3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2019. december 16.

Freakin’ Disco – Monstre - Monumentális összegző koncert a Trafóban

Copyright:

2019. december 28-án a Freakin’ Disco az eddigi legnagyobb koncertjét költözteti be a Trafó Házba. Két órában és egy eddig nem látott méretű LED-fal segítségével foglalják össze a zenekar első hat évét.

Koncertek a Sziget fesztiváltól Ozoráig, Dániától Angliáig, jelölések nemzetközi klipversenyeken és díj a Magyar Klipszemlén. A BUSH és a MENT showcase fesztiválokon való fellépés, erdélyi- és lengyel turné, és a Katona József Színház Berlin, Alexanderplatz előadásához készült zene.
Ez mindössze néhány kiemelt pillanat a Freakin’ Disco elmúlt hat évből. December végén a négy érintett személyesen is számot vet eddigi munkásságáról.


A Monstre két órás monumentalitása teljes egészében összegzi a zenekar eddigi életét. A Monster lemez margójára, a szörnyeteg most végképp színpadra szabadul, nem csak zenei, hanem képi formában is.


Karcis Gábor és Bredán Máté vizuális megoldásai a Trafóba érkező 12 méteres, széles vásznú LED falon, úgy egészítik majd ki a zenét, mintha soha nem is léteztek volna egymás nélkül.


A két óra elég időt biztosít a nézőknek egy teljes Freakin’ élmény befogadására, a csendes ambient feldolgozásától, a lüktető elektronikára bólogatásig. Vagy a lüktető ambient és csendes elektronika befogadására.


Ezen a pszichedelikus utazáson lehetőséged nyílik csukott szemmel elmerülni a zenében vagy tágra nyitva befogadni a színpadi látvány minden egyes részletét.


Ahogy ők fogalmaztak ezzel a kirándulással kapcsolatban: „A végén talán mindannyian találkozunk a hegy tetején.”
A hegy tetejéig viszont hosszú az út, és a zenekar nagy örömére nem kell felrohanniuk rajta a közönséggel: „Miénk az egész este. Tudunk majd időt hagyni, hogy megszülessenek a témák, szépen felépüljenek a groove-ok.”


 „Megpróbáljuk megfogalmazni, hogy 2019-ben mit jelent számunkra a modern kísérleti tánczene, hogy jutottunk az első jammelésektől, a Monster című lemezig.”


Ezt ígéri a Freakin’ Disco a koncertre, amin a National Jazz Fuckers és a Monster dalai is helyet kapnak, nem kiszorítva a Freakin’ Disco koncertek állandó hozzávalóját, az improvizációt.


December 28-án tehát a Freakin’ Disco, és a karácsonyra kapott koncertjegyek segítségével lehet ünnepi hangulatból kikerülve egy másik ünnepi hangulatba belépni a Trafó Házban.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 7.

Exkluzív lemezhallgatós estet tart a Carson Coma

Egy exkluzív estet tölthetnek el a rajongók a Carson Comával október 8-án. A Fonogram-díjas zenekar második, Lesz, Ami Lesz című lemezét lehet meghallgatni az együttes tagjaival a megjelenés előtt 1 héttel. Az albumról, annak dalairól Stumpf András műsorvezető beszélget a zenészekkel. Tovább

2020. október 7.

A 40 éves Balaton együttes Ady Endre-estje és színházi koncertje a Trip Hajón

2020. október 11-én, vasárnap a budapesti Trip Hajón (1011. Budapest, Szilágyi Dezső tér, 2-es móló) különleges, színházi koncertet ad a Víg Mihály nevével fémjelzett legendás Balaton együttes. A két részből álló műsor első felében a 100 éve elhunyt Ady Endre verseit hallhatja a közönség a Balaton együttes megzenésítésében, előadásában. Tovább

2020. október 6.

Szabadtéri koncertek a belvárosban, ez a Budapest Ritmo Piknik

A Budapest Ritmo Piknik az öt éve megszokott nívós Budapest Ritmo járványbarát újragondolása. Október 9–10. között 15 ingyenes, szabadtéri koncerttel várjuk a közönséget, három budapesti köztéren: a Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téren. A piacon vásárló családoktól a környéken biciklizőkig, a világzene öreg motorosaitól a hazai szcénát most felfedezőkig, várunk mindenkit egy ingyenes, kültéri, szorongásmentes őszindító fesztiválra. Tovább

2020. szeptember 25.

Két Budapest Ritmo!

2020. október 9–10. között jön az eddigiektől eltérő Budapest Ritmo Piknik 15 ingyenes szabadtéri világzenei koncerttel. A CAFe Budapest nyitányának teljes line-upja a Budapest Ritmo Piknik weboldalán olvasható. Vírusmentes, piknikelős, zenefelfedezős koraőszt mindenkinek! Tovább

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky