3429 zenekar 12450 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2013. február 24.

2013-ban is Fonogram - Magyar Zenei Díj!

Copyright:

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége idén is megrendezi a hazai zenei élet legnagyobb ünnepét, a Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestet. A 20. születésnapját ünneplő - korábban Arany Zsiráf díjként ismert, immáron tizedik alkalommal Fonogram néven megrendezett - díjátadóra izgalmas, a korábbiakhoz képest jelentősen megújult műsor áll tervezés alatt, természetesen megtartva a díj elsődleges célját: az előző év legkiemelkedőbb zenei teljesítményeinek díjazását.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek
A gálaestre 2013. június 2-án kerül sor, a megszokott helyszínen, a Millenáris Teátrumban, de vadonatúj közegben, a hagyományokhoz híven a magyar zenei élet szinte minden szereplőjének részvételével. 
 
A szavazásban, a kategóriánkénti legjobbak kiválasztásában idén is több száz zeneipari szakember (producerek, koncertszervezők, zenei újságírók, stb.) vesz részt. 
 
A kétfordulós szavazás során a benevezett előadók, kiadványok közül, a szakmai szavazatokat és az eladásokban mért közönségsikereket egyaránt figyelembe véve, minden kategóriában öt jelölt jut tovább a második fordulóba, ahol már a szűk, alaposan felkészült szakmai bizottság tagjai választják meg a végső győzteseket. 
 
A szavazási procedúra első fordulója március közepén indul, addig is folyamatosan zajlanak a nevezések. 
 
A Fonogram - Magyar Zenei Díjra BÁRMILYEN, AZ ELŐZŐ KÉT NAPTÁRI ÉVBEN MEGJELENT KIADVÁNY NEVEZHETŐ. 
 
Az eddigi évekhez hasonlóan, kiadók által gondozott megjelenések és szerzői kiadású albumok egyaránt nevezhetőek. 
 
Újdonság idén, hogy a nevezésre való felhívás már most megjelenik a Fonogram weboldalán, és ugyanitt lehet nevezni a kiadványokat is. 
 

A nevezések határideje: 2013. március 8. péntek, 12 óra.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky