3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2015. június 9.

A Margó margójára

Copyright:

Öt nap, harminc program, nyolcvan író és hatezer néző, ez az idei Margó Irodalmi Fesztivál számokban. Szerencsére az irodalom ennél sokkal szórakoztatóbb. Ismét belelapoztunk a városba, itt lejjebb található egy kis emlékfoszlány is.

Harcsa Veronika nyugatos költők versei köré épülő Lámpafény estjével, Térey János vendégszereplésével sikeresen zárult az ötödik Margó Irodalmi Fesztivál. Az 5 napon át tartó ingyenes programsorozat, amit a Bookline ötödik éve támogat,  közel 30 programján 80 író és 6000 néző fordult meg. Az irodalmi fesztiválon a Petri György emlékére megvalósított esten, többek között Kemény István, Erdős Virág és Závada Péter közreműködésével ugyanúgy telt ház volt, mint a Rájátszás új felállásának koncertjén.

A Margó idén is kiemelt figyelmet szentelt a rendhagyó irodalmi eseményeknek: a Dumaszínházban A sántakutya előadáson öt Aegon-díjas író lépett fel. Esterházy Péter tizenöt percen át akart csendben maradni, de nem ment neki: „Nagyon nehéz csendben lenni.” Az író arról is beszélt, hogy  egy lakatlan szigeten felnőtt ember még akkor sem tudna irodalmat létrehozni, ha esetleg valahogy megtanulna írni-olvasni, mert nem tudna milyen hagyományhoz kötődni. Spiró György elárulta, hogy hogyan lehetne ma gazdagabb Dan Brown-nál, A Da Vinci-kód szerzőjénél, Barnás Ferenc pedig a kiállításra járó pogácsavadászokról is beszélt.

Palya Bea zenésztársai mellett három slammerrel/költővel, Kemény Zsófival, Simon Mártonnal és Horváth Kristóffal lépett fel. A produkciót meghívták a debreceni Campus Fesztiválra.

Óriási érdeklődés mellett követhettük Bodor Ádám, Spiró György, Péterfy Gergely és Dragomán György szerzői estjeit is. Utóbbi zenenovelláit mutatta be, sőt harminc másodpercre gitárt is ragadott.

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

2020. február 26.

Hazalátogat Alanis Morisette

A hétszeres GRAMMY®-díj nyertes, multi-platina eladásokkal rendelkező énekesnő, Alanis Morissette 12 év után újra fellép Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncerten egyrészt a világkörüli turnéja, valamint a Jagged Little Pill album 25 éves évfordulójának ünneplésére kerül sor, másrészt remélhetőleg az egyelőre párszavas magyartudását is gyakorolni, bővíteni fogja az énekesnő! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky