3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2009

2009. június 29. | mango

Videó! Elektro körkép a Sziget-fesztiválon

Copyright:

Az idei Sziget, mint ahogyan azt már megszokhattuk, széles spektrumban sugározza a zenéket. Nincs ez másképp az elektronikus tánczene terén sem, ezért összeszedtük a MyMusic ajánlatát, nehogy lemaradjatok a legnagyobb bulikról!

Szerda:

Rögtön a Nagyszínpad első fellépője, az IAMX ’80-as évek által megfertőzött elektro-szintipop zenéje köszön szembe velünk. Ha másért nem, a ’Kiss and Swallow’ miatt érdemes meglesni mit tud Chris Corner, a Sneaker Pimps alapító tagja.

Az éjjeli órákban a britek kedvenc DJ-je költözik a Burn Party Aréna pultja mögé, név szerint a közel 50 éves Pete Tong, akit rádiós múltját tekintve pazar jelzőkkel illethetünk, DJ-ként pedig a fenomén kifejezéssel hozhatjuk zavarba. De a rutin meg az évek erre felkészítették már a nagyöreget, ezért erre elég kicsi az esély.

Sajnos ebben az időintervallumban játssza a közkedvelt ’Wings of Love’-ot Zságer Balázs is az A38-WAN2 színpadon, de mivel nem csupán ezért szeretjük, ezért megfontolandó a kérdés, merre is vigyen az út?

Csütörtök:

Az egyik legpörgősebb napnak ígérkezik, de a kora esti órákban, hogy bírjuk a tempót, José Padilla teszi tiszteletét az Arénában. Kissé szkeptikusan állunk már Padillához, mivel eddig két alkalommal mondta le Balaton Sound-os fellépéseit, de talán ez a Szigeten másként lesz.

Ha már Balaton Sound, akkor a tavalyi nagyágyú, Fatboy Slim bulija okozhat még kellemes perceket, bár a tavalyi fellépése megosztotta a véleményeket. Norman Cook-ot lehet, utoljára láthatjuk Fatboy-ként, úgyhogy ne szalasszuk el a lehetőséget.

Azonnali váltásban tiplizhetünk a WAN2 irányába, mert az ex-Massive Attack tag, Tricky ülteti le az agyunkat. Kellemes gettó trip-hop Bristolból, olyan slágerekkel, mint például a Portishead-del közös ’Hell is Around the Corner’ vagy az ’Evolution Revolution Love’.

A hajnali pörgésről pedig a több ízben is az év DJ-jének megválasztott trance mindenható, Armin van Buuren gondoskodik. Amit egy DJ/producer elérhetett, azt neki mind sikerült, kezdve az A State of Trance-től az Armada-n át az Armin Only-ig. Aki ismeri, tudja miről van szó, akinek pedig mindez új, annak ott a helye az Arénában.

Péntek:

A péntek este egyik felét a Nagyszínpad előtt, másikat pedig az Arénában érdemes tölteni. A keményebb vonal képviseletében, a nálunk tavaly már tiszteletét tevő ausztrál Pendulum lép fel. A drum’n’bass és rock elemeit vegyítő banda tavaly egy baleset miatt volt kénytelen lemondani a Szigetes fellépését, amit később a Vasúttörténeti Múzeumban pótolt. Idén remélhetőleg minden rendben fog zajlani, mert az olykor új Prodigy-ként aposztrofált formáció élesben bizonyíthatja, mennyire veszi fel a kesztyűt a már említett zenekarral.

Ugyanis a Prodigy 2006 után ismét fellép a Sziget közönsége előtt. Az idén megjelent ’Invaders Must Die’ című koronggal visszanyúlnak a ’90-es évekbeli gyökereikhez, ami igencsak jó hatással volt Keith Flintékre. Sokat várunk tőlük, reméljük nem hiába.

Az éjszaka további része az Arénában folytatódik, ráadásul a d’n’b gondoskodásában, hiszen először a zűrös drogügyeiről ismert Grooverider, majd a Valve kiadó főnöke, Dillinja teszi próbára állóképességünket.

Szombat:

A szombat talán a leglightosabb nap húzónevek tekintetében, viszont két bulit mindenképpen ajánlunk. A első az öt éves kihagyás után, a ’90-es évek második felétől meghatározó szerepet betöltő Crystal Method, akik idén jelentették meg negyedik nagylemezüket. A big beat duó, akiket a filmzenékkel (pl.: London, Harmadik műszak) és különböző videojátékokkal zenéivel szoktak párhuzamba vonni, idén egy letisztultabb, kicsit poposabb albummal érkeznek a Szigetre. Már nagyon várjuk!

Az Arénában maradva Goodspeed és Pöli után a szexuál marketinget folytató, ’Call On Me’-vel a köztudatba bevonuló, svéd Eric Prydz ad le egy várhatóan két órás szettet. A house fenegyereke folyamatos remixeivel hívja fel magára a figyelmet, idén például Sebastien Leger ’People’-jét dolgozta át.

Vasárnap:

Aki a záró napra kinéz a Szigetre, az egy jó kis bulizós napnak nézhet elébe, hiszen az 1986-tól aktív Coldcut dallamos hip-hop és trip-hop alapú zenéje kellő energiát küld az ember füleinek már kezdésképpen.

Az Aréna falai között maradva a magyar vonal erősségein tombolhatunk, Junkie & Hawky, Hühl és Chriss zenéi tehetik felejthetetlenné az estét. A nap főattrakciója mégis a house-ban és trance-ben is egyaránt jártas DJ/producer Paul Oakenfold. A kisujjában van a szakma, volt már legjobb DJ, adott ki filmzenei albumot (Kardhal), két Global Undergroud lemez is a keze munkája és még sorolhatnánk tovább. Mindezek miatt a Sziget egyik legnagyobb partyját fogja produkálni és vélhetően legújabb ’Pop Killer’ címmel készülő lemezéből is ad egy kis ízelítőt.

Összességében egy minden igényt kielégítő programot kaptunk idén is, hiszen a trip-hop-tól kedve, a house-on át a trance-ig mindenki megtalálja a magának kedvére való bulit. Joggal mondhatjuk, hogy Európa egyik legnagyobb fesztiválja van készülőben Budapesten. Lehet elkezdeni a visszaszámlálást!

mango

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
Andito 2009. júl.. 24.  19:54 5
8500ft
Előzmény:   zuzi    2009. júl.. 23.  16:14  
Andito 2009. júl.. 24.  10:59 4
8500FT
   
zuzi 2009. júl.. 23.  16:14 3
mennyiért adod?
Előzmény:   Andito    2009. júl.. 22.  08:32  
Andito 2009. júl.. 22.  08:32 2
Bármely napra érvényes Sziget napijegy eladó! Esetleg Depeche Mode koncertjegyre elcserélem! e-mail: andito79@freemail.hu
   
Birdee 2009. júl.. 6.  11:15 1
Sziasztok!
Lenne a Szigetre egy ottalvós bérletem amit el szeretnék adni, mert sajnos úgy alakult, hogy nem tudok elmenni.A bérletet 35.000 Ft-ért adnám, így több, mint 11.000 Ft-tal olcsóbb, mint az eredeti ár.
Ha esetleg van ismerősötök akinek szüksége van rá szóljatok neki.
Előre is köszönöm a segítséget.
e-mail:birdee@citromail.hu
   

2009. augusztus 18.

A vetköző táncoslányok, meg a többiek

Angolokkal tömött nagyszínpaddal, ám felemás előadásokkal zárult a Sziget negyedik napja. Ismét találtunk jobb koncertet kisebb helyszínen, és túlvagyunk a Sziget legbetegebb előadásán. Tovább

2009. augusztus 17.

Szupersztárok helyett a kicsik arattak

Sokan várták a szombati nagyszínpados repertoárt, volt egyértelmű közönségsiker és volt, hogy ki-ki fanatizmusához mérten kapta meg a várt kielégülést kedvenc bandájától. A vélemények megoszlanak, abban viszont talán a többség egyetért, hogy a nap közönségdíját a The Subways kapja, pedig játszott az Editors és a Placebo is... Tovább

2009. augusztus 17.

Le a ruhával! Elektro a Szigeten

Azzal tisztában vagyunk, hogy a Szigeten lehet a legváltozatosabban bulizni. Az pedig már az én szegénységi bizonyítványom, hogy én akkor is az elektronikus zenét részesítem előnyben. Ha már egyszer elindultam Pendulumra, csak nem állok meg egész este, és a végén csakis a Party Arénában köthetek ki hajnalban Dillinja-n. Kis körkép péntekről! Tovább

2009. augusztus 17.

Pár fröccs és Vad Fruttik

Mindig az lesz a legjobb koncert, amire amúgy nem is számítasz, és nem volt ez másképp a Vad Fruttikkal sem. Tudom, tudom, viszonylag sokat cikkezünk róluk, viszont szeretjük őket, és kész. Nem tudom, hogy a Sziget-hangulat, vagy a pár fröccs, de ez most összejött nekik! Tovább

2009. augusztus 16.

Képek! Madárhouse, zombidiszkó, cigány ska a Szigeten

Zeneileg biztosan a legerősebb volt eddig a pénteki. A Primal Scream a kedvünkért fiatalodott tizenöt évet, a francia house él és virul, svéd zombik ijesztgettek és megtaláltuk KRSA belga cigány alteregóját. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky