3428 zenekar 12452 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. március 25.

Klippremier: Creme de la Pop - Ha lemegy a Nap

Copyright:

Néhány hónapja bejárta az internetet egy Shygys feldolgozás klip: a Helló című dal újragondolása a 30-as évek swingjének stílusában, melyben maga Kozsó is felbukkant a rap-rész erejéig. A dalt a Creme de la Pop nevű fiatal formáció jegyzi Gál Csaba „Boogie” frontemberrel az élen, akik most új klippel jelentkeztek.

A választás ezúttal Orsi: Ha lemegy a Nap című dalára esett, melyet aligha kell bárkinek bemutatni. Az 1997-es év ettől a daltól volt hangos, a fiatal lányok Orsi mozgását, a fiúk Ganxsta Zolee szövegét próbálták megtanulni és a discokban előadni.

Nem volt ezzel máshogy a Creme de la Pop legénység nagy része sem.

„’97-ben még bőven az iskolapadot koptattuk a barátaimmal és teljesen el voltunk képedve, hogy a szüleink által tiltólistára rakott Ganxsta Zolee egy ilyen dalban alakít lightos rosszfiút” – meséli Kertész Csaba gitáros. –„A szám persze mindenkinek nagyon tetszett akkoriban, bár Orsi – azóta védjeggyé vált – táncát persze sikk volt megszólni a tinédzserek körében. Azért az sokat elmond a műről, hogy a mai napig játsszák a rádiók és nem ismerek olyat, aki ne tudná folytatni a refrént.”

„Emlékszem, hogy nagyon tetszett a dal elején a rhodes-os, clavinet-es szintizés, bár akkor nem tudtam még, mi az” – mesél tovább Csaba a dalhoz fűződő személyes élményeiről. – „Amikor elkezdtünk Gáborral – a bőgősünkkel – beszélgetni, hogy milyen klip legyen a dalhoz, ő egyszer csak azt mondta, hogy szerinte ez a dal valójában egy repülőgép-szerencsétlenségről szól metaforikusan. Ezzel jól elrontotta nekem egy életre, de legalább lett ötletünk a kliphez...”

A zenekar ugyanis így foglalta össze a klip és a feldolgozás lényegét: „Új klipünkben a levegő meghódításának kevésbé sikeres, névtelen hősei előtt tisztelgünk, és egyben megidézzük a 20-as évek tánc-őrületét. A zenei alapanyagok között szerepel egy felejthetetlen sláger a 90-es évekből és szívünk csücske: a manouche-jazz!”

Szembetűnő azonban az alapvető különbség Orsi és Boogie között, mégpedig, hogy ellenkező neműek. Ez sem okozott azonban nagy fejtörést a fiúknak.

„Boogie egy szótagcserével megoldotta a problémát, amúgy nem volt szívbajos és elég jó humorral kezelte, amikor felvezettük neki, hogy a „jöttegyfelhő”-t kell majd énekelnie.” – mondja Csaba.

Az új klip tehát elkészült, és hogy mi a következő lépés?

„Ezt egyelőre még szeretnénk titokban tartani, de annyit elárulunk, hogy egy lassú, szerelmes dal lesz, amit lényegesen komolyabban veszünk, mint az eddigi áldozatokat.” – fejezi be Csaba.

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 15.

Premier! Fatal Error - Művirágok Karneválja

A részben ceglédi, részben budapesti Fatal Error zenekar 2020-ban a járvány és leállás ellenére sem hagyta porosodni hangszereit. A színfalak mögött folyamatosan dolgoznak a negyedik nagylemezükön, melynek első, egyben címadó dala a Művirágok karneválja. Tovább

2020. október 15.

Premier! Lelki küzdelmek és felkavaró érzelmek Solére új dalában

Szigeti Zsófi, azaz Solére új szerzeménnyel tért vissza előző, nagy sikerű “Köztünk Liliom” című művészi klipje után. Ezúttal egy mély és súlyos témát boncolgat. “A Hold meg én” című alkotásának minden sora az ő lelki küzdelmeiről szól, a szöveget belső vívódásai ihlették, amelyek tavaly év végére csúcsosodtak ki, mikor borderline személyiségzavarral diagnosztizálták. Tovább

2020. október 12.

Jön a Rómeó Vérzik történetének legütősebb albuma!

2020. október 15-én érkezik egy korongnyi keleti rock ’n roll - friss lemezzel rukkol elő a Rómeó Vérzik. A felvidéki kvartett ugyanis a márciustól tartó kényszerpihenő alatt sem tétlenkedett: 11 ütős rocknótát dobtak össze – ráadásul elmondásuk szerint a Szűk a tér a zenekar legerősebb anyaga a 2004-ben megjelent slágergyáros Engedd belém korong óta. Tovább

2020. október 9.

Instrumentális, könnyed és igazán magával ragadó

A Vasovski live nem adja alább, sorra jelenteti meg jobbnál-jobb zenéit. Legutóbb Kollányi Zsuzsival alkottak, a „Lélegezz” pedig csodálatosan muzsikál. Tovább

2020. október 7.

A csütörtök éjjel tényleg soha nem érhet véget

A 2016-os foci Eb óta tudjuk, hogyha a magyarok játszanak, akkor az éjjel soha nem érhet véget… Legközelebb csütörtökön csendülhet majd fel a sláger, amikor Bulgáriával csap össze a magyar csapat. Bár idén a helyszínen nem lehetünk ott, de otthon vagy kedvenc vendéglátóhelyünkről tudunk szurkolni és aki szereti, focihimnuszt énekelni - a Coca-Cola a magyar válogatott támogatása jeléül egyedi címkés palackokkal készült, melyek a nagy 2020. október 8-i este apropójából kaphatók az éttermekben, bárokban. A szurkolói címkéken pedig mi más szerepelne, mint a focicsapat induló dalának címe! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky