3429 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2017. január 5.

Müller Péter Sziámi AndFriends: Államosítani kéne

Copyright:

Feledhetetlen dalok kerülnek terítékre 2017. január 7-én a budapesti Gödör Klubban. Ki ne emlékezne a Százbolha, a Belépek egy helyre, az Előrelátó csecsemő vagy a Kicsi, kicsiszolt kő című dalokra?

"Csak annyira akarok érteni a politikához, hogy meg tudjam magam védeni tőle." (A. P. Csehov; M. P. Sziámi AndFriends)

Az Államosítani kéne a legfrissebb dal a Müller Péter Sziámi AndFriends készülő (Nevess magadra! munkacímű) lemezéről. A líraian szépséges Cukortükör után váratlanul, ám cseppet sem meglepően ez a dal mintha politizálna. Pedig dehogy - csak ugyanazt teszi, amit Müller Péter Sziámi korábban is, az URH-ban, a Kontroll-Csoportban és a Sziámi különböző formációiban: tudósít a közérzet láthatatlan oldaláról...
Kirschner Péter zenéje dinamikusan és kellő iróniával társul a szöveghez. A dalhoz egyidejűleg készült el a lyric videó. Élőben a végleges verziót először január 7-én, szombaton a budapesti Gödör Klubban mutatja be a zenekar.

A Sziámi zenekar legjobb dalaiból válogatja össze műsora egy jó részét erre az alkalomra az ANDFRIENDS zenekar, a műsorban a legendás Sziámi dalokon kívül helyet kapnak URH, Kontroll Csoport és természetesen a legújabb ANDFFRIENDS slágerek is, úgy, mint a Cukortükör, vagy a most bemutatásra kerülő Államosítani kéne. Müller Péter Sziámi az évindító feltápászkodós alcímet adta a koncertnek.
Az underground szupergrup tagjai meghatározó formációkból (Sziámi, Kontroll-Csoport, URH, Európa Kiadó, Anima Sound System, Pintér Béla és Társulata) érkeztek.

 

 

Tagok: Müller Péter Sziámi - ének, szöveg; Kirschner Péter - gitár, vokál, zeneszerző; Varga Orsolya - billentyűs hangszerek; Roszik Hella - hegedű, ének; Angler Ákos - dobok; Winterwerber Csaba - basszusgitár, és a WeWox duó: Baka Rebeka és Bakos Zita.

Az ANDFRIENDS zenekar előtt a legvagányabb, csak csajokból álló együttes, a HolyChicks mutatja be műsorát, a koncertek után dj.wurlitzer.hu zenél kifulladásig.

Jegyek elővételben 2500 Ft-os áron válthatók a Gödör jegypénztárában, illetve online rendelhetők a www.tixa.hu jegyrendszeréből.
A koncert napján a belépő ára 2800 Ft.

Event

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. június 12.

Cabrio stílusban nyit a balatonfüredi SunCity!

Június 6-án ingyenesen nyitja meg teraszait Balatonfüred legnagyobb szórakozóhely komplexuma, a SunCity. Balatoni naplementével, koktélokkal, ínycsiklandó falatokkal és két sztár dj-vel, Yaminával és Metzker Vikivel indul a nyár! Tovább

2020. június 2.

Elmarad az idei Electric Castle Fesztivál Erdélyben

Idén júliusban rendezték volna a 8. Electric Castle fesztivált - Kolozsvár mellett a történelmi jelentőségű Bánffy Kastélyban-, de a járványügyi helyzetre való tekintettel jövő évre halasztják. Tovább

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky