3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2023. július 7.

Színház és zene mindenkinek! Két hét múlva kezd a Déryné Fesztivál

Copyright:

A nyári fesztiválok egyik különleges színfoltja a Déryné Fesztivál, amely július 19. és 23. között kerül megrendezésre Sátoraljaújhely festői helyszínein és környékén. A Déryné Társulat klasszikus és felolvasó színházi előadásokkal, gyermekprogramokkal készül, de káprázatos néptánc előadás, valamint az István, a király című rockopera is helyet kapott a műsorban. Fellép többek között a Csík zenekar, Budapest Jazz Orchestra, Besh o droM és a Bohemian Betyars. A több mint 70 ingyenes programot felvonultató esemény idén először ad otthont a KultCamp tábornak. A Déryné Program által életre hívott KultUp program és a Rákóczi Szövetség együttműködésének köszönhetően 450 középiskolás diák érkezik Sátoraljaújhelyre a határon innen és túlról.

SZÍNHÁZ MINDENKINEK

A Déryné Társulat egész évben úton van, hasonlóan az Országjárás alprogramban részt vevő társulatokhoz, előadásaikkal fényt és örömet csempésznek a közönség életébe. Nincs ez másként a Déryné Fesztiválon sem, mégis ez az 5 nap külön ünnep a számukra. A Szemet szemért című előadásuk nyitja a fesztivált, de a legújabb produkciójuk, a Lovagias ügy című bohózat is bemutatásra kerül július 22-én a Völgyszínházban. Előbbi egy misztikus krimi, a Déryné Program által meghirdetett Barangoló Drámaírói Műhely ösztöndíjasa, Jánosi Ferenc tollából született alkotás. A kortárs drámát Kis Domonkos Márk állította színpadra, a történet középpontjában egy gyilkossági nyomozás áll, Pált, a nyomozót Ivaskovics Viktor alakítja. Hunyady Sándor klasszikusát, a Lovagias ügy című előadást Bakos-Kiss Gábor rendezésével láthatja a közönség, Dányi Krisztiánnal a főszerepben, aki Virág úr karakterét formálja meg.

A társulat színművészeivel nem csak a színpadon találkozhat a közönség, de a filmvásznon is, a Déryné ifjasszony című előadásból készített tévéjáték is vetítésre kerül. Széphalmon, a Kazinczy Ferenc emlékpark ad otthont a gyermekprogramoknak, a társulat idén is várja a kicsiket és nagyokat vasárnap a Petőfi kertbe, valamint szintén Széphalmon lesz látható július 21-én a Petőfi percei című előadás Havasi Péter főszereplésével. Emellett felolvasószínházzal is készülnek a szervezők, a fesztivál csütörtöki napján Heltai Jenő: A tündérlaki lányok, szombaton pedig Az ördög három aranyhajszála című mesejátékkal.

A Déryné Társulat produkcióin túl a Völgyszínházban lesz látható a Forrás Néptáncegyüttes Mestermunka című táncelőadása július 20-án, másnap az István, a király című rockoperát a Várudvari Nyári Színház hozza el, míg a zárónapon a Két összeillő ember című produkciót tekintheti meg a közönség a Békéscsabai Jókai Színház előadásában.

A Fabók Mancsi Bábszínháza az Azért a kis bolondságért című vásári bábjátékkal, valamint A halhatatlanság országa című előadással indul útnak a Déryné Fesztivál keretein belül. Mesékkel és pajzán históriákkal ajándékozza meg a közönséget Hollóházán, Füzérradványon, Nyírin, Mikóházán, Alsóbereckin, valamint Füzérkajatán.

A gyermekprogramok sorát gazdagítja a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház: A csillagszemű juhász című előadása, de érkezik a Bab Társulat, a Langaléta Garabonciások, valamint Naninski és Figaro a Repülő akrobaták című produkcióval.

ZENE MINDENKINEK

Az Ungvári Borteraszon és a Zsólyomkai pincesoron a zenéé lesz a főszerep. A borteraszon ad koncertet a Csík zenekar, a Budapest Jazz Orchestra, Balkán Fanatik, Besh o droM, Aurevoir, Kaláka, Tárkány Művek, Dánielfy, Swing Girls, Keleti Brass Band, Hutchky & Stars, valamint a Bohemian Betyars. A banda bejárta Európát, de volt szerencséjük Kínába, Japánba, Dél-Koreába és az Egyesült Államokba is eljutni és koncertezni, de mint kiderült Palágyi Máté szíve mégis ettől a térségtől dobban hevesebben:

„Zemplén, ezen belül Hegyköz számomra igazán fontos hely, nem csak azért, mert a családom innen származik, hanem mert úgy gondolom, hogy Magyarország egy kis eldugott, felfedezetlen gyöngyszeme. Rendkívül sok természeti, kulturális adottsága van, érintetlen erdők, gyönyörű kastélyok, finom ételek-italok."
Nagy Szilárd és Ragány Misa, Réthy Zsazsával kiegészülve a Zsólyomkai pincesorra érkezik, de visszatér Sátoraljaújhelyre Papp Sándor gitárművész, valamint Újhelyi Kinga és barátai is. Széphalmon a legkisebbeket kerekítő mondókázó mellett Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar koncertje is várja.

Déryné Fesztivál, július 19-23. Sátoraljaújhely

Event

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. április 11.

4 nap varázslat a Dunakanyarban, 60 zenei program a VéNégy Fesztiválon

A kiemelkedő színházi-, és utcaszínházi produkciók, valamint családi programok mellett pezsgő zenei élet várja a kultúra szerelmeseit június 20. és 23. között Nagymaroson. Ikonikus nemzetközi és hazai sztárfellépők, cseh, szlovák és lengyel zenei csemegék, táncház, Techno Yoga, elektronikus zenei utazások – 4 napon át 5 színpadon 60 zenei programot vonultat fel a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. A brit Kosheen mellett koncertet ad többek között a 30Y, Analog Balaton, Aurevoir., AWS, Aron Andras & The Black Circle Orchestra, Belau, Beton.Hofi, Brains, Dzsúdló, Elefánt, Firkin, Irie Maffia, Mehringer, Platon Karataev, Subscribe, valamint a Tankcsapda. Tovább

2024. február 4.

Fishing on Orfű - teljes zenei program

A 2024-es Fishing on Orfűn a varázslatos környezeten és a barátságos hangulaton túl négy nap alatt 7 helyszínen 150 izgalmas zenei program várja a látogatókat az underground élőzene minden fontos szegletéből. A 2014 óta elővételben telt házas fesztiválra a bérletek 80%-a a zenei program meghirdetése előtt gazdára talált, a napijegyek értékesítése most indult. Tovább

2024. február 4.

Scorpions az Arénában

A Scorpions, minden idők egyik legikonikusabb és legbefolyásosabb hard rock bandája 2024-ben egy vadonatúj exkluzív koncerttel tér vissza Budapestre, klasszikussá vált albuma, a Love at First Sting megjelenésének 40. évfordulója alkalmából, és előadja a lemez dalait pályafutásának legnagyobb slágereivel kiegészítve. Tovább

2023. november 20.

Sting újra Budapesten

A 17-szeres Grammy-díjas művész, Sting egy különleges koncerttel tér vissza a Budapest Arénába 2024. május 31-én. Tovább

2023. november 5.

Kosheen a Dunakanyarban a VéNégy Fesztiválon

2024. június 20. és 23. között jön a 11. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. Az első körben bejelentett zenekarok között olyan neveket találni, mint az Analog Balaton, Beton.Hofi, Co Lee, Dzsúdló, Elefánt, valamint a Tankcsapda. A hazai zenei élet megkerülhetetlen figurái, a legmenőbb arcok és legendák mellett visszatér Nagymarosra az osztrák Cari Cari, a fesztivál sztárfellépője az elképesztő hangú és energiájú Sian Evans és a Kosheen lesz. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky