3427 zenekar 12457 letölthető zene

Hozzászólások » MyMusic » Gitársuli topic » Kérdések a gitársulival kapcsolatban

Témakörök
Hirdetés
Kérdések a gitársulival kapcsolatban
Maggie 2010. szept.. 3.  17:54 87
Lehet látatlanban tippelni? :)))
Fender Stratocaster - akkor is, ha nem, mert a kedvenc márá,. :)
Előzmény:   20mgÉLET    2009. jún.. 20.  12:02  
perbalu 2009. júl.. 21.  23:25 84
Hi 20mg, a gitár ahogy jól látom meg jól gondolom h arra a tagra gondolsz egy ESP vagy LTD Viper, a pontos tipust persze nem lehet igy vágni. De Viper az biztos.
   
20mgÉLET 2009. jún.. 20.  12:02 83
Hello valaki aki nagyon jól ért a gitárokhoz az legyen szíves és segítsen nekem...
A következő az ami a problémát jelent:
[link]
menj rá a linkre és nézd meg a videót, akkor is ha utálod a zenekart, na a lényeg az hogy többen nem tudtuk eldönteni a gitárosnál ( David Boul-nál a hosszú hajú) milyen márkájú és típusú gitár van? ha valaki megtudná mondani annak nagyon megköszönném, de téll ez nagyon fontos! előre is köszönöm, a választ aki tudja az írja le itt vagy küldje el emailba! köszönöm
   
Jónás Tamás 2007. márc.. 29.  16:35 81
Re: Gitár
[quote:a5ff9d97ad="Horváth Imre"]Nagyon nagyon kiválló,az oktatás amit Tamás csinál.Gratulálok!!! Sajnos nagyon kevés idõm van gyakorolni mert 48 elmúltam és vannak más tennivalóim is,de a gitárzene szeretetem rendíthetetlen.Nagyon jól szól így a cuccod.Milyen húrokat használsz?Csak a Bos GT-3 használod a feljátszásoknál vagy mást is?[/quote:a5ff9d97ad]


Köszönöm az elismerõ szavakat! Igen, a Boss pedál hangja megy be egybõl a számítógépbe, legalábbis a házi felvételek esetében. Ami a húrokat illeti, nem standard készletet használok, hanem a vékony húrokra az átlagnál vékonyabb, a vastag húrokra pedig az átlagnál vastagabb (.09-tõl .46-ig) húrokat, általában D'Addario márkájút.
   
Horváth Imre 2007. márc.. 29.  07:58 80
Gitár
Nagyon nagyon kiválló,az oktatás amit Tamás csinál.Gratulálok!!! Sajnos nagyon kevés idõm van gyakorolni mert 48 elmúltam és vannak más tennivalóim is,de a gitárzene szeretetem rendíthetetlen.Nagyon jól szól így a cuccod.Milyen húrokat használsz?Csak a Bos GT-3 használod a feljátszásoknál vagy mást is?
   
myMusic Admin 2007. jan.. 18.  01:46 79
[quote:c2c6bb880c="Ardulph"]Hello

Nos... nem tudom mennyire legális a dolog... de én minden leckét lementek egy nagy és nyomtatóbarát word/pdf fájlba... esetleg ha vkit érdekel akkor fel lehetne tenni akár ide a mymusic.hu-ra vagy egy külsõ tárhelyre ha nem ütközne jogi problémákba.... ezzel kapcsolatban várnám vmelyik admin reakcióját (is)... ;)[/quote:c2c6bb880c]


Szia,

Máshová ne tegyétek, mivel ez exkluzív myMusic-nak készült anyag. De ide szívesen feltesszük õket, a mymusic kukac mymusic pont hu emailre írj, és megbeszéljük a részleteket.

Üdv,
Admin

.
   
Ardulph 2007. jan.. 17.  12:34 78
Hello

Nos... nem tudom mennyire legális a dolog... de én minden leckét lementek egy nagy és nyomtatóbarát word/pdf fájlba... esetleg ha vkit érdekel akkor fel lehetne tenni akár ide a mymusic.hu-ra vagy egy külsõ tárhelyre ha nem ütközne jogi problémákba.... ezzel kapcsolatban várnám vmelyik admin reakcióját (is)... ;)
   
Jónás Tamás 2007. jan.. 3.  17:59 77
Szia BluesBreaker,

Persze, nincs harag amiért nem tetszett neked a blues szóló. Aki zenével foglalkozik, az nem várhatja el, hogy mindenki egyhangúlag dicsérje a munkáit.
Annyit tennék hozzá, hogy attól, hogy te másmilyen stílusú szólót hallanál szívesebben egy blues körre, az még nem jelenti azt, hogy egy nem a te ízlésed szerint játszott szóló lélektelen, vagy ócska lenne. Biztos van, aki az általad említett gitárosokra mondaná, hogy "hát ez tök szar", vagy "milyen elavult", és esetleg az én szólóm tetszene neki, szóval ezek szubjektív dolgok. Ráadásul semmi sem tiltja, hogy a kialakult mûfaji keretekbõl valaki kilógjon, még akkor is, ha ez megosztja a hallagatóságot.
Ez minden zenével így van, van aki a falat kaparja egy adott diszkós slágertõl, a másik pedig rajong érte... nincs vonalzó, vagy mérleg, amivel lemérheted az értéket, és azt mondhatod, hogy "ez rossz és kész", legfeljebb azt, hogy ez neked nem tetszik. Úgyhogy a gitársuliban levõ szólókra is ez vonatkozik, és persze nem is állítottam sehol, hogy csak így lehet bluest játszani, hanem csak annyit, hogy én ilyen módon játszanék az adott körre.
   
BluesBreaker 2007. jan.. 1.  21:03 76
12 ütemes blues
Kedves Tamás!

Nagyon nagyra becsülöm az általad végzett ingyenes és közérdekû okító munkát amit itt folytatsz a mymusic.hu keretein belül. Remek dolog hogy megindoklod a szóloid felépítését és ezáltal szemléletileg is képzed az érdeklõdõket.

Sok jó figurát is hallottam, egyedül a folytonos torzítás ami lelketlenné teszi nekem a játékod helyenként, de ez annyira szubjektív... és nem is ezért írok hanem:

a 12 ütemes blues nevû órában nagyon jó hogy megindoklod mit miért játszol és stimmel is logikailag, de nem tudok mást mondani mint hogy úgy szól mint a seggem. Márpedig ami úgy szól mint a seggem, az bizony akármilyen elméleti kerítésrengeteggel bástyázzuk is körbe egy kalap szart sem ér a zenében szerény véleményem szerint. Lelketlen, monoton tekerés és semmi de semmi köze nincs a blueshoz. Legalábbis ahhoz a párezer számhoz amit hallottam eddig.

Tátrai, Tino Gonzales, Eric Clapton, B.B. King, Albert King, Albert Collins, Robben Ford hogy csak egy pár nevet említsek akiket hallgatok évek óta, és akik szerintem megkérdõjelezhetetlenek a blues-zal kapcsolatban. És nem igen hallottam semmit a te órádban ami egy fikarcnyira is lélekbõl jött volna, ízes nyújtásokat stb. A blues lényege az egyszerûsége, és ha ettõl megfosztod például Amoll-ra E-moll pentatont játszva (ami tényleg nem disszonáns csak nem blues), vegytiszta gondolatokkal, akkor nem blues lesz, hanem valami más. Akkor az Jónás Tamás zenéje de nem blues. Ne hidd hogy valami nagy kanonizátor vagyok vagy ilyesmi, csak nem szólt jól amit játszottál, bluesnak meg pláne nem és mivel úgy gondolom hogy itt amellett hogy szívességet teszel a közösségnek az ingyen leckékkel, komoly felelõséggel is felruházod saját magad, így talán megérné szerintem a blueshoz akkor nyúlni ha tényleg szívbõl jön és szereted, mert az az érzésem hogy neked más felé húz inkább a szíved (amivel semmi baj és teljes mértékben respektálom) és így nem kéne blues-t oktatnod!

Jó dögös húzós rock/heavy stílusban sem adott ki semelyik blues gitáros oktató videót (szerintem te kiadhatnál) DVD-t csak blues-t. mert azt tudják, és szerintem ez ilyen egyszerû.
Megjegyzem senkinek hátránya nem származhat abból ha elolvassa megtanulja az általad írtakat játszottakat, mert azzal is csak gazdagodik, de azért nem a nagyöregek irányába löksz a nebulón ezzel a leckéddel az biztos, hanem sokkal inkább valami gyökértelen, blues-os, metál-rock irányba...

Mély fõhajtással búcsuzom, remélem a kritika nem bánt és talán van amiben egyet tudunk érteni. További jó munkát és köszönöm az eddigi és a további leckéket és a fáradozásaid!

BluesBreaker
   
Jónás Tamás 2006. dec.. 9.  11:38 75
[quote:54a133ba29="Új Fiú"]Szia Tamás! Engem az érdekelne, játszol-e valamilyen zenekarban-formációban? MIlyen stílus? Hol tudnálak megnézni élõben játszani?Tudsz feltenni letöltésbe számot? Tetszika gitársuli! Köszi![/quote:54a133ba29]

Igen, a Wind's Eye nevû progresszív rock/metál együttesben játszom. A csapat nemrég állt össze teljes létszámban, és ha minden igaz, jövõ év elsõ félévében jön ki a lemezünk egy francia kiadónál. A honlap készül, azon lesznek majd letölthetõ számok. Koncertek is jövõ tavasztól várhatók.
   

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky