3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2018. október 26.

Tenki Réka és Keresztes Tamás Mörk legújabb videóklipjében

Copyright:

A négytagú Mörk zenekar néhány éve tűnt fel a hazai undergroundban egy friss, furcsa és izgalmas színfoltként. Soul és funk alapokra épülő szabad szellemű zenét képvisel, amely elgondolkodtató társadalmi, pszichológiai és hétköznapi témájú dalszövegekkel, improvizációval és különböző stílusok keveredésével egy szokatlan urbánus zenei világgá alakul a színpadon és a stúdióban.

A csapat október 31-én jelenteti meg új anyagát, a The Death of Mörk című EP-t, amely öt teljesen új dalt tartalmaz, melyek tőlük szokatlan módon kissé komorabb hangvételűek. Ezt az anyagot egy áprilisban megjelenő második EP ellensúlyozza majd, az inkább fesztelen érzelmi töltetű The Resurrection of Mōrk. Ez a két ellenpólus áll  majd össze egy nagylemezzé 2019 tavaszán.

Az első fejezetből pedig a Doubt című dal máris bemutatkozik egy abszurd videóklippel, melyben Tenki Réka és Keresztes Tamás vállalta a főszerepet, Pajor Kristóf rendezésében.
Keresztes megkeseredett figurája már a kisfilm elején apró tököt talál a hajában, Tenki szemeiből elfojtott érzelmeket olvashatunk ki, a pár közti feszültséget pedig szinte tapintani lehet, és egy gépfegyver is reflektorfénybe kerül egy ponton.

„Szeretném kerülni a mai főáramú klipek közhelyes formanyelvét. Új utat szeretnék törni, ami semmiképpen sem szájbarágós, kicsit inkoherens és egyben elgondolkodtató is. Nem kell mindent megmagyarázni, ez egy videóklip” – mondja Pajor. Ahogy Szabó Dániel Ferenc, a Mörk dobosa fogalmaz: „Kicsit meg kell nyílni ehhez a kliphez, és nyugodtan beszívni az abszurd gőzt.”

A jelenlegi időszakban sok érdekesség történik a zenekarral: nemrég tértek vissza New York-ból a Mondo fesztiválról, október 13-án a Madách Színházban mutatták be a The Death of Mörköt, novemberben pedig elindulnak német turnéjukra, hogy oda is elvigyék ezt a remek EP-t, tele jobbnál jobb dalokkal. A hazai klubokat sem fogják kihagyni a sorból, a téli hónapokban az országos turné során elviszik a vidéki közönségnek is új zenéjüket.

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. március 27.

Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. Tovább

2024. március 7.

AWS videoklip premier

Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. Tovább

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky