3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2013. június 24. | Simi

Gotye újra a Basics-ben dobol

Copyright:

Wally De Backer, ismertebb nevén Gotye visszatér régi bandájához, a Basicshez. Tervben van már egy ausztráliai turné, és az új felvételek lehetőségét sem zárták ki a tagok.

Wally De Backer nem az a tipikus zenészfajta. Tehetséges, nyughatatlan, szerény és hűséges. Az meg még ritkább, hogy valaki mindezeket a tulajdonságokat azután is megtartsa, hogy egyik dala a világ egyik legnagyobb slágerévé nőtte ki magát. 
 
Az utóbbi két év igen hektikus volt a zenész számára: A Somebody That I Used to Know világszerte toplistavezető lett, nyert pár Grammy-díjat és ezzel belépett az zenei élet elitjébe. Azonban az ausztráliai művész visszatért a kezdetekhez: dobosként turnéra indul régi bandájával, a Basics-szel. A melbourne-i trió – De Backer, Kris Schroeder és Tim Heath – új kislemeze, a So Hard For You ebben az évben jelent meg, szeptemberben és októberben pedig egy turnésorozattal fogják végigjárni Ausztráliát.
 

 
„Azért koncertezünk, mert három olyan barát vagyunk, akik már régen látták egymást, de szeretnének újra együtt zenélni. Ilyen egyszerű. Csak az élvezet kedvéért” – nyilatkozta De Backer.
 
A Basics már négy stúdióalbumot tudhat magáénak. A legutóbbi, The Basics elnevezésű lemez ingyenesen letölthető volt 2010 októberében. Természetesen az ő ismertségük össze sem hasonlítható Gotye sikereivel. Az, hogy De Backer és a tagok megpróbálnak-e majd egy következő szintre lépni, még kérdéses.
 
„Egyelőre még meglátjuk, hogy mit hoz a mostani turné.” – jegyezte meg De Backer. „Lehet, hogy írunk pár dolgot. Ez még mind kérdéses jelenleg. Amíg a Gotye-s dolgokkal turnéztam, addig nem írtam semmit, de készen állok az új dolgokra.” Ezek az „új dolgok” jelenthetnek új Gotye-zenét is, vagy valami teljesen mást is akár. „Általában úgy dolgozom, hogy próbálkozom különböző dolgokkal, majd meglátom, mi működik. Szeretek keresgélni, felfedezni, aztán ezek között találni valami igazán jót. Hogy ez most egy Gotye-dal vagy album, egy Basics-dal illetve album lesz, vagy egy teljesen más projekt, még én sem tudom. Csak valami érdekeset és izgalmasat szeretnék csinálni.”
 
Gotye-vel rengeteg dolog történt két év leforgása alatt. Hosszú ideig vezette a Billboard Hot 100 listáját, amivel ő lett az első ausztráliai szólóénekes, aki a legtöbb zenét adta el Rick Springfield 1981-es Jesse’s Girl-je óta. Azóta már 3 Grammy-t és 4 Billboard díjat nyert. A Somebody That I Used To Know már túl van a 13 milliós eladáson, és több mint 410 milliónyi nézetséget produkált a YouTube-on. Még Prince is rajongója. De Backer hétfőn pedig átvehetett egy APRA díjat, mint a tengerentúlon legtöbbet játszott ausztráliai előadó.
 
Hogy mennyire változtatta meg a siker? „Azt leszámítva, hogy rengeteg tinédzser ismert ma fel az orvosnál, és mást sem csináltak csak izgatottan illetve idegesen kacarásztak, amíg én a magazinomat olvastam az időpontomra várva, nem igazán tudom egyelőre. De ez sem mindenhol van így, csak néhány helyen. Ez az egyetlen, ami változott, de nem tudom, hogy ez engem mennyiben változtatott meg.” 
 
Forrás: billboard.com
 
Simi
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. december 1.

Megjelent Karin Ann második videóklipje

Karin Ann, a még csak 18 éves énekesnő új dallal jelentkezik a közelgő EP-jéről, amit ezúttal is Matt Schwartz (Yungblud, Massive Attack) producerált. Az “i yearn for agony” klipje horror motívumokra épít, amit maga az énekesnő rendezett. Karint korábban a New York Times is megemlítette őt a legutóbbi Z generációs összesítő anyagában, első dalával komoly tévés-rádiós sikert aratott számos országban. Tovább

2020. november 26.

Pótold a koncerthiányt Kamasi Washington fellépésével

A kortárs jazz úttörő nagyágyújának számító Kamasi Washington a közelmúltban az Adult Swim Festival keretében egy különleges, ötvenperces produkcióval örvendeztette meg online közönségét. Nyolctagú bandával a háta mögött, 2017-es "Harmony of Difference" című EP-jét most először adta elő teljes egészében élőben végigjátszva. Tovább

2020. november 17.

Megjelent Katy Perry Resilient című száma Aitana közreműködésével, Tiësto remixében

Új zenei projekt elindítását jelentette be a Coca-Cola és Katy Perry a mai napon, nemes céllal: egyesíteni szeretnék erőiket, hogy frissítő élményt nyújtsanak. Nem akármibe kezdett együtt a két ikon: azért fogtak össze, hogy közösen újragondolják a „Resilient” című dalt a világhírű énekesnő új albumáról, a Smile-ról. Az együttműködésben partnerük az elismert DJ és egyben producer Tiësto, és az egyre népszerűbb Aitana vokalista stílusát is jól bemutatja a remix. A dal célja, hogy jobb kedvre derítsen, és egy újfajta reményhimnusszá váljon. Tovább

2020. október 19.

Meghalt José Padilla!

2020. október 18-án hajnalban 65 éves korában meghalt José Padilla, spanyol DJ és producer! A szomorú hírt a Facebook-oldalán közölték, mely szerint sajnos elvesztette a rákkal vívott csatáját. Tovább

2020. október 12.

Újra kiadták a Linkin Park legendás lemezét

Kezeket fel, mert megérkezett a Hybrid Theory 20 éves újrakiadása! A jeles nap alkalmából a zenekar egy újabb, eddig kiadatlan felvétellel kényezteti el a rajongókat, hiszen a „Pictureboard”-ot még sohasem hallhatta a közönség. Mike Shinoda 2005-ben tett említést a dalról, 15 évet pihent, most pedig felkerült az ikonikus album újrakiadásának „Forgotten Demos” korongjára. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky