3427 zenekar 12457 letölthető zene

Hozzászólások » MyMusic » Bárpult » Kezdõ énekesek

Témakörök
Hirdetés
Kezdõ énekesek
Zoole 2006. júl.. 5.  14:05 17
Sziasztok! Én kb 5 éve énekelek együttesben és lehet, hogy lenne egy-két jó tippem énekhang csiszolásra...Az elsõ az lenne, amit már lentebb is említett valaki, hogy gyakorlás orrba-szájba. Ahhoz, hogy fejlõdjünk sokat kell túráztatni a hangszert. Itt nem arra gondolok, hogy ordítsuk széjjel a torkunkat, hanem tényleg éneklésre. A legjobb, ha valamilyen hangszeren tudtok játszani, úgy, hogy mellette énekeltek is. Amióta megtanultam gitározni és mellette hallom magamat, sokkal többet és jobban tudok gyakorolni. A gitározós-éneklõs módszerrel többet fejlõdtem egy év alatt, mint elõtte 3év alatt! És ez komoly! Ha nincs hangszer, jó lesz kezdésnek valami zene, ami mellett tudtok gyakorolni és ki meritek ereszteni a hangotokat. Én pl azokat a számokat gyakorolgattam, amik tetszettek nekem és persze el tudtam játszani õket.
Igen is próbáljuk meg elénekelni kedvenc elõadóink számait! Így szép hajlításokat is megtanulhatunk, méghozzá magunktól. Ehhez a módszerhez is sok gyakorlás kell, hogy érjen valamit. Pláne ha nincs hangszer! Akkor még többet kell énekelni. Nem rossz dolog az sem, ha megkérdezünk valakit, aki részesült hangképzésben és tud nekünk mutatni pár dolgot. Itt pl mindenféle lazító technikákra gondolok, amiknek hatása a hosszútávú éneklés miatt fontos. El se hinné az ember, hogy milyen furcsa dolgokal lehet lazítani az orrüregünket, nyelvünket, torkunkat, rekeszizmunkat. És ez is tényleg hatásos, mert én mostanában ezeket próbálgatom. Ezekkel egy kis idõre ki lehet kerülni az énektanárt, ami ugye nagyon drága, de gyakorolni kell, mert ez a kulcsa az egésznek!! Ha magamat veszem (én kicsit lusta vagyok), a heti 2-3 próba mellett (amik kb 4-5 óra hosszúak) még napi egy órát énekelgetek otthon.
A megaszarról nem akarok beszélni, megvan rá az okom. Pl az, hogy két év jelentkezés után még egy válaszlevelet sem sikerült küldeniük...
Ha valakinek van esetleg kérdése, az írjon ide. Lehet, hogy tudok segíteni.
Ja, és nézzétek meg a honlapunkat: www.rotkreis.hu zene-letölt-hallgat:)
   
stenellastyx 2006. márc.. 22.  11:39 16
Sziasztok!

Már négy éve énekelgetek itt-ott zenekarokban, de eddig nem sikerült fellépnem. Eleinte én is csak rockban gondolkoztam, de mostanra már szinte mindenevõ lettem. Sajnos nem csak az együtteseknek gond jó énekest találni, hanem az énekeseknek is jó együttest, kreatív tagokkal, alakítható véleménnyel.
Viszont ha ezek megvannak, akkor "csak" kapcsolatépítés és reklám kérdése.
   
Negatív Napfény 2006. jan.. 28.  22:58 15
A Megasztárról a véleményem az az, hogy oda csak az menjen próbálkozni, aki szeretné megfeleltetni magát azoknak a sablonoknak, amiket éppen az ottani zsûristáb kigondol a magyar popzene feljavítására.

Azon kívül Bakó Palit sok szeretettel várjuk vissza a Megasztár összes többi leendõ válogatására, hiszen Ricky Martin és a Star "vúúú-vúúú" Wars a mi egyistenünk.
   
Charlette 2005. nov.. 30.  14:52 14
Sziasztok!

Én is énekesnõ szeretnék lenni.
   
nagytoti 2005. nov.. 23.  15:34 13
Kedves leendõ sztárok!
A tapaszatalatim az ismertté válásról lesúlytóak. A hagyományos-klubbozós módszerrel csak a lagszerencsésebbek léphetnek be a köztudatba. A klubbok tulajdonosai is zavaró tényezõként kezelik magát a zenekart, így is megtéve mindent azért, hogy szórakozóhelyüket kevesebben látogassák. Csak egy példa: egyszer egy már lezsírozott koncertünk elõtt két nappal tudtuk meg, hogy a koncert elmarad, mert valami táncos mulatságot tartanak helyette. És nem a klub (ha valaki kíváncsi, elmondom melyik az, most nem csinálok neki negatív reklámot, pedig megérdemelné) tulajdonosa hívott fel minket! Underground szinten a punk és a metál zenkarok hatalmas kitartással egy kb. 100 fõs törzsközönséget össze tudnak verbuválni, de semmi több.
A klubbozás lényegi pontja szerintem, hogy a hely maga kellemesebb, barátságosabb legyen, mint a sarki késdobáló. Ilyen helybõl pedig nagyon-nagyon kevés van Magyarországon. Ezek a szórakozóhelyek viszont örgfiúk (feldolgozás-blues) zenekarokat hívank fellépni. Ugyanakkor próbáljon meg valaki elmenni kakálni a fent említett klubban! Kell hozzá gyomor. Ilyen helyen játszhat akármilyen ígéretes, tökös csapat, kétszer is meggondolom, hogy elmenjek-e a koncertre, és tudom, hogy az ismerõseim sem szívesen járnak ilyen lepra helyekre. Sok esetben csak ez tartja vissza õket, nem az, hogy nem szeretik a jófajta zenét. Jó banda pedig rengeteg van (ld. Mymusic), de sajnos be fognak csõdölni ilyen körülmények közt.
Bocs, ha ünneprontó voltam. A "hogyan"-ra nem tudom a választ, de ha valaki megtudja, szóljon. Sok kitartást kívánok mindenkinek!
   
Pannyka- 2005. okt.. 17.  21:25 12
sziasztok...én zenekart keresök magamnak,én pécsi csajszi vok...remélem sok pécsi zenekar van vagy a környéki aki énekescsajt keres....mindenem az éneklés....

pannyka-@freemail.hu
   
Szecska 2005. okt.. 17.  01:16 11
Énekest keresünk!
A Méj/Nesz zenekar énekesét keresi, mert hiánycikk a zenekarban! Rólunk többet:www.mejnesz.hu! Fasza mélyhangú csávók elõnyben! De ha nem az vagy az se baj! Gyere el és meghallgatunk ha van kedved és bátorságod. Másnem akkor, "csak" jól berugunk! Jelentekezz!
   
Andante 2005. szept.. 11.  13:59 10
jaj de örülök hogy létre lett hozva ez a fórum is. naszóval. keresnénk mi egy olyat hogy énekes. De hogyan????? sok zenészkollégámat kérdeztem ez ezügyben de azt mondták hogy énekest a legnehezebb találni. Segítsetek mert már nagyon el vagyunk keseredve mert tehetségesnek érezzük magunkat és nem adja már annyira vissza a zene azt a sok energiát amit belefektetünk. és ez már lassan egy éve megy így. Segítsetek mert nem szól jól a chilli meg a led zeppelin ének nélkül. ja meg fellépni se tudunk pedig már sok ajánlatot kaptunk és ismeretségünk is van. HELP MÍÍÍ:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   
Stab Venom 2005. aug.. 9.  03:09 9
A kezdõ énekeseknek annyi a tanácsom:
1.énekelni-énekelni-énekelni,
2.koncerten NE békeljetek, ha nem szól jól a monitór
3.a studiómunka során, süketszoba kívül hagyatok a vágó-szúró tárgyakat, ill. lõfegyvereket és imádkozzátok, hogy hangmérnõk tûrelmes és humoros egyén legyen.
sok sikert:)
   
Pannyka- 2005. aug.. 8.  13:46 8
én éppen zenekart keresek magamnak, mivel imádom a zenét, és a hangom is megvan hozzá szerencsére, kicsit szoprános de jó.az álmom, ohgy zenekart alapítok, meg minden...
   

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky