3426 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2014. november 11. | MyMusic

Mondtam már, hogy Manökken Proletarz?!

Copyright:

Elérkezettnek látszik az idő, hogy mindenki megismerje végre a Manökken Proletarz nevét, hiszen októberben megjelent legújabb albumuk, amelyet Szívbemarkoló névre kereszteltek. Akik nyomon követik a zenekar pályáját pontosan tudják, hogy milyen fantasztikusra sikerült a lemezbemutató koncert és abban is biztos lehet mindenki, hogy a 2014. november 13-i GMK-s (Gozsdu Manó Klub) buli sem fog elmaradni mellette. Pláne, mert aznap klippremier is lesz!

A Manökken Proletarz zenekar 2004 óta létezik, amely végleges formáját ugyan csak a közelmúltban nyerte el, ám zenei stílusuk a kezdetek óta változatlan. Igazi alternatív, magyar nyelvű szövegekkel működő réteg - zenekarként kezdték, majd kicsit csajos-punkos zenét játszó bandának lettek elkönyvelve (ez leginkább a fiúk-lányok felállásnak köszönhető). Jól jellemzi formavilágukat az első albumaikon megjelent dalok címe: “Partfisch”, “Első este a SZOT-üdülőben”, vagy a “Jóédesanyja” című szerzemények. Már ekkor számos tehetségkutatón indultak – sikerrel -, sőt több helyen játszották a számaikat is. Az igazi sikert azonban a "Nagylátószög (Virágokat sodor a szívem)" című daluk jelentette, hiszen ez már bekerült a Petőfi Rádió lejátszási listájába is és ezzel válhatott a zenekar egyértelműen nagykorúvá. Ezzel párhuzamosan a két lány - két fiú felállást az egy lány - három fiú vette át.

És, hogy mi jellemző a zenekar dalaira és dalszövegeire? Egyértelműen a líra! Ez ne ijesszen meg senkit, hiszen ezt gyakran tárgyilagos és flegma zenével körítenek. Ez pedig megtalálható a koncerteken is, természetesen a rock and roll mellett! Most sem lesz ez másként, hiszen a GMK-ban november 13-án Szekeres Andrissal (nem mellesleg neki szintén most jelent meg Úgyis Isten Tudja Jobban című számához készített klipje) karöltve lépnek fel, ráadásul Aaron Cuadra-val, aki az USA-ból érkezik az estére.

 

 

Ne feledjük, hogy az új album digitális megjelenését (1G Records) harangozó lírikusabb hangvételű dalhoz (“Mondtam már”) videóklip is készült, amelynek forgatása a késő nyári Balaton-parton és a tájjellegű kocsmavilágban zajlott. A premiert a Lángoló Gitárokon délelőtt 11-kor lehet megtekinteni, szintén november 13-án!

Ez nem lesz szerencsétlen nap a Manökken Proletarznak, az biztos!

Szekeres András, Manökken Proletarz, Aaron Cuadra
Gozsdu Manó Klub
2014. november 13., csütörtök 21:00
Belépő: 1000 Ft

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. január 23.

A Rival Sons melegíti be a közönséget az Aerosmith előtt!

Napsütötte pszichedélia és ellenállhatatlan dallamtapadás... Itt az ideje találkozni az új kedvenc bandáddal
  Tovább

2020. január 23.

Michael Malarkey holnap nálunk is bemutatja új lemezét

A Kék-könyv Projekt és a Vámpírnaplók karizmatikus sztárja új, Graveracer című lemezét mutatja be január 27-én a Dürer Kertben. A tehetséges színész, énekes-dalszerző az új lemezt a saját Odüsszeiájának tartja.
  Tovább

2020. január 15.

The Carbonfools lemezbemutató turné

Elindult a zenekar Carbonsun címen megjelent albumának bemutató turnéja, melynek budapesti államása az A38 Állóhajó lesz 2020. január 23-án. Tovább

2020. január 15.

Évnyitó Margaret Island duplakoncert

2020. január 17-én és 18-án az év első budapesti Margaret Island eseménye az Akvárium Klub Nagyhall-jában lesz, ami azért is érdekes, mert az együttes utoljára két éve adott klubkoncertet a fővárosban. Tovább

2020. január 14.

Beethovent ünnepli a világ

A Kínai Filharmonikus Zenekar vendégjátéka nyitja a Beethoven évet a Pannon Filharmonikusoknál. 2020-ban az egész világ Beethoven születésének 250 éves jubileumát ünnepli, mely során a nagy zeneszerző művei sorra csendülnek fel nívós zenekarok előadásában a legismertebb koncerttermek mindegyikében. Nem meglepő tehát, hogy a Pannon Filharmonikusok kínálatában is számos előadáson hallhatjuk a kivételes komponista műveit nemcsak a 2019/2020-as évad második felében, januártól júniusig, hanem ezt követően is a szeptembertől induló szezonban. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky