3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2008. május 27. | -karl-

Iszonyú ciki! Ezzel is lehetett nyerni az Eurovision 2008-on! - videó

Copyright:

Aki a minap figyelemmel kísérte a mostanában csak Euroviziós giccsfesztiválként emlegetett össznépi zenei megmozdulást öreg kontinensünkön, az már tudhatja, hogy az 53. megmozdulást egy orosz fiú, név szerint Gyma Bilan nyerte harmad magával.

A srác neve (Gyma Bilan) (...) sajnos nem ismeretlen zenei berkekben, hiszen a korábbi években is dobogós helyezést ért el az Eurovizión, sőt együtt dolgozott Nelly Furtadoval és részt vett pár éve az MTV Europe Music Awardson is. Aki látta sosem felejti el!

Hazájában óriási népszerűségnek örvend Gyma, afféle R.Kelly/Usher/Akon keresztezés ő, aki Believe című számának mozgóképes változatában tesz csak igazán bizonyságot lelki érzékenységéről és hatalmas szívéről, megmenti ugyanis egy rákbeteg kisfiú életét. Ez amúgy tényleg szép tőle, de nekünk, nem orosz hallgatóságnak súlyos belső sérüléseket okoz ezzel. Bizony mire nem képes egy előadó, pláne ha segítségül hívja jótéteményéhez az olimpiai bajnok Pljuscsenko-t és hazánk hegedűvirtuóz gyöngyszemét, Edvin Marton-t. (...)

A három elhivatott és átszellemült férfiú előadásával meggyőzte fél Európát (vagy legalábbis az orosz szavazókat), hogy az orosz mentalitás igenis tud valamit, ha mást nem, legalább iszonyú sok pénzt belenyomni egy-egy produkcióba, hogy aztán az, a hazai irdatlan nagy piacon őrült kaszává váljon. Természetesen nem érdemes párhuzamot vonni kishazánk hasonló minőségű befektetéseivel, hiszen itt soha semmi nem térül meg, ami zene...

A fehér, félig vizes és mellkason szétnyílt ingben, extázisban vonagló énekes, lazán kivágta a magas C-t - amitől persze mi lefordultunk a székről -, miközben mögötte büszkeségünk, Edvin húzta a talpalávalót. És ez tényleg komoly! Mi magyarok mindenütt ott vagyunk, s lám nem éppen eredménytelenül, amire persze nagyon-nagyon büszkék is vagyunk...

Aki pedig eddig a t.A.T.u féle orosz megmozdulás kapcsán fenntartásokkal kezelte történelmi sorstársunk zenei tevékenységeit, az most talán meg is marad ezen hitében, hiszen ez szar és egészen egyszerűen nem is értjük ennek az egész Euróvíziós dolognak a létjogosultságát. De nincs megállás, hiszen jövőre Giccsfesztival in Russia! Érdemes már jó előre bekészíteni a hányós zacskókat!

-karl-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
karl boro 2008. máj.. 29.  19:20 11
Nos, akkor hivatalosan is...
A MyMusic szerkesztősége bejelenti, hogy nem Clarissa írása volt az Euróvisióról szóló anyag, kvázi véletlenül szerepelt a neve egy rövid ideig a cikk szerzőjeként...
A szerző én voltam és szerkesztési hiba folytán került csak ki a neve.
A bűnöst megbüntettük és azóta messze jár…
Ezt szükségesnek tartottuk kolleganőnk védelmében leírni!
További jó olvasást kíván a MyMusic szerkesztősége!
Előzmény:   sanyi    2008. máj.. 28.  15:16  
sanyi 2008. máj.. 28.  15:16 10
na itt van akkor nektek egy igazi orosz gyöngyszem:
[link] (csak bírjátok kivárni az első percet)

ez van, erre gerjednek. u nász tózse jészty.
   
irgumburgum 2008. máj.. 28.  10:19 9
A dal nem volt egy világmegváltó alkotás, de ennek a dalversenynek nem is ez a célja, hanem a szórakozás.
Az orosz dallal semmi bajom, voltak sokkal gyengébbek, többek között a magyar, itthon agyonsztárolt Csézy a Rakocnzai förmedvény-szerzeménnyel.
A görögök vacakok voltak, egy az egyben a 2005-ös számukat koppintották. Gagyi volt tovább a svéd is, és még lehetne sorolni.

Amúgy azért mert T. cikkíró, Neked nem tetszik valami, lehetne kicsit normálisabb stílusban is fogalmaznod, és kritizálni.
Nem tudom, hogy az amcsidömpig rapperek mennyivel színvonalasabbak? De ugye még sorolhatnánk......
A cikk amit írtál, egy nagy kalap sz..r, csak hogy a Te saját stílusodnál mardjak.

Egyetértek horsz-al, aki azt írja, hogy Edvin felajánlotta segtségét Csézynek, és nekünk nem kellett. Hát igen, mert mi olyan szuperek vagyunk, ugyebár.

Gondolom a Te véleményed, hogy egész Európának vacak az ízlése, hogy ez a dal nyert, kivéve persze a TE ízlésedet, ami feltételezhetően szuper. Csézy/Rakonczai bagázs 6 ponttal az utolsó előtti lett. Na ez aztán a szép teljesítmény !

Vagy netán úgy gondolod, hogy nekik kellett volna nyerni?
   
déka 2008. máj.. 28.  09:59 8
az euvízió mindig szar, de legalább mindig van egy poén.
tavaly izrael volt jó, meg a németek - ugye roger cicero a frauen regieren die welt-el (szénné rögötük magunkat), idén pedig a franciák hoztak értelmeset Sebastien Tellier személyében ([link]).
aki tudja, hogy miről szól ez az egész, alapból egy viccel készül, hogy a nézőnek legalább egy kis szusszanás jusson. ez van. ilyeneken nem érdemes húzni magunkat.
   
dr. Menő Manó 2008. máj.. 27.  19:36 7
A kedves cikkíró figyelmét bizonyára elkerülte egy apróság: a döntőben egy ország sem szavazhatott a saját versenyzőjére, tehát nem az oroszok szavaztak Gyimára! Egyébként pedig: fanyalgás helyett inkább legyünk büszkék, hogy Edvin Marton révén mi is örülhetünk ennek a sikernek, ha már szegény Csézynek nem jutott be a döntőbe. Szerintem sokkal cikibb az, hogy Csézy visszafogott produkciójával ellentétben a döntőbe kerülhetett négy totál egyforma versenyző is (no, jó: mivel a svéd lány szőke volt, mégsem totál egyformák voltak), akik uniformis ezüstflitteres miniruhájukban leginkább csak riszálási tudmányukról tettek tanúbizonyságot. A görög, az ukrán, az örmény és a már említett svéd hölgynek még a dalaik is eléggé egykaptafák voltak. Miért kellett négy ilyen, nagyon hasonló produkciót végigszenvednünk a döntőben??? Ez a ciki!!!
   
Clarissa 2008. máj.. 27.  17:56 6
[hozzászólás törölve]
   
Clarissa 2008. máj.. 27.  17:42 5
[hozzászólás törölve]
   
trezsi 2008. máj.. 27.  16:11 4
[hozzászólás törölve]
Előzmény:   savashenrik    2008. máj.. 27.  16:10  
savashenrik 2008. máj.. 27.  16:10 3
Szvsz, hogy más országokban ki hogyan áll hozzá, az az ő dolguk. Ha a magyarok komolyan vették volna ezt bohóckodást, akkor nem Csézy Böbit küldik, hanem Zagart, és a Wings of Love című dalt. Attól a pillanattól kezdve, hogy az sms-ezőkre van bízva valami, megdől a szakmaisága egy versenynek, mert lehet valami kimagaslóan jó, ha a nézőket nem érdekli, és inkább átkapcsol a Bk-ra, míg egy másik országban poénból beszavazzák kedvencüket. Az írek egy fiktív báb pulykát indítottak, és ezzelé helyén is kezelték az egészet.
   
trezsi 2008. máj.. 27.  15:56 2
[hozzászólás törölve]
   
horsz 2008. máj.. 27.  15:51 1
Hát nemtudom, kedves Clarissa, de ha ennyire jártas a zenei világban és évről évre figyeli az Eurovíziós fesztivált, akkor tudnia kellene, hogy ez már jó tíz éve nem a minőségről szól.
A másik pedig kiváncsi lennék az Ön, zenei világban figyelemre méltó szaktudásával, hogy mit szólt volna ahhoz, hogyha mondjuk például a szánalmas brit vagy mondjuk a még szánalmasabb dán produkció nyert volna?
Ez a szám megérdemelte, de mondjuk egy jó két éve amikor a finnek nyertek, akkor is ennyire szar volt, vagy Önnek csak tipikus keleti fóbiája van, a tudatlanság miatt, vagyis elnézést, a nagyon mély informáltsága miatt?
Amúgy meg Edvin marton édasanyja ukrán származású ha jól emlékszem, úgyhogy hibás a cikke. Én ha ukrán lennék akkor így írnám, mi ukránok a magyarok mellett mindenhol ott vagyunk...
Ja és Edvin Marton maga ajánlotta fel a segítségét Czézy-nek, de nekünk sosem kell semmi.
Amúgy meg kívánok Önnek kedves Clarissa több optimizmust, a tipikus magyar pesszimizmus helyett...
   

2024. február 7.

A Future Islands új klippel fejeli meg új lemeze megjelenését

Pár napja érkezett meg a Future Islands hetedik albuma, a "People Who Aren't There Anymore". A 12 dalos anyag az amerikai banda számára egy új fejezetet jelöl: habár közel két évtizede már, hogy megalakultak, továbbra is folyamatosan új zenei kihívásokkal szórakoztatják egymást és saját magukat. Tovább

2024. február 6.

The Black Keys - új lemez és turné

A The Black Keys új dallal rúgja be 2024 motorját: mától minden platformon elérhető a Beautiful People (Stay High). Az új track egy új bejelentést is hozott: április 5-én érkezik a Grammy-díjas, ohiói banda tizenkettedik stúdióalbuma, az Ohio Prayers. Érdemes nyitott szemmel járni, mert hamarosan egy nemzetközi turné részleteiről is értesülhetünk! Tovább

2024. február 5.

A Cocteau Twins újra kiadta utolsó két lemezét

Újra kiadta utolsó két albumát punk gyökerekből sarjadó, majd a dream pop műfaj úttörőjévé váló skót Cocteau Twins. Apró érdekesség velük kapcsolatban, hogy az énekesnőjükről, Elisabeth Fraserről ősszel elneveztek egy aszteroidát... Az 1979 és 1997 között aktív csapat az 1993-as "Four-Calendar Café" és az 1996-os "Milk & Kisses" című kiadványaikat frissítette fel, ezúttal a 4AD kiadó gondozásában. A lépés különlegessége, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a két lemez most először lesz kapható vinylen is. Tovább

2023. október 2.

A The National meglepetésalbummal jelentkezik

A The National egy meglepetéslemezzel örvendezteti meg rajongóit: a banda múlt pénteken a Cincinattiben tartott Homecoming Festival nevű eseményén jelentette be a 12 dalos album mai érkezését. A "Laugh Track" az áprilisban kiadott "First Two Pages of Frankenstein" című korong kísérője, szerzeményei nagyrészt ugyanabban az időszakban születtek. Tovább

2023. október 2.

Megérkezett az új Ed Sheeran

A korábbihoz hasonlóan az ’Autumn Variations’ lemezt is a Grammy-díjas The National indie-zenekar tagja, Aaron Dessner produceri közreműködésével hozták tető alá, akit közös barátjukon, Taylor Swiften keresztül ismert meg Ed Sheeran. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky