3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2020. december 9.

Premier! Generációkat köt össze az Oliver from Earth és Roy közös szerzeménye

Copyright:

Két generáció nagyágyúi álltak össze az „Utolsó dal” kedvéért, és ennél jobbat nem is alkothattak volna. A ’90-es évek klasszikus elemei az évezredforduló kiemelkedő hangjai és napjaink formabontó újdonságai egyaránt helyt kaptak a kollaborációban, amely garantáltan rádiós- és közönségkedvenc lesz!

Roy fantasztikus és megunhatatlan hangja, Olivér utánozhatatlan vokáljával pompásan ül a fülbemászó zenei alapon, a trió duettje igazi mestermű lett. A fiúk tökéletesen dolgoztak össze, a közös munka pedig nem is mehetett volna gördülékenyebben, hiszen Olivér egy álma teljesült azzal, hogy Roy-jal alkothatott.

„Ha valamire büszke lehetek rövid karrierem alatt, az az, hogy gyerekkorom hőseit ma barátaimnak, munkatársaimnak nevezhetem. Mi ez, ha nem inspiráció a világnak, hogy a céljainkért megéri a végsőkig kitartani”- mondta Olivér. „Roy gyerekkorom egyik legfontosabb előadója volt”- vallja be az énekes-dalszerző.

Nem titok, hogy a szerzőpáros egy merész gondolatnak köszönheti az „Utolsó dal”-t, Patocska Olivér ugyanis egy közösségi portálon kereste meg Roy-t, aki azonnal kötélnek állt.

„Nagyon sok stílusban képesek zenét írni, közben pedig nem veszítik el a hitüket és a saját hangjukat sem. Elég gyorsan megtaláltuk a közös, baráti hangot, ami két távolabbi generációnál nem mindig sikerül ilyen jól! Én nagyon magaménak érzem ezt a dalt annak ellenére, hogy ők írták”- árulta el Roy.

Az új szerzemény egy igazi disztópiába repíti a hallgatókat és a nézőket, a szerzők saját bevallásuk szerint is egy furcsán aktuális üzenetet adnak át az „Utolsó dal”-lal.

„A vírus miatt az ember találkozik ezzel a disztópikus állapottal, ami egy fajta világvége. Az általunk eddig ismert valóság a szemünk előtt szűnt meg létezni. Alkalmazkodnunk kell a pandémia-realityhez. Ha folyamatosan csak a problémával foglalkozunk, az élet elrepül a szemünk előtt. A mi célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az élet szépségeire. És adott, hogy elfantáziál az ember, hogy mi lenne, ha eljönne az utolsó nap. Mit tenne az alkotó? Írna még egy utolsó dalt. És te mit tennél még meg, ha ez lenne az utolsó napod?- teszi fel a kérdést Patocska Olivér.

Az „Utolsó dal”-t először itt hallgathatjátok meg.

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. március 27.

Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. Tovább

2024. március 7.

AWS videoklip premier

Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. Tovább

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky