3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2019. november 7.

ZENETANÁROKAT ÉS ELŐADÓKAT DÍJAZOTT AZ ARTISJUS

Copyright:

Tíz zenetanárt és tíz előadót díjazott az Artisjus komoly- és könnyűzenei kategóriákban 2019. november 5-én. Az Artisjus olyan előadóművészeket ismert el, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra és visznek sikerre, valamint azokat a zenetanárokat díjazta, akik nélkül nem születhetnének és szólalhatnának meg új magyar zeneművek.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

A szerzők közös jogkezelő egyesülete ezzel a két, tavaly alapított díjjal kíván köszönetet mondani a kortárs darabok elkötelezett terjesztőinek. A díjak pénzjutalommal járó szakmai elismerések, odaítélésükben a szervezet szakembereiből álló vezetősége dönt.
Az Artisjus Zenetanári Díjjal azokat a zenepedagógusokat jutalmazzák, akik tanári pályafutásuk során nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs magyar zene terjesztésére és missziójuk, hogy a felnövekvő muzsikusnemzedékek anyanyelvükként értsék és interpretálják a kortárs magyar zenét.
Az Artisjus Előadóművészi Díjban azok az előadók részesülnek, akik művészeti tevékenységük során előtérbe helyezik a kortárs magyar darabokat, és küldetésüknek érzik, hogy minél szélesebb közönséghez juttassák el ezeket a zeneműveket.

Idén az alábbi művészek nyerték el a kitüntetést:


Előadói díjak – könnyűzene:


Gátos Iván: Zeneszerző
Kézdy Luca: A Magyar Rádió 2006-os jazz hegedű versenydöntőjének közönségdíjasa.
Lukács Péter (Peta): Gitáros, zeneszerző, hangszerelő, hangmérnök.
Serei Dániel: A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett jazz-dob előadóművész és tanár
Szalóki Ági: Többszörös Fonogram-díjas, Regionális Prima díjas, Liszt Ferenc-díjas énekesnő, dalszerző.


Előadói díjak – komolyzene:


Bándoli Katalin: Zenei könyvtáros, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének vezetője.
Borbély László: Junior Prima Díjas zongoraművész, számos nemzetközi zongoraverseny díjazottja, továbbá háromszor nyerte el a Fischer Annie előadóművészeti ösztöndíjat.
Kovács János: Érdemes Művész, Príma Primissima Díjas, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester.
MÁV Szimfonikus Zenekar
Meláth Andrea: Érdemes Művész és Liszt Ferenc díjas opera-énekesnő.


Zenetanári díjak – könnyűzene:


Maróthy Zoltán: Gitárművész, gitár- és zeneelmélet tanár.
Szerényi Béla: Népzenész, hangszerkészítő, művésztanár, a Népművészet Ifjú Mestere cím, az Ezüstkoszorús Hangszerkészítő Mester és a Bársony Mihály díj kitüntetettje, az Óbudai Népzenei Iskola igazgatója.
Vincze Béla: Az 1989-ben alapított, Csokonai-díjával kitüntetett debreceni Rocksuli megálmodója és vezetője.
Warnusz Zsuzsa: Zongora-művésztanár, kórus-, és művészeti vezető.


Zenetanári díjak – komolyzene:


Apagyi Mária: Zongora-művésztanár, a PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet címzetes egyetemi docense.
Fülöp Judit: Életművéért Ezüstgyopár díjat kiérdemlő óvodapedagógus, karvezető, Szováta körzet óvónőinek szakmai irányítója, a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség Maros megyei alelnöke.
Keuler Jenő: Zeneszerző, nyugalmazott zeneszerzés-tanár, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola nyugalmazott igazgatója.
Szeverényi Ilona: Cimbalomművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művésztanára. Gerencsér Ferenccel kidolgozta a Cimbalomiskola alapfokú zeneiskolai tantervet.
Zelinka Tamás: Apáczai- és Bánffy-díjjal kitüntetett nagybőgő-, szolfézs- és általános iskolai tanár, műsorvezető, a Parlando internetes zenepedagógiai folyóirat felelős szerkesztője.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 18.

Wunderlich József első lemeze a SKIZó

A Pál utcai fiúk és a Nagy Gatsby zenés darabok főszereplője, Wunderlich József a Vígszínház színésze megjelentette első szólólemezét, a SKIZót. A 14 dalból álló album 14 különböző lelkiállapotot tár fel, ennek megfelelően nem csak témáiban, de stílusában is nagyon sokszínű és változatos anyag lett. A lemezről máris itt az első klip is, mely a Ragasztva című dalhoz forgott. Tovább

2020. szeptember 18.

Anne-Marie dalát keverte a Metzker Viki

Anne-Marie és Doja Cat közöse üstökösként robbant be a nyárba, „To Be Young” című szerzeményük pillanatok alatt vette le a lábáról a rajongókat, a két szépség mellé pedig most egy harmadik is csatlakozik, ráadásul egy magyar bombázó személyében. Tovább

2020. szeptember 16.

Premier! A Sztárban sztár leszek! nyertese önálló szerzeménye

Bár saját bevallása szerint alapvetően a színházi világban mozog, Békefi Viki színpadi tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Miután megnyerte a Sztárban sztár leszek! első évadát, ahol adásról-adásra más bőrébe bújva nyűgözte le a zsűrit és a közönséget egyaránt, most végre saját magát alakíthatja. És milyen jól áll neki! Tovább

2020. szeptember 16.

ENNYI - megjelent Dzsúdló új dala

A fiatal pop-trap előadó 2020 áprilisában jelentette meg bemutatkozó lemezét, a Fotofóbiát. A napokban megjelent "Ennyi' egy új fejezet / korszak nyitódala. Tovább

2020. szeptember 12.

Premier! Formabontó újdonsággal érkezik az OliverFromEarth!

Magyarország egyik legtehetségesebb zenei formációja, Patocska Olivér és Barabás Dávid duója ismét egy látvány- és hangzásvilágában is minőségi anyaggal jelentkezett. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky