3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2020. december 1.

Új colorStar videó

Copyright:

A colorStar tavaly megjelent új lemeze, a Time is The Drug címadó dala kapott ezúttal látványos, a koncert vizuálokat megidéző lyric videót. A dal a múló időt, az öregedést dolgozza fel, amely bár nem mindig van hasznunkra, mégis ragaszkodunk hozzá, mint egy droghoz.

A zenekar tavaly mutatta be hetedik nagylemezét, az elektronikus zenét, pszichedelikus rockot és etnót is keresztező Time is The Drug-ot. A lemezről nemrég jelent meg az Across The Desert klipje Gábor Márton ’Juice’ rendezésében, aki a Time is The Drug lyric videójáért is felel. A videót egyébként koncertvizuálnak tervezték és a közönség élőben is találkozhatott volna vele a zenekar Dürer Kertet búcsúztató koncertjén, így, ha a búcsú most el is marad, mindenképp szerették volna a fellépés napján bemutatni azt.

 

 

Juice-szal már nagyon régóta együtt dolgozik a zenekar. VJ-ként, grafikusként és kliprendezőként is sokat tett hozzá a zenekar vizualitásához.

„A Time is the Drug videó eredetileg koncertekre készült, de annyira egységes és kifejező, hogy megkértük Juice-t, készítsen belőle szövegvideót. Gondolkodtunk rajta, hogy rövidebb verzióban adjuk most ki, de végül az eredeti hossz mellett döntöttünk, annak ellenére is, hogy manapság nem szokványos közel 10 perces klipet kihozni” - nyilatkozta Sándor Dániel, a zenekar dobosa.

Az idő múlása életünk meghatározó eleme, nem csoda, hogy Szalay Pétert, a zenekar alapítóját is megihlette, aki így mesélt a dalról: „Még 2016 szeptemberében raktam össze azt a rövid, mindössze pár ütemnyi loopot, amiből aztán egy hosszú folyamat végén, 2018 októberében megszületett a Time Is The Drug. Sokáig nem volt egyértelmű, merre vegye az irányt a zene, lehetett volna instrumentális darab is akár, de aztán beugrott egy énekdallam, ami szöveget is kívánt. Érdekesség, hogy közben Németh Robival a Tágul ó Idő című dalán dolgoztunk, a kísérő zenekarában játszó Esti Kornélos srácok pedig Eltűnt Idő címmel adtak ki szintén ez idő tájt albumot, szóval a téma valahogy ott ólálkodott körülöttem, és engem is elkapott. Az angol szöveget tekintve a meghatározó ihletforrás David Bowie Time-ja volt, amiben szintén felmerül a kurválkodó idő motívuma ("Time, he flexes like a whore"), és a Roxy Music Love Is The Drugja. Ez utóbbi adta az ötletet a refrénben szereplő címadó metaforához: az idő, mint drog, mint végzetes függőség, ami pusztít, de mégis egyre többet, és többet akarunk belőle.” A számban egyébként Ruby Harlem, Kozma Kata és a Meszecsinkából is ismert Oláh Annamari is szerepel.

Az új klip mellett a zenekar rajongóinak jó hír, hogy a colorStar jövőre dupla jubileumra készül, ugyanis jövőre lesz 20 éves második lemezük, a Viva la Musica, míg a csapat 25. születésnapját ünnepli majd, így sok meglepetéssel készülnek.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. március 27.

Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. Tovább

2024. március 7.

AWS videoklip premier

Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. Tovább

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky