3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2013. november 14.

Eldőlt a jogi vita a Republic kiadója és Tóth Zoltán lemezcége között

Copyright:

Pont került a Republic zenekar kiadója és a csapat egykori gitárosát, Tóth Zoltánt képviselő lemezcég közötti jogi vitára. A konfliktus abból eredt, hogy egy, a zenekar néhai énekese - Bódi László Cipő által felénekelt dalt, a gitáros megjelentetett első, önálló szólólemezén.

Tóth Zoltán nemrég megjelentetett szólólemezén a Republic együttes Exkluzív Kiadói Szerződése szerint szerepel néhány olyan zenemű, amely a kiadás időpontjában még hivatalosan a UNIVERSAL Music Kft. tulajdonát képezte. Az egykori gitáros, a sajnálatos körülmények között elhunyt Bódi László Cipővel azonos módon a dalok keletkezésének időpontjában szintén kötelezettje volt a szerződésnek, miszerint a zenekar tagjaként készítette a nevezett és a további néhány felvételt.

A megjelentetés függvényében Tóth Zoltánnál szerződésszegést állapítottak meg, ezért a kialakult jogsértő helyzetet a kiadóknak mindkét fél által elfogadható szerződésbe foglalt egyezséggel kellett megszüntetni.

Az egyezség szerint az egykori gitáros elismerte a felvételeik gondozását végző kiadó, valamint a Republic együttes nevének, tagjainak és művészeti tevékenységének tiszteletben tartását. Emellett hozzájárult az "Őrizz engem ezen a világon" - Cipő Emlékkoncerten való közreműködését megörökítő, a napokban megjelenő dupla CD kiadványon való szerepeltetéshez.

A felhasznált szerzemények felhasználói joga az egyezmény szerint a RetroMedia Kft-hez került. A kifizetett díjak felét pedig a zenésztehetségeket díjazó és a megsegítésre szoruló zenei alkotók támogatására Cipő felesége által létrehozott 'Fényes utakon", Bódi László - Cipő Emlékét Őrző Alapítvány számára juttatja el.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
dantian 2015. dec. 27.  15:42 1
Tud valaki valamit az itt említett alapítványról? És ha nincs (nem is volt/nem is lesz) ilyen, hova kerültek a bele invesztált pénzek?
   

2020. május 21.

Mondd vagy súgd, hogy szép a világ - új klippel jelentkezett SZILÁRD

Szilárd és zenésztársai otthunokban rögzítették a bensőséges hangulatú Mondd vagy súgd videóját. A szomorkás, - eredetileg romantikus dal - most kísértetiesen rímel a jelenlegi helyzetre, így szeptemberben érkező új lemezéről ezt mutatják meg elsőként a nagyközönség számára. Tovább

2020. május 20.

Sokáig vártalak: „csak szép... ha minden igaz” – Elefánt klippremier

Az Elefánt zenekar a karantén idején sem tétlenkedik: szemet gyönyörködtető, szívet kifacsaró klipet jelentettek meg május elején. Tovább

2020. május 20.

ANIMAL CANNIBALS: GRILLEZZ!

A Kannibálok egy új, vidám nyári tracket készítettek a karantén alatt - megérkezett a „Grillezz!”. Tovább

2020. május 19.

Különleges animációs videóval vezeti fel új lemezét a nemzetközi szintéren is elismert duó

A könnyed electronica szerelmeseinket nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut, melynek célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet zenéjük által. Az ország egyik legkeresettebb exportzenekara most egy Kirstine Stubbe Teglbjærg-al közös dallal vezeti fel a lemezét, amely az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé próbál utat mutatni. A formáció régóta várt második, Colourwave című albuma május 29-én lát napvilágot, amelyet élőben ősszel mutatnak majd be Európa-szerte. Tovább

2020. május 18.

Önmagunkkal való küzdelem súlyos őszinteséggel a NEW FRIEND REQUEST új klipes dalában: Várni Fáj

Május 31-én jelenik meg az online zenemegosztókon a NEW FRIEND REQUEST második nagylemeze, LÉLEKGYILKOSSÁG címmel. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky