3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
SZIN 2011

2011. május 26.

Utcazenészek vezetik fel az idei SZIN-t

Copyright:

A Szegedi Ifjúsági Napok programjának alaphangját idén a SZIN-rajongók adják meg: a fesztivál útjára indítja országos utcazene mozgalmát. Az utcán zenélő rajongók videóiból áll össze a fesztivál idejére a Szinezd újra! dal 2011-es, közös változata, és az önkéntesen beküldött videóikkal a rajongók fiatal tehetségek zenetanulását is támogatják. Kedvenc zenészeink is feltűnhetnek majd a klipben és garantáltan találkozunk majd velük a szegedi Partfürdőn, augusztus 24. és 28. között.

Mindenki a közös SZIN-dal része lehet, aki hangszert és mikrofont ragad, és a világ bármelyik közterén elénekli a SZIN-himnuszt: a Szinezd újra! dal alapjai rövidesen elérhetők lesznek a fesztivál Facebook-oldalán. A dal saját változatáról készült videót augusztus 1-ig várja a SZIN csapata, hiszen minden egyes beküldött videó 1000 Ft-tal gazdagítja a SZIN Ösztöndíj Alapot. Az így összegyűlő összeget a szervezők arra szánják – összhangban a Playing for a Change mozgalom célkitűzésével -, hogy minél több fiatal zenetanulását támogassák, és minél többen vehessenek részt zenei oktatásban, anyagi körülményektől függetlenül.
 
Nem elvárás, hogy hangszerrel kísérve adják elő az önkéntes távjammelők a dalt: bárki, aki szívesen énekel, részt vehet a mozgalomban, hiszen elég kedvenc terünkön, vízpartunkon, utcánkban vagy akár egy buszmegállóban elénekelni a dalt. Egyedül vagy csapatosan, zenei kísérettel vagy anélkül: lényeg, hogy a beküldött videón hallható legyen az ének és hangszerek és a Facebook-ról elérhető alapok tempójának megfeleljen az előadás. A beküldött videókból készül el a SZIN-himnusz 2011-es, friss, közösségi változata, amibe a dal eredeti szerzője, a Magna Cum Laude is beszáll.
 
BESH O DROMTÓL A N.O.H.Á.-IG
 
A világzenét mesteri fokon művelő N.O.H.A. az első külföldi fellépő, aki idén a SZIN-hez csatlakozott. A Tu Café és hasonló, egyszerre táncos és hangzásukban a végletekig finomított, mégis sodró lendületű slágerek előadója nagy zenekarral érkezik a szegedi fesztiválra augusztusban.
 
A SZIN hazai fellépőinek listája már most impozáns: maradjunk egyelőre a világzenénél, hiszen legjobb előadói, a Besh o droM, a Csík Zenekar, a Balkan Fanatik, a Szabó Balázs Band a műfaj határán bravúrosan egyensúlyozó Ferenczi György és a Rackajam biztos fellépői a szegedi zenés forgatagnak. Az alternatív szcéna is nagy erőkkel képviseli magát: a Vad Fruttik, Kowalsky meg a Vega és az Óriás, a Honey Beast csak néhány példa arra, hogy miért lesz idén is tele az Újszegedi Partfürdő. Csemegének az Intim Torna Illegált ajánljuk.
 
Gitárzenéből sem lesz hiány a SZIN-en: a Subscribe-tól és az Alvin és a Mókusoktól, az Eddán, a Beatricén, a Mystery Gang-en és a Depresszión át egészen az Isten Háta Mögöttig, a Fishig, a Nemjuciig és az elmaradhatatlan Magna Cum Laudé-ig tart a sor. A 2011-es SZIN-ből a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Belga sem marad ki.
 
A programhelyszíneket a szervezők a múlt héten rögzítették és előrelátható, hogy idén is az egyik leghangulatosabb, egyszerre városias és vízparti fesztivál a Szegedi Ifjúsági Napok 2011-es kiadása lesz. A különleges hangulatot a város közelsége is garantálja, miközben a szervezők gondoskodnak arról, hogy a fesztivál szerves és szeretett része legyen Szegednek: a hangzásra annak sem lesz panasza, aki a színpadokkal szemben táncol kedvenc zenéjére, és eközben a Tisza túloldalán lesz mód a pihenésre.
 
A SZIN-RŐL:
 
A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor felismerték, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban támadt fel: azóta műfajtól függetlenül minden hazai és határontúli muzsikus és zeneimádó nyárvégi zarándokhelyévé vált. A négynapos fesztiválon az elmúlt években többek között a Cure, Kosheen, az Apollo 440, az Alphaville és The Tarantinos is megfordult. A Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is annak elismerése, hogy a SZIN-esek évek óta elkötelezettek a fenntarthatóság és a környezetvédelem ügye iránt.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
Davidooo 2011. jún.. 23.  14:24 2
Júliusra ajánlom a Rocmaratont Pécsett mondjuk. Amúgy Karasnán én is kinn voltam, kicsit esett ugyan, de azért hatalmas hangulat volt. Kisebb fesztivál ugyan, de csúcsszuper volt.
   
danacs 2011. jún.. 15.  12:00 1
wááá, már alig várom!!! :) amúgy azért jól csinálom, havonta egy feszt...
Az idei sort a Karasnával kezdem (amúgy ezt ajánlom mindenkinek, mert baromi jó: http://karasnafesztival.hu) A július még képlékeny szóval, ha van vkinek vmi jó tippe, akkor szívesen fogadom! ;)
   

2011. augusztus 30.

És akkor a SZIN is véget ért

Az utolsó napon már megszoktuk a meleget és a port. Hűsölni ültünk be a Malátabárba, ahol a Tatto workshop keretében megismerhettük a tetoválás történetét. Majd egy ismét nagyon korainak tűnő koncertre sétáltunk át a Nagyszínpadhoz. Tovább

2011. augusztus 30.

Dugjanak inkább chippet a seggembe? - SZIN

Nagyon szerethető lenne a SZIN, de az utolsó este betelt nálam a pohár. Pedig ezen a napon voltak a legjobb koncertek. Ezen a napon voltak a legtöbben. És mégis úgy éreztem magam, mint egy zebra, aki alig várja, hogy lecsaphasson az oroszlánokra. Tovább

2011. augusztus 30.

Olyen is volt, hogy elolvadt a SZIN

Mao! Mao! Avagy lőjétek tarkón ezt a fesztivált, mert látszik, hogy nagyon szenved. A második napon is olyan meleg volt, min ha a nap minden erejével csak a SZINre sütne és a világon máshova nem. Kevesen voltak, a fellépők jók(?), de magyarok. A szegedi underground előadókat (Szegediek állítása szerint) teljesen kihagyták a fellépők sorából. És mindenkinek az az első mondata hozzám: „Ááá! Tavaly jobb volt, sokkal többen voltak.” Tovább

2011. augusztus 29.

Zenében is ötösre vizsgázott, de alázatból is – Diana King

Diana King király a zenében, és ötösre vizsgázott alázatból is. A fesztivál legjobb koncertjét láthattuk tegnap este a SZIN-en a SZIN színpadon. Tényleg megSZINezte mindenki éjszakáját. Úgy ragyogott, mint egy csillag az égen. Tovább

2011. augusztus 29.

SZIN kontra, avagy lentről felfelé

Akadálypályának bizonyult a SZIN minden együttesnek, aki azt hitte eljön ide és leszedi a mannát. Mivel itt csak tűző nap és sivatagi vihar várta azt a bandát, aki eljött, és könnyűsétát tett volna a siker csarnokába. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky