3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2013. január 24.

Ladánybene 27 és barátai: Marley 68

Copyright:

Reggae körökben a február hónap a világ bármely pontján Bob Marley szellemisége, zenei és társadalmi munkássága előtti tisztelgés jegyében zajlik. Ezen időszakban számos fesztivál és koncert keretében emlékeznek meg minden idők legismertebb reggae zenészéről: felcsendülnek örökbecsű dalai és elhangzanak máig aktuális gondolatai.

A magyar reggae megteremtésében és színvonalas működtetésében kulcsszerepet betöltő Ladánybene 27 zenekar szervezésében február 8-án itthon is ismét részesei lehetünk egy hagyományosnak mondható Bob Marley emlékkoncertnek az A38 Hajón! A 2012-ben megfiatalodott és új zenészekkel kibővült LB27 szokásához híven sok-sok baráttal, zenésztárssal kiegészülve igazi örömünnepet tart eme jeles alkalomból.
 
Idén 68 éves lenne a reggae királya…
 
A Ladánybene 27 tagjai hosszú évek óta igyekeznek az emberek szívében frissen tartani Marley üzenetét, hiszen nagyon fontos, hogy legfőképp az albumain megbúvó kincsek, azok a zenék éljenek tovább, amik a roots reggae kialakulásának kihagyhatatlan alapkövei voltak, és ne csak a rádiók által sokat játszott slágereket ismerje a közönség. 
 
„1996-ban megjelentettünk egy "ismeretterjesztő" tribute albumot "Bob Marley emlékére"-címmel. Azóta minden februárban, Bob születésnapjához közel összejövünk, hogy együtt örüljünk és táncoljunk a "Mester" dalaira!” – mondta Bodnár Tibor zenekarvezető.
 
Az idei februári estén a házigazda Ladánybene 27 vendégei lesznek zenész barátaik, akikkel megtiszteltetés együtt muzsikálni:
 
Fekete Jenő – ének, gitár
Erdő Zoltán – tárogató
Simkó-Várnagy Mihály – cselló, looper
Mr.Roul NO (P) – ének
Hascu Bratosin (RO) – perka
Tálti – gitár, vokál
Koroknay András – basszusgitár
Selecta Áfonya
 
És hogy miért velük ünnepel idén az LB27? Bodnár Tibor zenekarvezető ezt is elárulja:
„Fekete Jenő a Palermo Boogie Gang és a Muddy Shoes gitáros énekese, a blues elkötelezett képviselője, kortársunk, aki az zenekar ’96-os Bob Marley emlékére albumán is közreműködött.
 
Erdő Zoltán szaxofonos barátunk, akivel már volt szerencsénk együtt muzsikálni. Zoli ezen az estén tárogatón(!!!) fog néhány dalban játszani.
Simkó-Várnagy Mihályt az InFusion Trióból ismerhetitek. Különleges produkció várható Misitől, aki csellón egy Looper segítségével varázsol majd.
 
Mr.Roul NO, az egykori Another Day és T-Rex Riders frontembere, mondhatni minden kiemelt LB27 eseményen elmaradhatatlan társunk, mert az énekére és pozitív kisugárzására nagy szükségünk van.
Bratika a rövid ideig működő, ám annál felejthetetlenebb kedvenc reggae bandánk, a Knotty Headz perkása volt. Bár a zenekar sajnos már nem működik, Bratikával szoros baráti és most már zenei szálakat szövögetünk, fonogatunk.
 
Tálti testvérünk a The Mighty Fishers-ből látogat el hozzánk. Korábban az Another Day, T-Rex Riders és Dubaku Band koncertjein találkozhattatok Vele. Sokat fogunk gitározni és énekelni együtt.
 
Koroknay Andris, aki fél éve a Ladánybene 27 hangmérnöke, néhány dal erejéig meglátogatja a színpadot, hogy átvegye Steve-től a basszusgitárt! Andrissal egészen fiatal kölyök korától ismerjük egymást, manapság hangmérnökként dolgozik, de több zenekarban is bőgőzik (pl. High Grade Band, PSST).”
 
Hatalmas közös zenélés várható ezen az éjszakán (is)! A koncerten elhangzanak Marley ismert és kevésbé ismert dalai a korai, jamaicai évektől a Tuff Gong-os világhódító időszak végéig!
 
A koncert előtt és után Selecta Áfonya zenél, aki hihetetlen bakelit gyűjteményéből most azokat a korongokat hozza el, amik valamilyen összefüggésben állnak Marley munkásságával, így lesz teljes az egész estés ünnep!
 
A jegyek kaphatók az A38 online rendszerében és pénztárában: elővételben február 7. éjfélig: 2.000 Ft, a koncert napján: 2.500 Ft
 
„Let’s Get Together, And Feel Allright!”

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 25.

Két Budapest Ritmo!

2020. október 9–10. között jön az eddigiektől eltérő Budapest Ritmo Piknik 15 ingyenes szabadtéri világzenei koncerttel. A CAFe Budapest nyitányának teljes line-upja a Budapest Ritmo Piknik weboldalán olvasható. Vírusmentes, piknikelős, zenefelfedezős koraőszt mindenkinek! Tovább

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

2020. szeptember 3.

A Plázson még tart a nyár

Bár egy meglehetősen rendhagyó szezont búcsúztathatunk, szerencsére a Plázson még szeptember elején is tart a nyár, ahol nemcsak az utolsó meleg napokat élvezhetjük a Balaton legszebb partszakaszán, de még a hamisíthatatlan, plázsos bulikban is megmerítkezhetünk: szeptember első szombatján nappali Beach Party és Necc Party lesz a kínálatban, míg az utolsó hétvégéről szeptember 11-én a Kowalsky meg a Vega gondoskodik majd. Tovább

2020. augusztus 26.

Vadonatúj klippel jelentkezik a USEME

A tavalyi Nagy-Szín-Pad nyertes zenekar Leszel-e még? című dalához forgatott videót. A történet két főszerepét a Balázs Béla-díjas Dér András és felesége, Dér Denisa színésznő alakítja. Tovább

2020. augusztus 18.

Ibizai hangulat a balatonfüredi SunCity-ben

A nagyszínpados produkciók nélkül, mégis forró klubhangulatban telik a nyár az északi part legnagyobb szórakozókomplexumában. A szezon egyik záróakkordja az augusztus 19-i jubileumi RetroStars X buli lesz, majd 2020. augusztus 29-én a house zene egyik legnagyobb világsztárja érkezik! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky