3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2021. január 10.

Kétoldalú minden érem - megjelent a magyar olimpiai dal

Copyright:

Szakács Gergő, Diaz és Fura Csé legújabb dala a sportolói élet kihívásainak és sikereinek két oldaláról szól. A zenészek saját tapasztalataikat írták le a dalban, amely a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a Magyarock megbízásából készült.

„A Magyarock a Magyar Olimpiai Csapat márkája, ami a sportolók mellett, egy szurkolói közösség kialakítására is fókuszál, mindezt modern köntösben, fiatalos hangvétellel. A dallal az olimpiai alapértékeket (kiválóság, barátság, tisztelet) szeretnénk bevezetni a köztudatba, mert hisszük, hogy ezek az elvek nem csak a sportolókhoz beszélnek. Olyan előadókat kerestünk, akikhez már alapból közel áll ez a szellemiség, és akik hitelesen tudják azt továbbadni." - foglalta össze a projekt célját a MOB csapata.

„Sportrajongóként megtisztelő felkérés volt, hogy dolgozhattam a dalon. Én anno kézilabdáztam és atletizáltam, és a sportnak köszönhetem, hogy a mai napig csapatjátékos vagyok, csapatban dolgozom. Azt hiszem, hogy sok hasonlóság van a sportélet és a zenész élet között – mindkettő rengeteg áldozattal és elhivatottsággal jár. Számos buktató, kudarc állhat elénk, de a lényeg, hogy álljunk fel, menjünk tovább, és küzdjünk a céljainkért." - foglalta össze Diaz, aki hosszú idő után újra rappel a dalban.

„Tíz évembe telt, amíg elértem egy látható szintre a zeneiparban… A sportolók élete is sok éves, évtizedes munka, küzdelem eredménye. A küzdés az élet minden aspektusában tetten érhető, ezt az érzést próbáltuk áthozni a dalban.” - egészítette ki Szakács Gergő.

„Gyerekként mindenevőként sportoltam: fociztam, kosaraztam, ping pongoztam, aztán megsérültem 14 évesen - de a sportrajongásom azóta sem szűnt meg. A "Kétoldalú minden érem"-ben megpróbáltuk a nehéz munka gyümölcsét kifejezni. Nehéz éven vagyunk túl, és nem tudjuk, hogy milyen év vár ránk, de ha meg van bennünk a kellő akarat és alázat, azt hiszem, minden menni fog." - tette hozzá Fura Csé.

„Nagyon sokat emlegettem a szeretteimnek, mennyire profi munka folyt végig és mekkora megtiszteltetés, hogy ilyen nagyszerű sportolókkal, zenészekkel és stábbal dolgozhattam együtt. A hangulatra se lehetett panasza senkinek.” – emlékezett vissza Vályi Vanda, Eb bronzérmes vízilabdázó. „Kevés magyar dalt hallgatok, mégis pont ők hárman benne vannak a kedvenceimben.” – tette hozzá a női válogatott kerettag, majd folytatta: „Nálam elfogultabb ember nincsen a földön a dal szövegét illetően, nagyon-nagyon tetszik, imádom a hangszínt, a rapet. Abszolút leírja azt a bizonyos két oldalát az éremnek. Az emberek általában csak az egyiket látják, és nem feltétlen érzik, mennyi munka van mögötte. Összegezve én nagyon élveztem, izgatott voltam, hogy kiléphettem kicsit a komfortzónámból, és mindenki végig segítőkész volt, egy pillanatra se éreztem magam egyedül, mindig volt, aki beszélgetett velem, vagy esetleg oldotta a feszültséget – bár azért annyira nem is kellett."

„Élveztem a forgatás minden pillanatát. Volt részem már ilyen fajta szereplésben, tudtam, hogy mire számítsak. Persze minden forgatás más és más, de a MOB munkatársai és a stábtagok is kedvesek és segítőkészek voltak. Gördülékenyen és gyorsan mentek a dolgok, sok nevetéssel és jókedvvel behálózva. Barátságosak és közvetlenek voltak velünk a zenészek is.” – foglalta össze tapasztalatait Szatmári András világ- és Európa-bajnok kardvívó. „Szerintem ez a csapat most valami igazán klassz dolgot rakott le az asztalra, és bízok benne, hogy a nagyközönségnek is legalább annyira fog tetszeni, mint nekem!”

A "Kétoldalú minden érem", reméljük, elég lendületet ad a következő évhez is – hogy bármelyik oldalára esik is, legyen hová továbbhaladni!
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. március 27.

Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. Tovább

2024. március 7.

AWS videoklip premier

Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. Tovább

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky