3426 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2019. december 16.

Freakin’ Disco – Monstre - Monumentális összegző koncert a Trafóban

Copyright:

2019. december 28-án a Freakin’ Disco az eddigi legnagyobb koncertjét költözteti be a Trafó Házba. Két órában és egy eddig nem látott méretű LED-fal segítségével foglalják össze a zenekar első hat évét.

Koncertek a Sziget fesztiváltól Ozoráig, Dániától Angliáig, jelölések nemzetközi klipversenyeken és díj a Magyar Klipszemlén. A BUSH és a MENT showcase fesztiválokon való fellépés, erdélyi- és lengyel turné, és a Katona József Színház Berlin, Alexanderplatz előadásához készült zene.
Ez mindössze néhány kiemelt pillanat a Freakin’ Disco elmúlt hat évből. December végén a négy érintett személyesen is számot vet eddigi munkásságáról.


A Monstre két órás monumentalitása teljes egészében összegzi a zenekar eddigi életét. A Monster lemez margójára, a szörnyeteg most végképp színpadra szabadul, nem csak zenei, hanem képi formában is.


Karcis Gábor és Bredán Máté vizuális megoldásai a Trafóba érkező 12 méteres, széles vásznú LED falon, úgy egészítik majd ki a zenét, mintha soha nem is léteztek volna egymás nélkül.


A két óra elég időt biztosít a nézőknek egy teljes Freakin’ élmény befogadására, a csendes ambient feldolgozásától, a lüktető elektronikára bólogatásig. Vagy a lüktető ambient és csendes elektronika befogadására.


Ezen a pszichedelikus utazáson lehetőséged nyílik csukott szemmel elmerülni a zenében vagy tágra nyitva befogadni a színpadi látvány minden egyes részletét.


Ahogy ők fogalmaztak ezzel a kirándulással kapcsolatban: „A végén talán mindannyian találkozunk a hegy tetején.”
A hegy tetejéig viszont hosszú az út, és a zenekar nagy örömére nem kell felrohanniuk rajta a közönséggel: „Miénk az egész este. Tudunk majd időt hagyni, hogy megszülessenek a témák, szépen felépüljenek a groove-ok.”


 „Megpróbáljuk megfogalmazni, hogy 2019-ben mit jelent számunkra a modern kísérleti tánczene, hogy jutottunk az első jammelésektől, a Monster című lemezig.”


Ezt ígéri a Freakin’ Disco a koncertre, amin a National Jazz Fuckers és a Monster dalai is helyet kapnak, nem kiszorítva a Freakin’ Disco koncertek állandó hozzávalóját, az improvizációt.


December 28-án tehát a Freakin’ Disco, és a karácsonyra kapott koncertjegyek segítségével lehet ünnepi hangulatból kikerülve egy másik ünnepi hangulatba belépni a Trafó Házban.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. február 19.

Majd’ 10 év után a Nitzer Ebb újra Magyarországon koncertezik

A Depeche Mode-dal közeli barátságot ápoló, essexi Nitzer Ebb az EBM egyik legmeghatározóbb formációja. Az 1982-ben alakult csapatot több ízben is láthattuk Budapesten a Depeche Mode előtt, most pedig az indusztriális zene híveinek legnagyobb örömére április 5-én a Dürer Kertben celebrálnak újra 9 évvel legutóbbi magyarországi koncertjük után, ráadásul az eredeti felállásban. Tovább

2020. február 19.

Ők lesznek a Republic zenekar 30 éves jubileumi koncertjének vendégei

Három évtizede tartó pályafutását ünnepli a REPUBLIC zenekar 2020. március 14-én a Papp László Budapest Sportarénában. Tovább

2020. február 17.

Unearth az A38-on!

Szerdán, azaz február 19-én igazi csemegével kedveskedik a Hajó a keményzene szerelmeseinek, hiszen a nyilvánvaló metalcore alapvetés Unearth mellett olyan bandák lépnek még fel, mint a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro. Még élnek a kedvezményes jegyek, csapjatok le rájuk időben! Tovább

2020. február 13.

Látványos Kelemen Kabátban EP-bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük 2020. március 6-án az Akvárium Klubban, amely minden eddiginél látványosabb lesz! Tovább

2020. február 13.

Új fellépőket jelentett be a szerbiai EXIT Fesztivál

Idén júliusban ünnepli 20. évfordulóját Európa egyik legrangosabb zenei nagyfesztiválja, az újvidéki EXIT.  A szervezők az alkalomhoz illő programmal készülnek a négynapos eseményre, amelynek a varázslatos Péterváradi vár ad otthont, mindössze három órányi autóútra Budapesttől. Az EXIT 2020. július 9-12. között több mint 40 programhelyszínnel várja a fesztiválozókat, most pedig új nevek csatlakoztak a már eddig is impozáns line-uphoz: DJ Snake, Sheck Wes, a Metronomy és Marky Ramone. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky