alatt 1000 fölötti szavazata legyen. És persze, hogy a szavazás elõrehaladtával mindenki egyre jobban igyekszik. Hogy az utolsó szavazási napon egy másik zenekar pár óra alatt többszáz szavazatot szerzett, és azzal nyert,az már fura, bár az elõbbi hozzászólás a magyarázat. Ami pedig azt okozta, hogy mivel kedvenc zenekarom elõzõleg így lecsúszott, most jobban odafigyelek, hogy minden nap szavazzak, és persze, hogy szólok másoknak is, hogy szavazzanak. Hangsúlyozom, nem vagyok zenekari tag, sem annak rokona.
Azaz a MiAzMa nem csaló, vagy ha az, akkor egy nagyon hosszú listában áll, de nem az élen.
   

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky