3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2016. augusztus 31.

Szakítás utáni összeborulás – itt a Deindolls bemutatkozó klipje

Copyright:

Tudjuk jól, hogy Pécs a magyar Liverpool, erre a legújabb bizonyíték a Deindolłs trió bemutatkozó videoklipje. Mit csinál a férfi, ha szakít? Összejön a haverjaival, zabál és sört iszik - ezt mutatja be lírai rock and roll dalhoz készült klip.

Kellő öniróniával, de teljes őszinteséggel készült a dal és a hozzá tartozó klip, melyben megismerhetjük a zenekar tagjait, akik összegyűltek, hogy közösen temessék el a frontember szakítását. Ha mélyebbre túrunk a szövegben, rájövünk, hogy nem is egy nővel, hanem a drogokkal.

A dal megeleveníti az eltávolodás kettős hangulatát: valaminek búcsút intünk, de nem tudjuk, hogy véglegesen-e. Ez az ellentmondás húzódik végig a videoklipben, aminek a vége nem jelent konkrét lezárást: lógni hagyja a levegőben a fő kérdést, hogy sikerült-e elengedni a függőséget.

Maga a zenekar inkább szerelemprojekt, mint komoly törekvés a zenei életben való részvételre, görcsmentesen, kötöttségek nélkül zenél együtt a trió, akik munka és család mellett foglalkoznak a rock and rollal. Főként a mindenkori brit rockzene inspirálja őket: a tagok a punktól kezdve a ’90-es évek Blur-Oasis korszakán keresztül egészen a kortárs angol kisvárosi bandáktól merítenek inspirációt.

„A punkos attitűd csak a szövegeink társadalomkritikájában érhető tetten, zenében inkább az alterrock jellemző. A zenei felfogás, hangszerelési megoldások inkább 80-as és 90-es éveket idézik, anélkül hogy bármi nosztalgiával élnénk az említett korszakkal kapcsolatban.” – fogalmazza meg ars poeticáját a zenekar.

Érdekesség, hogy mindhárom tag más x-ekben jár: húsztól felfelé három különböző generációt képviselnek. A legfiatalabb tagot öt év választja el a legidősebb tag egyik gyerekétől.

Horváth Barnabás dobos, a zenekar rangidős tagja így fogalmaz az életkora és a zenélés kapcsolatáról: „Mivel a gyerekeim már nagyok, ezért apa megőrülhet, egyrészt van rá ideje, másrészt a rakenroll konzervál, fiatalon tart – ha nem is a térdemet, ami szar sajna – de a lelkemet és a szívemet biztosan.”

Következő koncertjüket szeptember 2-án a pécsi Ti-Ti-Tában tartják.

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. május 21.

Mondd vagy súgd, hogy szép a világ - új klippel jelentkezett SZILÁRD

Szilárd és zenésztársai otthunokban rögzítették a bensőséges hangulatú Mondd vagy súgd videóját. A szomorkás, - eredetileg romantikus dal - most kísértetiesen rímel a jelenlegi helyzetre, így szeptemberben érkező új lemezéről ezt mutatják meg elsőként a nagyközönség számára. Tovább

2020. május 20.

Sokáig vártalak: „csak szép... ha minden igaz” – Elefánt klippremier

Az Elefánt zenekar a karantén idején sem tétlenkedik: szemet gyönyörködtető, szívet kifacsaró klipet jelentettek meg május elején. Tovább

2020. május 20.

ANIMAL CANNIBALS: GRILLEZZ!

A Kannibálok egy új, vidám nyári tracket készítettek a karantén alatt - megérkezett a „Grillezz!”. Tovább

2020. május 19.

Különleges animációs videóval vezeti fel új lemezét a nemzetközi szintéren is elismert duó

A könnyed electronica szerelmeseinket nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut, melynek célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet zenéjük által. Az ország egyik legkeresettebb exportzenekara most egy Kirstine Stubbe Teglbjærg-al közös dallal vezeti fel a lemezét, amely az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé próbál utat mutatni. A formáció régóta várt második, Colourwave című albuma május 29-én lát napvilágot, amelyet élőben ősszel mutatnak majd be Európa-szerte. Tovább

2020. május 18.

Önmagunkkal való küzdelem súlyos őszinteséggel a NEW FRIEND REQUEST új klipes dalában: Várni Fáj

Május 31-én jelenik meg az online zenemegosztókon a NEW FRIEND REQUEST második nagylemeze, LÉLEKGYILKOSSÁG címmel. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky