3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2020. május 20.

Sokáig vártalak: „csak szép... ha minden igaz” – Elefánt klippremier

Copyright:

Az Elefánt zenekar a karantén idején sem tétlenkedik: szemet gyönyörködtető, szívet kifacsaró klipet jelentettek meg május elején.

A tavaly szeptemberben megjelent EL lemezen szereplő Sokáig vártalak című dalhoz a gyönyörű képeket Csepeli Eszter rendezővel vették fel még az év elején, a vágás pedig a zenekar billentyűsének, Kovács Zoltánnak a munkája.

Csepeli Eszter emlékei a klipkészítésről:
“Nemrég újraolvastam Mildi meséit, Claudiával pedig régóta akartam együtt dolgozni és valahogy összekapcsolódott bennem a számot hallgatva: fák, lány, repülés,mindez abszurdan misztikus hangulatban.Zemplént és a Mátrát is jól ismertem, decemberben előre kinéztem a forgatási helyszíneket és azon izgultunk, hogy megmaradjon a hideg a zúzmara miatt. A forgatás fárasztó volt, de csodálatos emlék, hogy sikerült minden nehézségen felülemelkedni.”

Kovács Zoltán így nyilatkozott a klipről:
„Csodálatos volt a forgatás napja. Egy kormányszervó-olajtartájból kipecázott kupakalkatrész a sötétben, majd napfelkelte a Börzsönyben. Olyat láttunk, amit még sosem. Délelőtt nyár volt, délutánra pedig a legzordabb télben találtuk magunkat. Kis híján lezuhant a forgatáshoz használt drón a propellerére fagyott zúzmara miatt. A nyersanyagot böngészve egyre élesebben kezdett kirajzolódni, hogy az ezer arcú erdő tökéletes teret ad a kusza érzelmekkel teli, kétségek közt bolyongó elmének. Elkeseredettség, várakozás, remény, a múlt fontossága... ezekkel kezdődött a jegyzetem a billentyűzet alatt.”

Az eredeti dal jelenleg 236 ezer megtekintésnél jár, és az arra kapott visszajelzések arról tanúskodnak, hogy sokak számára adja pontosan vissza egy fájdalmas szakítás hangulatát. A klipben megjelenő elhagyatott, csendes tájak remekül illeszkednek a dalhoz. A zenekar konkrét történet elmesélése helyett inkább a dal hallgatójára bízza annak eldöntését, hogy a klip egyetlen szereplője (Benkő Claudia), aki a kamerához hasonlóan szinte a táj felett suhan, az, aki túl sokáig várt valakire, vagy éppen ellenkezőleg: rá vártak túl sokáig.

Szendrői Csaba, a zenekar énekese a következő ajánlással indította útjára a videót: „csináltunk valamit, amiben semmi megbotránkoztató nincs, csak szép... ha minden igaz.” Érdemes megnézni a klipet, hogy eldönthessük, igaz-e!
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. május 21.

Mondd vagy súgd, hogy szép a világ - új klippel jelentkezett SZILÁRD

Szilárd és zenésztársai otthunokban rögzítették a bensőséges hangulatú Mondd vagy súgd videóját. A szomorkás, - eredetileg romantikus dal - most kísértetiesen rímel a jelenlegi helyzetre, így szeptemberben érkező új lemezéről ezt mutatják meg elsőként a nagyközönség számára. Tovább

2020. május 20.

ANIMAL CANNIBALS: GRILLEZZ!

A Kannibálok egy új, vidám nyári tracket készítettek a karantén alatt - megérkezett a „Grillezz!”. Tovább

2020. május 19.

Különleges animációs videóval vezeti fel új lemezét a nemzetközi szintéren is elismert duó

A könnyed electronica szerelmeseinket nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut, melynek célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet zenéjük által. Az ország egyik legkeresettebb exportzenekara most egy Kirstine Stubbe Teglbjærg-al közös dallal vezeti fel a lemezét, amely az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé próbál utat mutatni. A formáció régóta várt második, Colourwave című albuma május 29-én lát napvilágot, amelyet élőben ősszel mutatnak majd be Európa-szerte. Tovább

2020. május 18.

Önmagunkkal való küzdelem súlyos őszinteséggel a NEW FRIEND REQUEST új klipes dalában: Várni Fáj

Május 31-én jelenik meg az online zenemegosztókon a NEW FRIEND REQUEST második nagylemeze, LÉLEKGYILKOSSÁG címmel. Tovább

2020. május 18.

Tengerszem - Danics Dóra és Mazán Attila projektje újabb friss dallal jelentkezett: Ima

Új dallal jelentkezett a Gyöngyvér zenekarból ismerhető Mazán Attila gitáros és a negyedik X-Faktor győztese, Danics Dóra énekesnő Tengerszem nevű közös projektje. A duó “Képzelgések” című bemutatkozó nagylemeze várhatóan idén ősszel jelenik meg, a Sinha Róbert gitárművész és Babos Lőrinc dobos közreműködésével készült “Gaia” és “A tragédia színháza” után most az “Ima” című dallal lehet ismerkedni, melyben Baranya Márton (Imágó) dobos és a Dóri zenekarából (DD Trió) is ismert Nyitrai Péter gitárjátéka is hallható. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky