3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
VOLT 2020

2021. február 4.

A Bagossy Brothers Company tarolt idén

Copyright:

A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án, a Duna TV kétórás showműsorában adták át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat 12 kategóriában kapták a hazai könnyűzene legjobbjai.

Az ötödik Petőfi Zenei Díj átadója több szempontból is különleges volt: ezúttal nem a szokásos módon, fesztiválozó közönség jelenlétében vehették át a díjaikat a győztesek, hanem fokozott biztonsági előírások betartása mellett felvett stúdióműsorban, közönség nélkül, január 23-án este a Duna Televízió műsorán. A szervezők, a VOLT Produkció, a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV célja az volt, hogy a díj rangjához méltó körülmények között pótolják a 2020-as Petőfi Zenei Díj átadóját és ünnepeljék a hazai könnyűzene legjobbjait.

A különleges, csak itt látható produkciók között volt többek között Presser Gábor és Rúzsa Magdi magával ragadó duettje - az énekesnő a Bergendy Istvánról is megemlékező Halott Pénz vendégeként is színpadra lépett a zenekar legújabb sikerével, melyet először mutattak be ekkora nyilvánosság előtt. A Bagossy Brothers Company és a 15. születésnapját egy év csúszással ünneplő Irie Maffia a legnépszerűbb dalaiból összeállított medleyvel érkezett. A Kelemen Kabátban Nagy Feróval együtt forrósította a hangulatot, a Random Trip pedig Schoblocher Barbarával (Blahalouisiana), Molnár Tamással (Jetlag), Vitáris Ivánnal(Ivan & The Parazol) és Tanka Balázzsal (Turbo) egy Omega klasszikusokból álló produkcióval tisztelgett a közelmúltban elhunyt Benkő László és Mihály Tamás életműve előtt, míg a Tóth Verával kiegészült Budapest Bár Balázs Fecóra emlékezett.

Az V. Petőfi Zenei Díj igazi rocklegendákat is üdvözölhetett a színpadán: Charlie, Pataky Attila és Frenreisz Károly a Várj, míg felkel majd a nap című slágerrel varázsolt emelkedett hangulatot a showműsorba.

A díjátadók között olyan különleges személyiségek is szerepeltek, mint Kapás Boglárka, olimpiai bronzérmes, világbajnok és hatszoros Európa-bajnok úszónő és Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A Petőfi Zenei Díj öt kategóriájának jelöltjeit a Petőfi Rádió 2019. és 2020. március 1. között legtöbbet játszott száz dala alapján választották ki, a győztesek személyéről a közönség szavazott.

Idén három kategóriában - az év zenekara, férfi előadója és videoklipje - vehetett át díjat a Bagossy Brothers Company, az év női előadója Rúzsa Magdi lett, az év akusztikus koncertjét pedig Demjén Ferenc adta.

A Petőfi Zenei Díj két győztese A Dal 2020 résztvevői közül került ki: az év dala kategóriában Rácz Gergő és Orsovai Reni részesült elismerésben, az év felfedezettje a Tortuga zenekar lett.

Az év dalszövegírójának járó díjat Tomaj Balázs, az MVM ügyfél vezérigazgató-helyettese adta át Molnár Tamásnak, aki már A Dal 2020-ban is örülhetett, hiszen ott is ő nyerte a legjobb szövegírói különdíjat.

A Petőfi Zenei Díjon a kiemelkedő hangszeres tehetségeket is jutalmazták: az év gitárosa Madarász Gábor, az év ütőhangszerese Bánfalvi Sándor, az év billentyűse pedig Lepés Gábor lett.

Az indulása óta a Petőfi Zenei Díj egyik fénypontja az Életmű-díjak átadása. 2016-ban Bereményi Géza, 2017-ben Demjén Ferenc, egy évvel később Tátrai Tibor, majd Nagy Feró vehette át az elismerést. Idén Horváth Charlie kapta az életműért járó Petőfi szobrot.


AZ V. PETŐFI ZENEI DÍJ GYŐZTESEI


Az év zenekara: Bagossy Brothers Company
Az év női előadója: Rúzsa Magdi
Az év férfi előadója: Bagossy Norbert
Az év videoklipje: Bagossy Brothers Company - Visszajövök
Az év akusztikus koncertje: Demjén Ferenc
Az év dala: Rácz Gergő és Orsovai Reni: Mostantól
Az év felfedezettje: Tortuga
A PZD életműdíjasa: Charlie
Az év dalszövegírója: Molnár Tamás
Az év gitárosa: Madarász Gábor
Az év ütőhangszerese: Bánfalvi Sándor
Az év billentyűse: Lepés Gábor
 

A Petőfi Zenei Díj főtámogatója ezúttal is az MVM volt. Felelős energetikai vállalatcsoportként ebben a rendkívüli, erőt próbáló, kihívásokkal teli időszakban is kiemelkedően fontosnak tartják az innovatív, értékteremtő kezdeményezések, a kultúra és a művészek támogatását; és ezúton is gratulálnak a győzteseknek.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. március 18.

Idén sem lesz VOLT és Balaton Sound

Ahogy arra számítani lehetett, idén is sorra mondják le a nagy koncerteket és fesztiválokat szerte Európában. A nyár végi fesztiválok szervezői közül vannak még, akik bíznak abban, hogy a tervezett rendezvények egy része valamilyen formában megvalósulhat, az azonban mára biztossá vált, hogy a VOLT és a Balaton Sound időpontját a szervezők 2022-re tolják. Tovább

2020. július 24.

Vonatozással idézi fel legszebb balatoni élményeinket a Wellhello

Fűben elheverés, vonatozás, Balaton, nyár. A Road Movie klipsorozat legújabb részében a Wellhelloval loholunk a pályaudvaron a fiatalkori balatoni élményeink után. Az együttes életében kulcsszerepe volt a balatoni vonatozásnak, így egyértelmű volt, hova visz a Road Movie legújabb útja. Tovább

2020. március 6.

Road Movie nappal indul a Telekom VOLT Fesztivál

Június 30-án Road Movie sorozat első, élő koncertprogramjával indul a Telekom VOLT Fesztivál Sopronban. A délután 5-kor kezdődő programban egész estés koncertet ad Ákos, Rúzsa Magdi, a Hiperkarma, a Kelemen Kabátban, házigazdaként pedig a Moby Dick és a VOLT rezidensének számító Dj Jokó lép színpadra. A Road Movie a fesztivál többi napján is feltűnik majd. Tovább

2020. február 7.

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a 2020. július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon. Tovább

2020. január 27.

Kész a Telekom VOLT Nagyszínpadának programja

Három élvonalbeli rockbanda, a My Chemical Romance, a Bring Me The Horizon és a The Offspring iratkozott fel a napokban - a korábban bejelentett fellépők mellé – a Telekom VOLT Fesztivál idei fellépőinek listájára. Ezzel, valamin a Halott Pénz, a Bagossy Brothers Company, Majka & Curtis, a Tankcsapda és még néhány hazai kedvenc bejelentésével - öt hónappal a fesztivál előtt – elkészült a Telekom Nagyszínpad programja, ami 2020. július 1-től 4-ig várja Sopronba a rajongókat. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky