3426 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2016. június 12.

A Track-be ért az Anna and the Barbies turnéja

Copyright:

Az Anna and the Barbies zenekar szokásához híven egy újabb meglepő, extrém, érzelmi és gondolati szinten nem kicsit provokatív, megdöbbentő-meghökkentő koncertet ad június 17-én a Barba Negra Track helyszínén, UTÓPIA 3 címmel (utalva ezzel a turné harmadik eseményére), melynek alcíme: Az út.

A koncerten ismét költők/írók lesznek a zenekari performance részesei, valamint a Fővárosi Nagycirkusz művészei is szerves részei lesznek az újabb különlegességeket ígérő előadáson.

Az UTÓPIA az Anna and the Barbies zenekar ősszel megjelenő lemezének a címe, valamint az UTÓPIA Turné elnevezése, és ami egy összművészeti kavalkád. Terveink szerint hét állomást tartalmaz a turné, és amelynek a végén, november közepén a zenekar hetedik nagylemeze is bemutatásra kerül.

Az UTÓPIA egy olyan kincses sziget, ahol a cirkuszművészeti, kortárs irodalmi, zenei, táncművészeti és képzőművészeti függőkertek roskadásig virágba borult lugasai alatt talál nyugalmat vagy épp az élet lüktetéséhez elengedhetetlen nyughatatlanságot a zarándok beállítottságú utazó.

Az Anna and the Barbies UTÓPIA turné 3. állomása
2016. június 17., péntek
Barba Negra Track

Utópisztikus turnén mutatja be új lemezét az Anna and the Barbies

Megújulásra készülve tér vissza az Anna and the Barbies. Az idén tizenegy éves zenekar az énekesnő, Pásztor Anna második gyermekének születését követően kezdett ismét koncertezni.

„Gátmetszett valóság” – a világra jövetelhez kapcsolódó kínos kompromittáltság érzése, és Pásztor Anna második gyermekének megszületése utáni élmények hatására állt össze az a gondolat-lavina, mely az Anna and the Barbies amely az Utópia koncertek koncepcióját adta.

Az új látvány- és játékelemekkel gazdagított produkcióban megjelenik a cirkusz varázslatos világa, de a költészet is testet ölt, az este pedig az említett traumák ellenére is a felfedezhető, látható csodákról, és az életigenlésről szól majd.

Az áprilisi koncert egy rendhagyó kísérlet része volt: a zenekar legújabb, Utópia című lemezének megjelenése kapcsán ugyanis egy hét állomásos, konceptuális játékba kezd, melynek keretében témák és terek, különféle művészeti megnyilvánulások hatnak majd egymásra, valódi összművészeti szeánszokká változtatva a koncerteket.

„Az egyes fellépéseken az interaktivitásnak kulcsszerepe lesz: mindez segít megérteni a valóságot amelyben élünk, segít szembenézni azzal, és megfogalmazni személyes és társadalmi valóságigényünket. Ezek bár lehetnek kissé utópisztikusak, mégis egy kicsit közelebb kerülünk hozzá, ha már arra rájöttünk, hogy az álmok oszthatók, egymás szellemi és érzelmi terének bérlőivé válhatunk, megszabadulva így a szorongató magánytól. A képzelet terét alakító költők, a fizikai határokat megcáfoló cirkuszi artisták, színészek játéka találkozik majd a zenében, mely a maga megfoghatatlanságában újradefiniálja – legalábbis egy ideig – helyünket és viszonyainkat.” – mutatta be Anna a turné művészeti koncepcióját.

Anna and the Barbies 2016 - Utópia turné további állomásai:

Június 17. – Barba Negra Track
Augusztus 1-2-3. – Woodstock az Ugaron, Ópusztaszer
Augusztus 20. – Budapest, Batthányi Tér
Szeptember 8. – Budapest Park
November 18 – Fővárosi Nagycirkusz, Budapest

A projekt a nyár folyamán különböző, köztük több budapesti helyszínen valósul meg. Maguk a koncerthelyszínek igen változatosak lesznek, zárt terektől a Fővárosi Nagycirkuszon át az ópusztaszeri ugarig. Ezek - színházi szakkifejezéssel élve - jelzett térként lehetőséget biztosítanak egy-egy téma kibontakoztatására.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. január 24.

Először látogat Budapestre BEXEY

BEXEY a brit hip-hop színtér egyik leginnovatívabb feltörekvő tehetsége készen áll arra, hogy eljuttassa Blood, Magic & Diamonds című kislemezét a nagyvilághoz. A fiatal rapper zenéjében erőlködés nélkül, a legnagyobb természetességgel keveri a legkülönfélébb stílusokat, május 8-án pedig élőben is megnézhetjük a Dürer Kertbe a britek új reménységét. Tovább

2020. január 23.

A Rival Sons melegíti be a közönséget az Aerosmith előtt!

Napsütötte pszichedélia és ellenállhatatlan dallamtapadás... Itt az ideje találkozni az új kedvenc bandáddal
  Tovább

2020. január 23.

Michael Malarkey holnap nálunk is bemutatja új lemezét

A Kék-könyv Projekt és a Vámpírnaplók karizmatikus sztárja új, Graveracer című lemezét mutatja be január 27-én a Dürer Kertben. A tehetséges színész, énekes-dalszerző az új lemezt a saját Odüsszeiájának tartja.
  Tovább

2020. január 15.

The Carbonfools lemezbemutató turné

Elindult a zenekar Carbonsun címen megjelent albumának bemutató turnéja, melynek budapesti államása az A38 Állóhajó lesz 2020. január 23-án. Tovább

2020. január 15.

Évnyitó Margaret Island duplakoncert

2020. január 17-én és 18-án az év első budapesti Margaret Island eseménye az Akvárium Klub Nagyhall-jában lesz, ami azért is érdekes, mert az együttes utoljára két éve adott klubkoncertet a fővárosban. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky