3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2014. október 26.

Christmas At Downton Abbey!

Copyright:

A 2014. november 10-én megjelenő, 2 CD-s kiadvány többek között hét exkluzív, a sorozat szereplői által felénekelt felvételt, továbbá a Downton Abbey főcímdalának egy kibővített, ünnepi változatát tartalmazza.

A sorozat producerei a Warner Music TV-vel együttműködésben hozták létre a „Christmas At Downton Abbey” című karácsonyi duplalemezt, melyen felcsendülnek ünnepi himnuszok és klasszikus énekek a sokak által kedvelt régi időket idéző sorozatból.

A 45 trackes, 2 CD-s összeállításon 7 olyan dal is szerepel, melyet magukkal a sorozat szereplőivel és a The Budapest City Orchestra-val vettek fel. Elizabeth McGovern, aki Grantham Grófnőt alakítja, az „It Came Upon A Midnight Clear”-t énekli, és egy duettet is előad Julian Ovendennel, vagyis a sorozatbéli Charles Blake-kel: ez a „The First Noel”. Elizabeth, mikor épp nem Cora szerepébe bújik, nagysikerű folk zenekarával, a Sadie and the Hotheads-zel lép fel.

Az művésznő így mesélt a munkáról: „Nagyon izgalmas volt egy olyan kontextusban énekelni, ami tőlem teljesen távol áll. A gitárom és a zenekarom nélkül! És még csak nem is én írtam a dalokat! De hálistennek Julian Ovenden tehetsége, a The Budapest City Orchestra & The Budapest Choral Voices, Kipper Elridge, Nick Patrick és a Warner Brothers procukciós csapata nagyon sokat segített! Büszke vagyok, hogy részt vehettem ennek az albumnak az elkészítésében.”

Julian Ovenden, aki egyébként szintén zenész a forgatásokon kívüli életében, az „O Holy Night”-ot, a „Sussex Carol”-t és a „Silent Night”-ot is felénekelte a válogatáshoz. Egy másik duettet is felvett Katie Marshall klasszikus énekessel: a „Twelve Days of Christmas”-t adták elő.

„Imádom a zenét és csak úgy, mint Elizabeth, én is a zenei karrieremet építem a színészkedés mellett. Hogy ezen az albumon dolgozhattam, az számomra óriási megtiszteltetés volt, amit nagyon élveztem.”

Mr. Carson (akit Jim Carter alakít), egy verses darabot mondott fel: a „T’was The Night Before Christmas” interpretációja nosztalgikus és elragadó.

Az extra Downton-hangulat kedvéért a zeneszerző, John Lunn újraértelmezte a főcímdalt, egy kibővített, ünnepi verziót írt a lemezhez, melyet csak ebből az alkalomból a The Budapest City Orchestra és a The Budapest Choral Voices vett fel.

A többi 36 track klasszikus ünnepi dal, mint például a „Good King Wenceslas”, az „In The Bleak Midwinter” vagy a „Hark! The Herald Angels Sing”.

Az album november 10-én jelenik meg.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. február 7.

A Future Islands új klippel fejeli meg új lemeze megjelenését

Pár napja érkezett meg a Future Islands hetedik albuma, a "People Who Aren't There Anymore". A 12 dalos anyag az amerikai banda számára egy új fejezetet jelöl: habár közel két évtizede már, hogy megalakultak, továbbra is folyamatosan új zenei kihívásokkal szórakoztatják egymást és saját magukat. Tovább

2024. február 6.

The Black Keys - új lemez és turné

A The Black Keys új dallal rúgja be 2024 motorját: mától minden platformon elérhető a Beautiful People (Stay High). Az új track egy új bejelentést is hozott: április 5-én érkezik a Grammy-díjas, ohiói banda tizenkettedik stúdióalbuma, az Ohio Prayers. Érdemes nyitott szemmel járni, mert hamarosan egy nemzetközi turné részleteiről is értesülhetünk! Tovább

2024. február 5.

A Cocteau Twins újra kiadta utolsó két lemezét

Újra kiadta utolsó két albumát punk gyökerekből sarjadó, majd a dream pop műfaj úttörőjévé váló skót Cocteau Twins. Apró érdekesség velük kapcsolatban, hogy az énekesnőjükről, Elisabeth Fraserről ősszel elneveztek egy aszteroidát... Az 1979 és 1997 között aktív csapat az 1993-as "Four-Calendar Café" és az 1996-os "Milk & Kisses" című kiadványaikat frissítette fel, ezúttal a 4AD kiadó gondozásában. A lépés különlegessége, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a két lemez most először lesz kapható vinylen is. Tovább

2023. október 2.

A The National meglepetésalbummal jelentkezik

A The National egy meglepetéslemezzel örvendezteti meg rajongóit: a banda múlt pénteken a Cincinattiben tartott Homecoming Festival nevű eseményén jelentette be a 12 dalos album mai érkezését. A "Laugh Track" az áprilisban kiadott "First Two Pages of Frankenstein" című korong kísérője, szerzeményei nagyrészt ugyanabban az időszakban születtek. Tovább

2023. október 2.

Megérkezett az új Ed Sheeran

A korábbihoz hasonlóan az ’Autumn Variations’ lemezt is a Grammy-díjas The National indie-zenekar tagja, Aaron Dessner produceri közreműködésével hozták tető alá, akit közös barátjukon, Taylor Swiften keresztül ismert meg Ed Sheeran. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky