3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2013. október 17.

Őz Zsolt-emlékkoncert a Gödörben

Copyright:

A két hete elhunyt énekes, író, újságíró, Őz Zsolt emlékére tartanak koncertet október 20-án vasárnap este a fővárosi Gödör Klubban. Az estén két zenekara, az Ugatha Christie és a Vidámpark zenészei és vendégénekesek, barátok vonulnak fel, hogy felidézzék az énekes pályafutásának korszakait, és együtt búcsúzzanak Őz Zsolttól - tájékoztattak a szervezők szerdán.

A vetítéssel kiegészülő koncerteken fellép még Bródy János, Gyáni Levente, a Kézi Chopin, Legát Tibor, a Lidérc zenekar, Vécsi Tibor, a Guess!, Leskovics Gábor (PUF), Nemes András, Borovitz Tamás, Maróti Dániel, Víg Mihály, Sepsik Bence, Müller Péter Sziámi, Bárdos Deák Ági, Nagy Balázs Krisztián, Szabó Balázs Zalán, Keleti András és a Flash!.

Az 1000 forintos belépő adomány, amelyet teljes egészében Őz Zsolt temetésének költségeire fordítanak a szervezők.

A hazai alternatív rockzenei színtér egyik meghatározó csapata, a Vidámpark énekese, aki íróként, újságíróként is ismert volt, október 2-án 44 éves korában hunyt el.

Őz Zsolt 1988-ban alapította meg az underground körökben ma már legendás Ugatha Christie zenekart, majd három évvel később a Vidámparkot, amellyel több-kevesebb megszakítással egészen haláláig zenélt. Utolsó koncertje idén júliusban volt az A38 hajón.

A Vidámparkkal hosszú éveken át állandó fellépő volt a Sziget fesztiválon, összesen négy stúdióalbumot készítettek, Őz 1993-ban Macskajáték címmel szólóanyagot is megjelentetett. 2004-ben kiadott könyvében, a Rakenrollban csepeli fiatalkoráról írt.

Zenei témájú írásai a Wantedben, a Wan2-ban, a Magyar Narancsban, a Népszabadságban is megjelentek. Alkoholfüggősége számos más betegséggel együtt régóta jelen volt az életében.

 

 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

2020. február 26.

Hazalátogat Alanis Morisette

A hétszeres GRAMMY®-díj nyertes, multi-platina eladásokkal rendelkező énekesnő, Alanis Morissette 12 év után újra fellép Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncerten egyrészt a világkörüli turnéja, valamint a Jagged Little Pill album 25 éves évfordulójának ünneplésére kerül sor, másrészt remélhetőleg az egyelőre párszavas magyartudását is gyakorolni, bővíteni fogja az énekesnő! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky