3428 zenekar 12452 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2013. április 4.

Jogodban áll (meg)hallgatni! Itt a Cops

Copyright:

Innovatív Billboard és Citylight teasing kampány kelti fel a frissen induló COPS iránt az érdeklődést. A kommunikáció lényege, hogy nem derül ki, mi is ez valójában, így aztán a plakátokon feltett kérdés dolgozik az emberek fejében… KI NYÍRTA KI A POPIPART?

Csak a weblapra látogatva derül ki, hogy egy zenekarról van szó, amely egy személyre szabható, egyedi videoklippel debütál a magyar piacon. Mire a szám végére érünk, egyértelművé válik, hogy egy jól kitervelt, fesztelen és könnyed zenei „cselszövés” áldozatai lettünk. A popipar él, mi több, virul, akárcsak ez az 5 belevaló kopó. Eredetiségük mindenen átsüt, szókimondó stílusuk és vagány megjelenésük miatt arcátlanul, de nem arctalanul robbannak be a köztudatba. A fiúk maximalizmusa a siker kulcsa. Így nyilvánvaló, hogy ők nem a szomszéd srácok, akik a garázsba’ zenélnek, hogy „majd hátha”...

A COPS 5 funky-helyszínelőből jött össze, akik egy földalatti laborba’ új anyagot kísérleteztek ki. Ez a keverék tartalmaz minden eddig megismert és széles körben kedvelt szert, felütve valamivel, ami masszív élvezetet nyújt. A készítmény a hallójáraton keresztül a búrába’ fejti ki hatását, maradandó károsodást és függőséget okozva. A cucc rap’n’roll néven fut, és bűnszövetkezet formájában terjed. Kizárólagos forgalmazója a COPS.

A zenekar a sorozatgyártott popzenék közül tűnik ki az egyedi Old school Rap‘n’ Roll hangzással, melyet a masszív funky alap, a dinamikusan dögös basszus és az egyedi szöveg tesz fülbemászóvá. Minden daluk zenéjét és szövegét maguk írják, saját megélt élményeikre építve, könnyed, szlenges nyelvezettel, mely egy széles réteghez szól. Fülbemászó dallamok, könnyen megjegyezhető refrének, a 90’-es évek felejthetetlen hangzása a hip-hop dögösségével és gatyaszaggató rock-kal.

Az 5 Korrupt Kopó közül négyen a Rendőrtiszti Főiskolára jelentkeztek, kivéve Búvárt, aki ott volt büfés. Sajnos (vagy nem) egyik fiút sem vették fel. Így jött a banda alapkoncepciója, hogy 5 tipikus amerikai zsarut testesítsenek meg. A zene szeretete hozta össze őket 2005. április 20.-án, du. 4 óra 20 perckor. A karakterek: Búvár – a lecsúszott magánnyomozó, Matyi Mendoza – bevetési rendőr, Droo – funky helyszínelő, Kubu – laboros, Néni – talpas (közúti) zsaru.

Droo (Mikrofon)
A Flepnis Fakabát Kecskemétről, a mikrofonok rémálma. Mivel zsenge zsaru korában Liszt-érzékeny volt, szülei beíratták a Kodály Zoltán zeneisibe. Nyolc év, 10 ellenörző, abszolút hallás. Bejárta a fél világot, a másik felét itthon fogja. Fotózott hajón, logisztikázott bőrdzsekit, de a skandinávoknak is segített cefréhez jutni, hogy ne fázzanak. New Yorkban volt hentes, ott lett pulykavega. Californiában volt pizzafutár, limuzinsofőr, statiszta, találkozott nagy sztárokkal, de rájött, hogy ők se izzadnak virág illatút. Aztán kalandvágyból hazaúszott, és a széles vásznon hordta tovább a Pizzát. A nagysikerű Ali G. Show-ban is megvillantotta utánozhatatlan verbális tudását. Soha nem kel fel aznap, amikor lefekszik. (Vagy fordítva...)

Néni (Basszus)
A tokaji érlelésű basszer, a hamisítatlan oldschool funky-slap-bass technika ördöge. Kölyök Kopó korában kicsit szolfézskodott Tokajban, majd felúszott Butapestre és színes pixeleket kezdett el rakosgatni a monitoron. Autodidakta módon nyúlt a basszusgitárhoz, ami cserébe úgy szól, ahogy egy basszusgitárnak szólni kell. Játéka a banda egyik védjegye. Kopói gyakran átszámolják ujjait, mert nem hiszik el, hogy öt van neki. Ritkán szól, de akkor nagyot. Ja, hogy honnan a becenév? Az ágyát ravatalozónak hívja, a hátizsákját meg rőzsének. Van még kérdés?

Matyi Mendoza (6 húr)
A csepeli rap’n’roller. A mondás szerint „Nice boys don't play rock'n'roll!" Na ezért játszik ő rap'n'rollt! Funky-kuttyogtatásban nagyon karmol. Meglepő szólókban olyannyira utánozhatatlan, hogy még magát sem szokta ismételgetni. Mutass neki egy extrémsportot, és ő mutat neked egy oklevelet, meg egy oktatói papírt ugyanabból. Ha lenne motorra-szerelt-siklóernyő-snow-wake-board-gitár-lemezjátszó, na, azt róla neveznék el. Hivatalosan egy utazási irodában szervez utakat másoknak, de mindenki tudja, hogy magának szervezi őket. Mendoza húrjai fűzik a bandát szorosra a tinirajongókkal.

Kubu (Dob)
Az Őrjöngő Ötös ütős ütőse Debrecenből. A debreceni rockéleten és zeneiskolákban nőtt fel. Masszívan pumpálja a beateket, olyan pontossággal, hogy svájci órákat hozzá állítják. Állítólag egyszer bekopogtatott hozzá a Kaszás, ő meg elküldte, hogy nem volt pontos. Kevés olyan magyar rock zene van, aminek ha bemondod az első sorát, ne folytatná a másodikkal (sajnos). Egy zeneisibe' tanítja a surmókat bőrverésre (rossz az, aki rosszra gondol). Rengeteget tud enni, múltkor megevett egy lovat filézve. Gyakorlatilag egész nap tömi a lukat a fején, állítólag még a vádlijában is bél van.

Búvár (Selektah', Samplah’)
Oldschool-hip-hop-funk dj. Ifjú bakelites korában a kecskeméti partykon Droo-val rázták az electric boogie-t és hypolták a népet, amíg a készlet tartott. Amikor kifogyott, egy multi-lánc kényszerítette kényszermunkára a halaspult mögött. Gyorsan ráébredt arra, hogy aki a halakkal melózik, az előbb-utóbb a halakkal fekszik, és aki a halakkal fekszik az előbb-utóbb a halakkal kel. Akkor még könnyűbúvárként felúszott a fővárosba, és ott kezdte el kiépíteni az utat, amely igazi nehézbúvárt faragott belőle. Tény, hogy akárhol megfordul mulattatni, ott maradandót alkot. Ha másképp nem, egy masszív italszámla formájában.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 15.

Premier! Fatal Error - Művirágok Karneválja

A részben ceglédi, részben budapesti Fatal Error zenekar 2020-ban a járvány és leállás ellenére sem hagyta porosodni hangszereit. A színfalak mögött folyamatosan dolgoznak a negyedik nagylemezükön, melynek első, egyben címadó dala a Művirágok karneválja. Tovább

2020. október 15.

Premier! Lelki küzdelmek és felkavaró érzelmek Solére új dalában

Szigeti Zsófi, azaz Solére új szerzeménnyel tért vissza előző, nagy sikerű “Köztünk Liliom” című művészi klipje után. Ezúttal egy mély és súlyos témát boncolgat. “A Hold meg én” című alkotásának minden sora az ő lelki küzdelmeiről szól, a szöveget belső vívódásai ihlették, amelyek tavaly év végére csúcsosodtak ki, mikor borderline személyiségzavarral diagnosztizálták. Tovább

2020. október 12.

Jön a Rómeó Vérzik történetének legütősebb albuma!

2020. október 15-én érkezik egy korongnyi keleti rock ’n roll - friss lemezzel rukkol elő a Rómeó Vérzik. A felvidéki kvartett ugyanis a márciustól tartó kényszerpihenő alatt sem tétlenkedett: 11 ütős rocknótát dobtak össze – ráadásul elmondásuk szerint a Szűk a tér a zenekar legerősebb anyaga a 2004-ben megjelent slágergyáros Engedd belém korong óta. Tovább

2020. október 9.

Instrumentális, könnyed és igazán magával ragadó

A Vasovski live nem adja alább, sorra jelenteti meg jobbnál-jobb zenéit. Legutóbb Kollányi Zsuzsival alkottak, a „Lélegezz” pedig csodálatosan muzsikál. Tovább

2020. október 7.

A csütörtök éjjel tényleg soha nem érhet véget

A 2016-os foci Eb óta tudjuk, hogyha a magyarok játszanak, akkor az éjjel soha nem érhet véget… Legközelebb csütörtökön csendülhet majd fel a sláger, amikor Bulgáriával csap össze a magyar csapat. Bár idén a helyszínen nem lehetünk ott, de otthon vagy kedvenc vendéglátóhelyünkről tudunk szurkolni és aki szereti, focihimnuszt énekelni - a Coca-Cola a magyar válogatott támogatása jeléül egyedi címkés palackokkal készült, melyek a nagy 2020. október 8-i este apropójából kaphatók az éttermekben, bárokban. A szurkolói címkéken pedig mi más szerepelne, mint a focicsapat induló dalának címe! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky