3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2018. október 8.

Klippremier: Itt az Alvin és a Mókusok legújabb klipje

Copyright:

Vadonatúj klippel jelentkezett az Alvin és a Mókusok. Az idén 25 éves punk rock zenekar a Rendet a fejekben című dalhoz forgatott videót.

Negyedszázados jubileumot ünnepel idén az Alvin és a Mókusok. A zenészek év eleje óta úton vannak, az ALVIN 25 turnéval bejárják a fél világot, Marosvásárhelytől New Yorkig. A koncertezés mellett klipeket is forgatnak: most épp a tavaly októberben megjelent ’Rendet a fejekben’ lemezük címadó dalához készítettek kisfilmet.

Az, aki rendet rak a saját fejében, hamarabb elengedi a rosszat és még jobban megbecsüli a jó dolgokat az életben, nagyobb rálátása nyílik önmagára, letisztultabban látja az esetleges szembejövő problémákat, így könnyebben kezeli azokat – mondja Pásztor István (Alvin), aki maga rendezte a klipet. „Ez a dal az összetartásról szól. Úgy érzem, manapság különösen nagy szükségük van az embereknek arra, hogy megtanulják, mit is jelent ez valójában.”

 

 

Az új klip már elérhető az Alvin és a Mókusok YouTube csatornáján. Közben a jubileumi turné is folytatódik, amit november 16-án és 17-én egy speciális, két estén át tartó koncerttel koronáz meg a banda a budapesti Barba Negrában. Ez a dupla buli teljesen más lesz, mint amit a közönség eddig megszokott a csapattól. A zenészek a két estére eltérő műsorral készülnek: a több száz szerzeményt tartalmazó Alvin-repertoárból összesen 50 dalt adnak elő, melyeket úgy válogattak össze, hogy a negyedszázados pályafutásuk minden fontos szakaszát érintsék. Koncertenként 25 dallal áll színpadra a csapat, azaz egyetlen olyan nóta sem lesz, amely mindkét estén elhangzana.

„Rengeteg szerzemény született ennyi év alatt, és mindig is probléma volt, hogy egy átlagos koncerten maximum 20-22 dalra jutott csak idő, melyek nagy része a „kötelező eljátszani” kategóriába esik, az aktuális újdonságokkal karöltve” – magyarázza Alvin. „Ötven dal nagyobb lehetőséget ad bepillantást nyerni mindabba, amit a banda képvisel, hiszen jóval átfogóbb képet tár elénk a zenekar munkásságáról. Ráadásul lesz néhány olyan nóta is, amely még soha nem hangzott el koncerten. A dalok között archív dokumentumrészleteket láthat a közönség, garantált lesz az időutazás! Iszonyúan várjuk, nagyon készülünk rá!”

A jubileumi eseményhez vendégművészek is csatlakoznak: a Fish!, a Prosectura, az AWS és a Supernem együttes frontembere, valamint egy régi, gyerekkori barát, a televíziós és rádiós műsorvezetőként ismert Szakál Miklós is színpadra áll a születésnapos csapattal. Egyes nótáknál fúvósokkal egészül ki a produkció, a debreceni Kelet Brass Band tagjainak közreműködésével.

Event

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. március 27.

Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. Tovább

2024. március 7.

AWS videoklip premier

Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. Tovább

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky