3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. április 26. | Anikó

In memoriam Gödör Klub

Copyright:

A Gödör Klub bezárása kapcsán elkezdtem gyűjtögetni azt a sok mindent, ami odakötött. A lista egyre csak bővült: amire emlékszem, az mind nagyon jó. Sztorik tucatjait tudnám elmesélni, és ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül. A Gödör az Erzsébet téren (és talán a Király utcában is) sok mindennek volt szemtanúja. A tovább után személyes hangvételű búcsúcikk.

A saját érzéseim felelevenítése közben rájöttem, hogy talán ezek nem is egyediek. Meglehet, hogy sokan hasonló élményeket halmoztak fel, ezért gondoltam, hogy megosztom a teljesen szubjektív Gödör visszaemlékezésem.

Tavaly az egyik barátnőm lánybúcsút tartott. Nem rajongok az ilyen dolgokért, ezért az ara engedélyével hamar leléptem. Aztán elmerengtem azon, hogyha nekem valaha lenne leánybúcsúm, akkor azt milyennek szeretném. Rájöttem, hogy én csak egyetlen módon tudom elképzelni ezt: legyen újra Gödör az Erzsébet téren, és ott újra bulizhassak végig egy éjszakát. Ugyanúgy, ahogyan az régen megszokott, hétköznapi esemény volt. Most, hogy a Gödör úgy tűnik, hogy ott hagyja az új helyét is, és végleg bezár, örökre elbúcsúzhatok ettől az elképzeléstől. Na de hogy is volt régen?

Ahogy lementem a lépcsőn, ott várt az a klub, ahova mindig jólesett belépni. Ahol anélkül, hogy előre megbeszéltük volna, szinte mindig össze lehetett futni ismerősökkel, vagy olyanokkal, akik később azok lettek. Például a Fishingen megismert srácot próbáltam kerülni (bár szórakoztató egyéniségként tartottam számon), másnak meg már találkozáskor a nyakába ugrottam.

Kultúra, koncertek, underground… De a legjobban az ottani arcokért érte meg lejárni.

Habár részemről általában hajnali 2-3 körül vége a buliknak, de a Gödörből sokszor az első metróval mentem haza. Azt meg össze sem tudnám számolni, hányszor sétáltam le a Deák-Nyugati távolságot hajnalban, hogy a 906-os busszal hazamenjek. Azt hiszem, hogy soha sehol nem táncoltam annyit, mint a Gödör táncterén. Ha meguntam a táncot vagy nem tetszett a zene, akkor ki lehetett ülni a lépcsőkön levő asztalokhoz.

Próbáltam végigpörgetni az emlékezetes beszélgetéseket is, amik a Gödör teraszán zajlottak. Aztán rájöttem, hogy minden asztalhoz külön történet tartozott. Itt ültünk, mikor megfeledkeztem a körülöttünk lévő világról. Itt ismerkedtünk meg egy vérbeli Odett-rajongóval, aki cirka 200 km-t utazott, hogy ott legyen a bulin. Itt mondta egyszer valaki, hogy hasonlítok Horváth Évára (egyébként mindenki szerint csak fel akart szedni). Itt készítettem interjút, söröztem a barátaimmal, ápoltam lelkeket és ápolták az enyémet is. Nagyon szerelmesen és irtó összetört szívvel is a Gödörben találtam magam.

Sokszor azt éreztem, hogy a Gödör többet jelentett egy szórakozóhelynél. A Gödör egy kicsit otthon is volt. 2012-ben az otthon elköltözött, 2014-ben pedig megszűnt. Az emlékét nem vehetik el.

Aki el szeretne köszönni a szeretett klubtól, április 28-a és május 3-a között még megteheti, a Gödör működését lezáró Víg Végnapjaink Fesztiválon.

Anikó
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 18.

Wunderlich József első lemeze a SKIZó

A Pál utcai fiúk és a Nagy Gatsby zenés darabok főszereplője, Wunderlich József a Vígszínház színésze megjelentette első szólólemezét, a SKIZót. A 14 dalból álló album 14 különböző lelkiállapotot tár fel, ennek megfelelően nem csak témáiban, de stílusában is nagyon sokszínű és változatos anyag lett. A lemezről máris itt az első klip is, mely a Ragasztva című dalhoz forgott. Tovább

2020. szeptember 18.

Anne-Marie dalát keverte a Metzker Viki

Anne-Marie és Doja Cat közöse üstökösként robbant be a nyárba, „To Be Young” című szerzeményük pillanatok alatt vette le a lábáról a rajongókat, a két szépség mellé pedig most egy harmadik is csatlakozik, ráadásul egy magyar bombázó személyében. Tovább

2020. szeptember 16.

Premier! A Sztárban sztár leszek! nyertese önálló szerzeménye

Bár saját bevallása szerint alapvetően a színházi világban mozog, Békefi Viki színpadi tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Miután megnyerte a Sztárban sztár leszek! első évadát, ahol adásról-adásra más bőrébe bújva nyűgözte le a zsűrit és a közönséget egyaránt, most végre saját magát alakíthatja. És milyen jól áll neki! Tovább

2020. szeptember 16.

ENNYI - megjelent Dzsúdló új dala

A fiatal pop-trap előadó 2020 áprilisában jelentette meg bemutatkozó lemezét, a Fotofóbiát. A napokban megjelent "Ennyi' egy új fejezet / korszak nyitódala. Tovább

2020. szeptember 12.

Premier! Formabontó újdonsággal érkezik az OliverFromEarth!

Magyarország egyik legtehetségesebb zenei formációja, Patocska Olivér és Barabás Dávid duója ismét egy látvány- és hangzásvilágában is minőségi anyaggal jelentkezett. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky