3427 zenekar 12453 letölthető zene

Depresszió

alapértelmezett kép
Bemutatkozás
A már egy ideje együttzenélô 3 alapítótaghoz (Halász Ferenc - ének / gitár, Nagy Dávid - dob, Reichert Roland - basszusgitár) 1999 végén csatlakozott Hartmann Ádám gitáros, és ezzel (már ténylegesen) megalakult a Depresszió zenekar. Az év eleji felkészülések közben már klubkoncertekkel elindult a zenekar. Jó pár fesztivál után, 2000 augusztusában rögzítette a Depresszió elsô nagylemezét Németh Lojzi (Bikini) vezényletével a Bikini stúdióban. Szeptember-október hónapokban az "Új Generáció" fesztiválturné szórakoztatta a nagyérdeműt természetesen a zenekar részvételével.

2000. novemberében megjelent a "Tiszta Erôbôl". Ezzel párhuzamosan a Depresszió egy országos turnén vett részt a Tankcsapda vendégeként, ahol több ezer nézô elôtt - kívül állók szerint - az eddigi egyik legsikeresebb Tankcsapda vendégnek bizonyult. Különösen sikeres volt az év végén, december 22-én a Petôfi csarnokban több ezer ember elôtt tartott koncert. A turnékból leszűrhetôvé vált, hogy a Depresszió zenéje iránt országszerte nagy igény és érdeklôdés van.

2001. februárjától a zenekar önálló turnéra indult, ami a kisebb és nagyobb városokat egyaránt érintette. 2001.május 11-én a PeCSában a Junkies SX7 lemezbemutatóján játszott a Depresszió nagy sikerrel. 2001. nyarán 10 fesztiválon lehetett élôben látni a csapatot, július 27-én önálló koncertet adott a zenekar a budapesti Mega Rock Pub-ban teltházzal. A zenekar népes rajongótábora ekkorra már 3 fan club-ot alapított országszerte.

2001. szeptemberétôl egyszerre 2 turnén is részt vett a Depresszió, mint vendég. A Junkies és a Depresszió szeptemberi közös, budapesti buliján új nézôcsúcsot állított a Wigwam. A sikeres és jóhangulatú Junkies turnét követôen (és néhol még párhuzamosan is) ismét részt vett a Depresszió egy teltházas Tankcsapda turnén. A "Tiszta Erôbôl" dalait már a jól ismerô lelkes közönség "Depresszió" kórussal fogadta a zenekart a budapesti Petôfi Csarnokban és a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

2002. február 23-án az Akela vendégeként lépett színpadra a Depresszió.

2002. március-április hónapokban zajlott le az önálló "Tour és hamu" fedônev. országos turné. 2002. Május hónapjában a csapat a CDT és a Replika társaságában turnézott.

2002. nyarán ismét fesztiválok következtek. Rendkívül jól sült el a zenekar első "Szigetes", Metal Hammer színpados fellépése is, ahol több ezer koncertlátogató közremuködésével megszületett az első videóklip is. A "Szigetbuli" másnapján bevonult a csapat Dunakeszire, a HSB stúdióba, hogy ott Hidasi Barnabás hangmérnök vezényletével elkészítse "Amíg Tart" c. nagylemezét. A stúdiómunkálatok kezdetekor tagcsere történt, így a basszusgitárosi posztot már Kovács Zoltán töltötte be. Az október eleji megjelenéssel együtt indult a zenekar önálló, több hónapos "Amíg Tour 2002" elnevezésu országos lemezbemutató turnéja. A jólsikerült lemezbemutató turné után a Depresszió 2003. tavaszán újabb turnéra indult. Az "Eljön a tavasz újra" turnéval párhuzamosan díszcsomagolásban és multimédiás résszel kiegészítve megjelent a zenekar első, "Tiszta eroből" című nagylemeze, mivel már az összes legyártott példány elfogyott.

A zenekar várakozásait is messze felülmúlóan sikeres volt az "Eljön a tavasz újra" 2003 túrné. Ez a tetőfokára hágott a Wigwamos végső állomáson, ahol teltház énekelte a Depresszió 2 lemezének dalait. A zenekar elkészítette 2. videoklipjét, az "Itt az én időm" c. dalra. A 2003-as Arany nyíl díjátadó gálán a zenekar megnyerte "Amig tart" c. lemezéért az év legjobb hazai rocklemezéért járó díjját.

A 2003-as nyári fesztiválokon közel kétszer annyival látogatták a kvartett koncertjeit, mint az amúgy is eredményes 2002-es nyári bulikon. A szigetes fellépés alkalmával már teljesen megtöltötte a Depresszió az 5000 fér.helyes Hammerworld sátrat. 2003 őszén zajlott le a csapat addigi leghosszabb és legsikeresebb "Hagyjatok tourni" elnevezésű önálló koncertsorozata. A turnézáró Bp.-i állomáson több mint 1000 koncertlátogató volt jelen.

2004 tavaszán újabb turné következett, aminek több állomása már nagyobb befogadóképességű művházakban, illetve szórakozóhelyeken került megrendezésre a fokozott érdeklődés miatt. A Total Hard fesztiválsorozat 4 állomásán is részt vett a Depresszió sportcsarnokokban. A turné közben (ami ismét egy teltházas Bp.-i koncerttel zárult) a zenekar 4. helyezést ért el a HammerWorld közönségszavazásán, "Kedvenc hazai zenekar" kategóriában. 2 Arany nyíl díjat nyert a Depresszió a Wigwam 2004-es közönségszavazásán. A csapat először a 2003-as novemberi buliért vehette át az "Év Wigwamos koncertje" díjat, majd elnyerte az év zenekara címet is. A Viva TV Megawatt Ászok díjkiosztóján is nyert a fonográf díjra is jelölt zenekar. Számtalan nyári fesztivál meghívásnak tett eleget a Depresszió 2004-ben. A zenekar több fesztiválon is nagyszínpadon játszott egyre népesebb közönségének. A Sziget fesztiválon már több mint 6000 ember kísérte figyelemmel a csapat műsorát. Eközben Hidasi Barnabás segédletével elkészült a zenekar 3., "Egy életen át" c. stúdióalbuma, ami a zenekar pályafutásának eddigi legnagyobb szabású anyaga lett. És a történet még folytatódik....
És a történet még folytatódik...Depi Crew Bands Tour! 2006.tavaszán kezdődik a Depresszió technikusok (Zsorzs és Matyi) zenekarainak a turnéja. Az Armada és a Stopyt állandó vendége a Carpenter zenekar lesz. A tavaszi hadjárat dátumai a következők:
Április 30.-Kecskemét, Rock Cafe;
Május 13. - Dorog, Liget Fesztivál Klub;
Május 19. - Bp., Blue River állóhajó (Erzsébet híd, Pesti hídfő);
Május 20. - Tokaj, Betyár itató söröző.
A belépő egységesen 500Ft.


 
Albumok
Amíg tart (2002)
Hírek

2006. május 15. 23:28

A Héten Depresszió őrület Bp-en!

Sziasztok! A héten többször is találkozhattok a zenekar tagjaival! Május 16-án mindenkit várunk sok szeretettel a Zöld Pardonban! Belépő 100 Ft! A koncert 20h-kor kezdődik, és legkésőbb 22h-kor véget ér! 19-én pénteken pedig a technikusaink fesztiválján lehetünk részben láthatóak. A... Tovább

Utoljára frissítve: Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: HEAVY
Stílus: Metal
Alapítva: 1999
Rajongók: 67 fő
Megtekintve: 21993
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Halász Ferenc » Ének, Gitár
Hartmann Ádám » Gitár
Kovács Zoltán » Bass
Nagy Dávid » Dob
A zenekar szerkesztői: Depresszió
Rajongók
andiregi Angus ani.chris<3 aviatika Avilys bekka Byanka Csabi07 cseresznyevirág csillalilla cynthiahabda dávid92 dzsimbee Fysgirl Hérics ineed istennyila Jesus Kalmár Simon karl boro kevinkain kuplung LynZ MyAdmin niki.095 nycteaScandiaca orsi31 Ozzy1 pappi PittyPunk Reblee Ria... rockpinSZESZ rocksolya SandyZol Sitting Bull RB sweetlion Szandx titko62 Vikykee.
Hozzászólások
rockopera 2008. dec. 3.  11:55 5
Sziasztok! Elkészítettem a Trója rockopera/lehet metalopera is/ változatának szövegkönyvét, amelyhez zeneszerzőt keresek. Ha érdekel Titeket a dolog, küldök részletet a műből, valamint válaszolok...
   
scramble 2008. aug. 24.  10:56 4
Helósztok. ÖRÖMMEL ÉRTESÍTELEK TITEKET, hogy a Depresszió, a Road és a SCRAMBLE zenekar közös, de mégis saját rajongói oldala elindult. Letöltések között megtalálhatók egyaránt klippek, zenék,...
   
scramble 2008. aug. 24.  10:56 3
Helósztok. ÖRÖMMEL ÉRTESÍTELEK TITEKET, hogy a Depresszió, a Road és a SCRAMBLE zenekar közös, de mégis saját rajongói oldala elindult. Letöltések között megtalálhatók egyaránt klippek, zenék,...
   
makkaia 2008. jan. 20.  15:53 2
Álomkor második album hallgassátok meg!
Közös turné?
   
-Twiggy- 2007. dec. 6.  15:27 1
hi, látom ezer éve nem néztétek már ezt az oldalt :(
   
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky