3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2019. november 7.

ZENETANÁROKAT ÉS ELŐADÓKAT DÍJAZOTT AZ ARTISJUS

Copyright:

Tíz zenetanárt és tíz előadót díjazott az Artisjus komoly- és könnyűzenei kategóriákban 2019. november 5-én. Az Artisjus olyan előadóművészeket ismert el, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra és visznek sikerre, valamint azokat a zenetanárokat díjazta, akik nélkül nem születhetnének és szólalhatnának meg új magyar zeneművek.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

A szerzők közös jogkezelő egyesülete ezzel a két, tavaly alapított díjjal kíván köszönetet mondani a kortárs darabok elkötelezett terjesztőinek. A díjak pénzjutalommal járó szakmai elismerések, odaítélésükben a szervezet szakembereiből álló vezetősége dönt.
Az Artisjus Zenetanári Díjjal azokat a zenepedagógusokat jutalmazzák, akik tanári pályafutásuk során nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs magyar zene terjesztésére és missziójuk, hogy a felnövekvő muzsikusnemzedékek anyanyelvükként értsék és interpretálják a kortárs magyar zenét.
Az Artisjus Előadóművészi Díjban azok az előadók részesülnek, akik művészeti tevékenységük során előtérbe helyezik a kortárs magyar darabokat, és küldetésüknek érzik, hogy minél szélesebb közönséghez juttassák el ezeket a zeneműveket.

Idén az alábbi művészek nyerték el a kitüntetést:


Előadói díjak – könnyűzene:


Gátos Iván: Zeneszerző
Kézdy Luca: A Magyar Rádió 2006-os jazz hegedű versenydöntőjének közönségdíjasa.
Lukács Péter (Peta): Gitáros, zeneszerző, hangszerelő, hangmérnök.
Serei Dániel: A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett jazz-dob előadóművész és tanár
Szalóki Ági: Többszörös Fonogram-díjas, Regionális Prima díjas, Liszt Ferenc-díjas énekesnő, dalszerző.


Előadói díjak – komolyzene:


Bándoli Katalin: Zenei könyvtáros, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének vezetője.
Borbély László: Junior Prima Díjas zongoraművész, számos nemzetközi zongoraverseny díjazottja, továbbá háromszor nyerte el a Fischer Annie előadóművészeti ösztöndíjat.
Kovács János: Érdemes Művész, Príma Primissima Díjas, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester.
MÁV Szimfonikus Zenekar
Meláth Andrea: Érdemes Művész és Liszt Ferenc díjas opera-énekesnő.


Zenetanári díjak – könnyűzene:


Maróthy Zoltán: Gitárművész, gitár- és zeneelmélet tanár.
Szerényi Béla: Népzenész, hangszerkészítő, művésztanár, a Népművészet Ifjú Mestere cím, az Ezüstkoszorús Hangszerkészítő Mester és a Bársony Mihály díj kitüntetettje, az Óbudai Népzenei Iskola igazgatója.
Vincze Béla: Az 1989-ben alapított, Csokonai-díjával kitüntetett debreceni Rocksuli megálmodója és vezetője.
Warnusz Zsuzsa: Zongora-művésztanár, kórus-, és művészeti vezető.


Zenetanári díjak – komolyzene:


Apagyi Mária: Zongora-művésztanár, a PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet címzetes egyetemi docense.
Fülöp Judit: Életművéért Ezüstgyopár díjat kiérdemlő óvodapedagógus, karvezető, Szováta körzet óvónőinek szakmai irányítója, a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség Maros megyei alelnöke.
Keuler Jenő: Zeneszerző, nyugalmazott zeneszerzés-tanár, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola nyugalmazott igazgatója.
Szeverényi Ilona: Cimbalomművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művésztanára. Gerencsér Ferenccel kidolgozta a Cimbalomiskola alapfokú zeneiskolai tantervet.
Zelinka Tamás: Apáczai- és Bánffy-díjjal kitüntetett nagybőgő-, szolfézs- és általános iskolai tanár, műsorvezető, a Parlando internetes zenepedagógiai folyóirat felelős szerkesztője.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 5.

Ebben a klipben elszabadul a pokol, itt a MINDENT LEHET

Vadonatúj szerzeménnyel jelentkezik a zenei szcéna egyik legfeltörekvő csillaga, Belényi Mihály, vagyis Audiopoeta. Az rapper-énekes-dalszerző legújabb klipjében mindent megtesz, hogy a néző ne csak vizuálisan, hanem lelkileg is kiteljesedjen. Tovább

2020. július 30.

Elkaszálták a 2020-as fesztiválszezont

A kormány nem kíván változtatni a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló, jelenleg hatályos intézkedéseken, mert bármilyen módosítás kockázatos lenne - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a kormányinfón. Tovább

2020. július 23.

Itt az új Berkes Olivér dal, ráadásul Sterbinszkyvel!

Az egyik legkülönlegesebb hangú énekes, Berkes Olivér, és a hazai dance-szcéna kiemelkedő alakja, Sterbinszky vadonatúj kollaborációval jelentkezett! Tovább

2020. július 23.

Egy szikra csak, és lángra kap - megjelent a Péterfy Bori & Love Band legújabb stúdióalbuma

A Szikra a zenekar hetedik lemeze tizenkét dallal, melyeket keresztülsző az elszigeteltség témája és az ez ellen való lázadás okozta folyamatos feszültség. A trackek közül a felvezető Száz fényévhez nemrég klipet is bemutattak Miki357 rendezésében, és a Saiiddal közös A kéket vagy a pirosat videóját is megismerhették már a rajongók. A Szikra a digitális formátum mellett kétféle CD-n és hamarosan bakeliten is megjelenik, élőben pedig 2020. november 28-án játsszák el az Akvárium Klubban. Addig pedig a hozzá készült teljes hosszúságú szövegvideón hallgathatjuk és nézhetjük meg a dalokat. Tovább

2020. július 21.

Klippremier! Ismerd meg az Ocho Macho bölcsőjét, Kőszeget!

Személyes kiadvánnyal jelentkezett hazánk egyik legnépszerűbb zenekara! Megérkezett az Ocho Macho legújabb felvétele, az „Ahonnan én jövök”! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky