3430 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2015. május 14.

Megjelent a második Black Nail Cabaret album

Copyright:

Túl egy sikeres németországi turnén a Camouflage-zsal megjelent a Black Nail Cabaret pop-noir duó Harry Me Marry Me Burry Me Bite Me című második nagylemeze. A London-Budapest távkapcsolatban alkotó zenekar legközelebb május 25-én játszik itthon az A38-on, a svéd Agent Side Grinder társaságában.

A most megjelenő nagylemezt ősszel Satisfaction c. kislemezükkel és a címadó dalhoz készült klippel vezették fel, a 10 friss dal pedig a Satisfaction kellemesen sötét hangulatát követi: „A mostani albumon a kislemez témájához hasonlóan a hiány és a frusztrációk jelennek meg a szövegekben. Azzal, hogy kijöttünk ide Londonba, picit otthontalanak vagyunk és ennek hatására kicsit eltávolodtunk a barátainktól és foggal-körömmel próbáljuk tartani velük a kapcsolatot, de nem könnyű. Nyilván meg vannak a pozitívumai is a kint létnek, de sajnos van egy olyan munka metódusunk, hogy pozitív, vidám dolgokról nem nagyon szoktunk dalokat írni, de ez egyáltalán nem szándékos.”– Meséli Árvai-Illés Emese, a csapat énekesnője.

 

 

Emese és Tarr Zsófia (billentyűs) ezúttal is Árvai Krisztián produceri munkájával vették fel a lemezt londoni házi stúdiójukban, míg a hangzás teljességéért Sid Lamar, német hangmérnök felelt, maga az alkotófolyamat pedig ezúttal is internetes „ping-pongozásból”, oda-vissza küldözgetett dallamokból és szövegekből állt. A három évvel ezelőtt megjelent Emerald Cityhez viszonyítva a most megjelent album egy sokkal progresszívebb dalcsokor, amik szövegének megírásába és a dallamok feléneklésébe ezúttal Zsófi is beszállt.

A Harry Me Marry Me Bury Me Bite Me névre Emese keresztelte az albumot, aki a John Ajvide Lindqvist svéd író Let the Right One In című könyvéből szerezte az ihletett: „Nagyon nagy hatással volt rám ez a könyv. Ebben egy graffiti volt a falon ezzel a szöveggel, és amikor megláttam, tudtam, hogy ez a tökéletes albumcím, hiszen a legtöbb dal párkapcsolatokról, emberek közötti kapcsolatról, vesződésről szól, ez a cím pedig baromi jól kifejezi ezt az egészet, átfogja az összes számot.”

A német Basic Unit Productions és észak- amerikai képviselője, a Negative Gain Productions gondozásában megszülető lemezből a németországi turnéjuk és márciusi, hazai lemezbemutatójuk során az összes elment elővételben, most azonban végre az összes online felületen elérhetővé válik, élőben legközelebb pedig május 25-én, az A38-on lesznek hallhatóak a lányok.

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky