3430 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2015. május 13.

Brains: Egyedi látványshow az új lemez turnéján

Copyright: Fotó: Nagy Márton

Több mint hatezer rajongó előtt mutatta be új, Stand Firm című nagylemezét a Brains a Budapest Parkban. Ez volt a zenekar fennállásának eddigi legnagyobb önálló koncertje. Közben az együttest két kategóriában is Fonogram-díjra jelölték.

Április végén jelentette meg Stand Firm című nagylemezét Magyarország legnépszerűbb drum &bass és egyben legsikeresebb angolul éneklő zenekara. A rajta szereplő dalok erős üzenettel bírnak.

- A 2015-ös év nem indult túl jól a világban, és ezt további sajnálatos események követték – magyarázta a Brains frontembere, MC Columbo. - Idén minden eddiginél nagyobb kitartásra van szüksége az embereknek ahhoz, hogy tovább küzdjenek, és az életet továbbra is a lehető legpozitívabban fogják fel. A Brains koncertekre eddig is az volt a jellemző, hogy arra a másfél órára, míg színpadon vagyunk, a közönség és a zenekar számára is megszűnik a külvilág. Az új lemezünk címével is utalni szerettünk volna arra, hogy jöhet bármi, a közönségünk és mi is szilárdan állunk mindennel szemben.."

A lemezen tizenegy dal található. Egy szám erejéig szerepel rajta Dynamite MC, aki a drum & bass műfaj egyik ikonikus alakja, és Roni Size-zal is dolgozott már. Továbbá közreműködnek egy számban a Halott Pénz tagjai, Marsalkó Dávid és Járai Márk, velük már korábban összebarátkoztak.

A lemezt a napokban mutatta be a Brains a Budapest Parkban, ahol több mint hatezer rajongó táncolta végig a fellépésüket. Az együttesre eddig is jellemző volt a különleges színpadi látvány, de idén az új lemezzel egy olyan technikát visznek turnéra, amit magyar zenekarnál még nem igazán látott senki. Budapesten télig kizárólag már csak kétszer lép fel a zenekar, mindkét alkalommal a Budapest Parkban. Az első július 31-én lesz, és májusban 999 forintért lehet megvásárolni rá a belépőket.

Az együttes körüli legfrissebb hír, hogy két kategóriában is Fonogram-díjra jelölték őket. Az év hazai elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele legjobbjai között van a Superheroes című lemezük, az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele kategóriában pedig a Brains feat. Saiid feat. Ganxsta Zolee - Rossz vér c. dal található.

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky