3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2014. február 28.

Lemezbemutatóra készül a Jambalaya

Copyright:

2014 márciusában Mardi Gras Mese címmel jelenik meg a Jambalaya zenekar legújabb albuma. A lemezbemutató helyszíne a 3K, azaz a Kaszásdűlői Kulturális Központ lesz március 29-én.

A New Orleans-i zenét játszó Jambalaya 2005-ös alakulása óta számos sikeres állomáson van túl. Három korábban megjelent önálló album, Gundel Művészeti Díj (2010), több válogatásalbum (2008-2012), videoklipek, televíziós élőkoncertek, rádiós játszások, koncert dvd-k, külföldi és hazai fellépések egész sora fűződik a nevükhöz.

A zenekar tagjai:
Nemes Zoltán – ének, zongora
Sóvári Tamás – trombita
Albert Zoltán – szaxofon
Varga Laca – basszusgitár
Mezőfi István - dobok


Immáron második alkalommal jelentkezik magyar nyelvű önálló anyaggal a Jambalaya. Első két lemezüket angol nyelven jelenttették meg, később váltottak az anyanyelvükre. Saját elmondásuk szerint ez a kettősség szándékos a részükről, hiszen a műfaj honosítási szándéka mellett Európa számos rangos helyszínén volt alkalmuk fellépni, ahol elsősorban a már ismert New Orleans-i műfaj eredeti, angol nyelvű verzióját játszották.

Az album repertoárja egy instrumentális Dirty Dozen és egy - magyar nyelvre fordított - Jackie Orszáczky dalt leszámítva saját szerzeményekből áll. 

Az új lemezanyag a zenekar 2011-es és 2012-es koncertfelvételeiből, valamint a 2013-ban stúdióban rögzített dalaikból állt össze. Az albumon többek közt olyan rangos művészek működtek közre vendégként, mint Ferenczi György, Mohai Tamás, Varga Livius.

A Jambalaya-tól korábban sem állt távol a New Orleans-i farsangot, azaz a Mardi Gras-t idéző, egyedülálló élő show létrehozása. Ezt tükrözi egyik korábbi lemezük is, melyen vendégekkel, jelmezekkel fűszerezett Merlin Színház-béli előadásuk felvételét élvezhettük.

Élő koncertjeiken később is rendszeresen és igen nagy változatossággal voltak terítéken különböző hangszeres vendégművészek. Vibrafontól a cimbalomig, a legkülönbözőbb ütős, fúvós, húros, vonós hangszerekig előfordult sok minden. Sőt ezen felül énekzenekar, táncosok, DJ-k és rapperek is tarkították a fúziós palettát.

A zenekar országos szinten, április és május hónapokban több állomásos turnén mutatja be új albumát. A nyári fesztiválok után Nemes Zoltán, a zenekar frontembere két hónapig New Orleans-ban és annak környékén szórakoztatja a nagyérdeműt..

Vissza a jelenbe: A lemezbemutató vendégművésze ezúttal Bellák Miklós gitáros lesz. Az ünnepi eseményre ezen kívül számos egyéb meglepetéssel is készül a zenekar. A koncert része a Tavaszi Fesztivál hivatalos programsorozatának.

Jambalaya lemezbemutató koncert
2014. március 29., 19:00
Kaszásdűlői Kulturális Központ, Budapest 1033, Pethe Ferenc tér 2.
Jegyár: 1200 Ft
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 7.

Exkluzív lemezhallgatós estet tart a Carson Coma

Egy exkluzív estet tölthetnek el a rajongók a Carson Comával október 8-án. A Fonogram-díjas zenekar második, Lesz, Ami Lesz című lemezét lehet meghallgatni az együttes tagjaival a megjelenés előtt 1 héttel. Az albumról, annak dalairól Stumpf András műsorvezető beszélget a zenészekkel. Tovább

2020. október 7.

A 40 éves Balaton együttes Ady Endre-estje és színházi koncertje a Trip Hajón

2020. október 11-én, vasárnap a budapesti Trip Hajón (1011. Budapest, Szilágyi Dezső tér, 2-es móló) különleges, színházi koncertet ad a Víg Mihály nevével fémjelzett legendás Balaton együttes. A két részből álló műsor első felében a 100 éve elhunyt Ady Endre verseit hallhatja a közönség a Balaton együttes megzenésítésében, előadásában. Tovább

2020. október 6.

Szabadtéri koncertek a belvárosban, ez a Budapest Ritmo Piknik

A Budapest Ritmo Piknik az öt éve megszokott nívós Budapest Ritmo járványbarát újragondolása. Október 9–10. között 15 ingyenes, szabadtéri koncerttel várjuk a közönséget, három budapesti köztéren: a Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téren. A piacon vásárló családoktól a környéken biciklizőkig, a világzene öreg motorosaitól a hazai szcénát most felfedezőkig, várunk mindenkit egy ingyenes, kültéri, szorongásmentes őszindító fesztiválra. Tovább

2020. szeptember 25.

Két Budapest Ritmo!

2020. október 9–10. között jön az eddigiektől eltérő Budapest Ritmo Piknik 15 ingyenes szabadtéri világzenei koncerttel. A CAFe Budapest nyitányának teljes line-upja a Budapest Ritmo Piknik weboldalán olvasható. Vírusmentes, piknikelős, zenefelfedezős koraőszt mindenkinek! Tovább

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky