3426 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2019. november 7.

ZENETANÁROKAT ÉS ELŐADÓKAT DÍJAZOTT AZ ARTISJUS

Copyright:

Tíz zenetanárt és tíz előadót díjazott az Artisjus komoly- és könnyűzenei kategóriákban 2019. november 5-én. Az Artisjus olyan előadóművészeket ismert el, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra és visznek sikerre, valamint azokat a zenetanárokat díjazta, akik nélkül nem születhetnének és szólalhatnának meg új magyar zeneművek.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

A szerzők közös jogkezelő egyesülete ezzel a két, tavaly alapított díjjal kíván köszönetet mondani a kortárs darabok elkötelezett terjesztőinek. A díjak pénzjutalommal járó szakmai elismerések, odaítélésükben a szervezet szakembereiből álló vezetősége dönt.
Az Artisjus Zenetanári Díjjal azokat a zenepedagógusokat jutalmazzák, akik tanári pályafutásuk során nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs magyar zene terjesztésére és missziójuk, hogy a felnövekvő muzsikusnemzedékek anyanyelvükként értsék és interpretálják a kortárs magyar zenét.
Az Artisjus Előadóművészi Díjban azok az előadók részesülnek, akik művészeti tevékenységük során előtérbe helyezik a kortárs magyar darabokat, és küldetésüknek érzik, hogy minél szélesebb közönséghez juttassák el ezeket a zeneműveket.

Idén az alábbi művészek nyerték el a kitüntetést:


Előadói díjak – könnyűzene:


Gátos Iván: Zeneszerző
Kézdy Luca: A Magyar Rádió 2006-os jazz hegedű versenydöntőjének közönségdíjasa.
Lukács Péter (Peta): Gitáros, zeneszerző, hangszerelő, hangmérnök.
Serei Dániel: A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett jazz-dob előadóművész és tanár
Szalóki Ági: Többszörös Fonogram-díjas, Regionális Prima díjas, Liszt Ferenc-díjas énekesnő, dalszerző.


Előadói díjak – komolyzene:


Bándoli Katalin: Zenei könyvtáros, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének vezetője.
Borbély László: Junior Prima Díjas zongoraművész, számos nemzetközi zongoraverseny díjazottja, továbbá háromszor nyerte el a Fischer Annie előadóművészeti ösztöndíjat.
Kovács János: Érdemes Művész, Príma Primissima Díjas, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester.
MÁV Szimfonikus Zenekar
Meláth Andrea: Érdemes Művész és Liszt Ferenc díjas opera-énekesnő.


Zenetanári díjak – könnyűzene:


Maróthy Zoltán: Gitárművész, gitár- és zeneelmélet tanár.
Szerényi Béla: Népzenész, hangszerkészítő, művésztanár, a Népművészet Ifjú Mestere cím, az Ezüstkoszorús Hangszerkészítő Mester és a Bársony Mihály díj kitüntetettje, az Óbudai Népzenei Iskola igazgatója.
Vincze Béla: Az 1989-ben alapított, Csokonai-díjával kitüntetett debreceni Rocksuli megálmodója és vezetője.
Warnusz Zsuzsa: Zongora-művésztanár, kórus-, és művészeti vezető.


Zenetanári díjak – komolyzene:


Apagyi Mária: Zongora-művésztanár, a PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet címzetes egyetemi docense.
Fülöp Judit: Életművéért Ezüstgyopár díjat kiérdemlő óvodapedagógus, karvezető, Szováta körzet óvónőinek szakmai irányítója, a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség Maros megyei alelnöke.
Keuler Jenő: Zeneszerző, nyugalmazott zeneszerzés-tanár, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola nyugalmazott igazgatója.
Szeverényi Ilona: Cimbalomművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művésztanára. Gerencsér Ferenccel kidolgozta a Cimbalomiskola alapfokú zeneiskolai tantervet.
Zelinka Tamás: Apáczai- és Bánffy-díjjal kitüntetett nagybőgő-, szolfézs- és általános iskolai tanár, műsorvezető, a Parlando internetes zenepedagógiai folyóirat felelős szerkesztője.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. január 24.

Soft & roll - a hazai könnyűzene wellbeing kutatásának eredményei

A tavalyi évben az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Innovációs Alprogramja megbízásából kutatás indult a magyar könnyűzenészek testi-lelki állapotáról, jóllétéről. Az általános társadalmi sztereotípiával ellentétben a rock and roll életformát itthon - önbevallás alapján - csak meglepően kevesen engedhetik meg maguknak. A kutatás eredményeinek rövid összefoglalója következik. Tovább

2020. január 23.

Magyar zenekar győzött Európában!

Péntek este a hollandiai Groningenben zajlott az Európai Unió által életre hívott Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) gála, amely a kontinens legnépszerűbb feltörekvő zenekarait díjazza. Hatalmas siker, hogy a Harmed zenekar nemcsak a 16 nominált zenekar közé került be, de hét másik zenekarral közösen el is nyerte a rangos elismerést. A díjakat a legnagyobb európai zenei konferencia, a Eurosonic keretében adták át. Tovább

2020. január 21.

Honeybeast klippremier - napfényes évkezdés!

Az Ocean Productions által készített, Reggeli napfény klippel és a dal címével fémjelzett országos turnéval indítja az évet a Honeybeast. Többek között Veszprémben, Miskolcon, Debrecenben láthatjuk az első negyedévben a csapatot... Tovább

2020. január 15.

Eurosonic fellépése előtt új klippel jelentkezik a The Bluebay Foxes

A The Blueabay Foxes egy friss dallal szerette volna megmutatni rajongóinak, hol is tart 2020-ban a zenekar, pénteken pedig Európa legnagyobb showcase fesztiválján élőben is bizonyíthatnak. A csapat hazai rajongói élőben először 2020. február 8-án hallhatják a Lights Off-ot az Instantban. Tovább

2020. január 14.

3,6-os EP-t hozott az évnyitóra a Fish

Kilinccsel a kézben lép 2020-ba a Fish!: január 18-án a Barba Negrában nyitja következő húsz évét a zenekar, négy új dallal, sok régivel, új gitárokkal, régi lendülettel. Sőt. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky