3424 zenekar 12488 letölthető zene

ABRACADABRA » Zenekar | Albumok | Fórum | Blog

abracadabra_2016
Bemutatkozás
Az ABRACADABRA hat tagú, modern, lendületes underground popzenét játszó budapesti zenekar, kizárólag saját dalokkal. A dalokban fontos szerepe van a rendhagyó dalszövegeknek, hangsúlyozott az ének, és a zenekarra nagyon jellemző gitárhangzás. A zenekar tagjai nem főállású zenészek, található köztük tévés rendező, grafikus, tanár, IT-szakember és divathálózat boltvezetője is.
Eddig két magánkiadású albumuk jelent meg, kis példányszámban. Az első ABRACADABRA, a második MEHETNÉNK DÉLRE címmel. A második lemez címadó dalához készült videó a kilencvenes évek közepén sikeresen szerepelt zenei csatornák műsoraiban, az albumhoz készült LÁZ című klip pedig a YouTube oldalain vált népszerűvé. Az első két album aktív évei után a zenekar egy időre felfüggesztette működését, majd három éve, több száz érdeklődő előtt, sikerel tért vissza a fővárosi Ráday Klubban.
Folyamatos koncertek és stúdiómunka után 2012 elején tették elérhetővé készülő új albumuk első három felvételét, majd bemutatták a Holnaptól című dalhoz forgatott videójukat, Kocsis Judit rendezésében.
A zenekarral az év elején a NEO FM és a székesfehérvári FEZEN rádió is hosszabb riportműsort készített és sugárzott, illetve bejutottak a HARD ROCK CAFÉ világméretű Battle of the Bands versenyének budapesti döntőjébe is.
2013 tavaszán a HOLNAPTÓL három hónapig szerepelt az MR2 Petőfi Rádió műsorán, a zenekar vidéki fellépésekre is meghívásokat kapott, majd 2014 elején megjelent a zenekar NEM TŰNIK EL című újabb dala.
2016 elején csatlakozott a zenekarhoz Fábián Niki énekesnő.  
Albumok és Videók
Hírek

2016. november 7. 21:12

ABRACADABRA koncert szombat este a Könyvtárban!

ABRACADABRA koncert a Könyvtár Klub színpadán! Zenés-táncos szombat este, egy remek helyen. A zenekar fél év után tér vissza Budapestre, ahol bemutatkozik a társulat vadonatúj basszusgitárosa, Mirity Andor is! Lesz Holnaptól és lesz Láz is... A belépés díjtalan! Várunk!
2016. november 12.... Tovább

 
Hallgasd a zenénket!
Utoljára frissítve: 2016-11-07Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: POP
Stílus: ALTERNATIV POP/ROCK
Alapítva: 1988
Rajongók: 3 fő
Megtekintve: 25224
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Fábián Nikolett » ének
Keszthelyi Béla » gitár
Kápolnási Tamás » billentyűs hangszerek, vokál
Vajda Péter » basszusgitár
Sándor Lajos » gitár
Varga Zoltán » dobok
A zenekar szerkesztői: ABRACADABRA
Rajongók
ABRACADABRA
Hozzászólások
Janis Pub 2012. már. 8.  21:43 1
Sziasztok zenekarok! Ez a reg a Janis Pub nevében lett létrehozva. Egy Karaoke és Music Pub vagyunk a Kálvin téren Budapesten. Részletes infok www.janispub.hu oldalon találhatóak a pubról....
   
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky