3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2020. november 12.

Generációs úttörőkről szól a legújabb Das Funk track

Copyright:

A „Műanyag sláger” ismét tökéletesen hozza a banda egyéni hangzásvilágát: az elektronikusabb beatek és a hagyományos hangszerek remekük egészítik ki egymást. A végeredmény egy rádióbarát, funky track lett, aminek fülbemászó refrénje azonnali dallamtapadás. Szövege sem mindennapi, hiszen igen komoly témát feszeget, a maga könnyed, befogadható és szerethető formájában.

„Az emberek szeretnek mindenre címkéket aggatni, megbélyegezni - mint például a mindenkori fiatal generációt is előszeretettel jellemzik léhűtő, céltalan, változásra képtelen brigádként. Pedig ennek a generációnak is megvannak a maga úttörői, egyéniségei. Forradalmárok, akik új szemmel nézik a régi időket, tanítók, akik mernek nagyot álmodni és nem félnek szembe menni a régi szabályokkal” - mesélték a tagok az új dal mondanivalójáról.

Színes klip is forgott az újdonsághoz, amiben a „Műanyag slágert” ledekkel derítik.

„Legújabb videónkban a sztorimesélés helyett most a zenekarra és a zenélés örömére akartunk fókuszálni” - mesélték a tagok. „Extra vizuális elemekként különböző színű ledekkel játszottunk, hogy adjunk némi neonfényű művilágot a képi világnak és ezáltal még jobban kiemeljük a dalszöveg mondanivalóját” - tették hozzá.

Nem téved, akinek a zenekar már ismeős, hiszen korábban Audiofuse néven a tagok több zenét is megjelentettek. Kiadványaik egyedisége a stílusok különleges ötvözésében rejlik és ez legújabb szerzeményüknél sincs másképp.

 

 

A színészből, zenetanárokból, zenei producerekből és dj-kből álló profi csapatban már mindenki komoly szakmai múltat tudhat magáénak, a srácok nem a kispadról integetnek.

Miller Dávid (ének) zenei karrierje mellett színészként dolgozik, így több jelenleg futó sorozatban és magyar filmben  találkozhatott már vele a közönség, valamint az RTL Klub Reggeli című műsorának műsorvezetője. Bakonyi Bálint (gitár, elektronika) az 1G School zeneiskola alapítója és vezetője, 22 éve foglalkozik zeneszerzéssel, 2012 óta pedig ismert hazai együttesekkel és előadókkal foglalkozik mint producer, illetve hangmérnök. Sümeghi Tamás (dobok) aranylemezes zeneszerző, aki közel 30 éve dobol és olyan nagysikerű előadókkal dolgozott már együtt, mint Keresztes Ildikó, Andy Irvine vagy Alapi István. Jelenleg Magyarország egyik legnagyobb dobiskolájának oktatója. Ullmann Ottó (billentyű, basszus), Dávid unokatestvére, aki szintén színész-zenész családban született, így az ő életének is gyerekkora óta képezi szerves részét a művészet. A Kőbányai Zeneiskolában végzett, pár éve pedig az elektronikus műfaj nagy kedvelője, így zenei munkásságát is ennek szenteli. Szegedi Timi (ének) pályafutása 8 éve a BitBustres nevű elektronikus formációval kezdődött akikkel azóta már MadCity néven meghatározó arcai a budapesti klubéletnek. Emellett több zenei projektben is találkozhat vele a közönség, ahol zseniális hangjával rendre elkápráztatja a nagyérdeműt.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. március 27.

Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. Tovább

2024. március 7.

AWS videoklip premier

Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. Tovább

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky