3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2018. január 10.

Nemzetközi pályázatok 2018-ra

Copyright:

Január utolsó napjáig lehet jelentkezni a Hangfoglaló Program Nemzetközi Piacra Lépést Támogató Alprogramjának két, friss pályázatára. A külföldi fellépések támogatására 112 millió forint, a nemzetközi szakmai eseményeken való részvétel segítésére 20 millió forint áll a kollégium rendelkezésre.

A hazai könnyűzenei szakemberek nemzetközi showcase eseményeken, kiállításokon és konferenciákon való részvételét az elmúlt két évben meghívásos vagy egyedi pályázatok révén, a közös utazásokat szervező lebonyolítók bevonásával támogatta az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma. Így utazhatott nagyobb magyar küldöttség a 2016-os és a tavalyi Eurosonic-ra, a 2017-es ljubljanai MENT-re, illetve a Tallinn Music Weekre. A Hangfoglaló Programiroda szervezésében – azaz meghívásos pályázat finanszírozása révén – többen eljuthattak 2017-ben a MIDEM-re, a hamburgi Reeperbahn fesztiválra, Waves Vienna-ra vagy éppen az itthon rendezett BUSH-ra is.

A Hangfoglaló Program Kollégium továbbra is fontosnak tartja, hogy a releváns nemzetközi kapcsolatokat építő magyar szakemberek, illetve a külföldi piacokra jó eséllyel belépő zenekarok menedzserei minél több showcase eseményen, könnyűzenei fesztiválon, szakmai kiállításon és konferencián legyenek jelen. Azonban szakítva a korábbi gyakorlattal, 2018-ban az ilyen eseményeken részt venni kívánó szakemberek már egyénileg pályázhatnak az utazás, szállás, biztosítás és belépődíjak költségeire.

Mint a frissen megjelent pályázati felhívásban olvasható, a kiírás célja, hogy a nemzetközi piacon aktívan dolgozó zenei menedzserek, a Hangfoglaló Programmal és Programirodával együttműködve, de a pályázók személyes aktivitását előtérbe helyezve vegyenek részt a külföldi rendezvényeken. Ugyanakkor nem célja a pályázatnak zenekari fellépések menedzseri kíséretének finanszírozása, és zenészek is csak akkor pályázhatnak, ha menedzserként is dolgoznak. A felhívás értelmében egy eseményre maximum 150 ezer forint támogatás igényelhető, ugyanakkor egy szakember három programon való részvételre is pályázhat. Mindez nem zárja ki, hogy a Hangfoglaló Programiroda illetve a HOTS csapat közreműködésével, együtt utazzon egy-egy eseményre magyar küldöttség, ebben az esetben a személyes költségek a pályázaton elnyert támogatásból fedezhetők. Ugyanakkor lehetőség nyílik olyan programokon való részvételre is, amelyen nincs szervezett magyar megjelenés.

Ugyancsak megjelent a 2018. évi nemzetközi – tehát nem határon túli magyar területekre irányuló – koncertek és turnék támogatását célzó pályázat, amelyre lényegében a korábbi évek elvárásai mellett lehet jelentkezni.

A pályázati kiírások elérhetően az NKA honlapján. A január 31-ei beadási határidőt követően a kollégium várhatóan februárban dönt a támogatásokról.tja, de elbírálásában a másik két kollégium tagjai is részt vesznek.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. március 27.

Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. Tovább

2024. március 7.

AWS videoklip premier

Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. Tovább

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky