3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2012. november 8.

Huszonhét éves a Ladánybene 27!

Copyright:

1991 óta tizenkettő albumot jelentettek meg és szerzeményeik számtalan válogatáson szerepeltek. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae album (1991 – Reggae), dub album (2002 - Links to Babylon), az első hazai riddim album (2007 - JudgeDay) megalkotása, az első pesti reggae klub (1998 - Trenchtown Reggae Party) üzemeltetése, valamint a legnagyobb hazai reggae fesztivál (Reggae Camp) megteremtése.

A 2012-ben megújult és fúvósokkal bővült zenekarunkkal igyekszünk méltó módon megünnepelni ezt a számunkra fontos évfordulót: a zenekar 27-ik évét a március végén megjelent angol nyelvű We Are One című EP-vel indította, mely EP címadó dalához videoklip is készült, az előttünk álló szezon folyamán pedig a HUSZONHÉT elnevezésű születésnapi turnén vesznek részt, melynek egy speciális állomása nem máshol lesz, mint a zenekar „szülőföldjén”!
 
Hosszú út vezetett a régi daloktól a legújabb zenékig, egészen pontosan 27 év, és most ezt a fejlődést, haladást élheti, hallgathatja végig a néző a HUSZONHÉT turné állomásain. 
 
A tavasszal kiadott We Are One című EP után most újabb megjelenésre készülünk, hiszen a húzós nyári menet ellenére egy sor új zenét írtunk műhelyünkben. Ezek a dalok szintén megjelennek a HUSZONHÉT elnevezésű, nagykoncertekből álló turné programjában, ahol az aktuális nagy slágereink mellett (Judge Day, Az élet más, We Are One, Feel Di Roots…) ezúttal helyet kapnak a korábbi évek legismertebb dalai (Van még a világon, Kell egy ház, Régi Reggae…)! Műsorunk és egyben filozófiánk, hogy a jelenben éljünk és alkossunk!
Az új LB27 programmal világzenei örökségünket, a zenénkben rejlő energiákat és a zenélés örömét tárjuk a közönség elé!
Az idén megfiatalodott és új zenészekkel kibővült LB27, huszonhetedik születésnapja alkalmából november 16-án „haza látogat”, hogy a fiatal zenész társak is megismerhessék azokat a mára már kultikusnak mondható helyeket, ahol a zenekar anno született, vagy lemezeire készült. 
 
Látogatásuk során lehetőség nyílik arra, hogy Ladánybenén élő régi barátaikkal személyesen is találkozzanak, beszélgessenek. Ezen a délutánon és estén a zenekar szeretné ladánybenei barátainak bemutatni fiatalabb zenésztársaikat: Krecsmáry Zsolt dobost, Kálmán Andás billentyűst, Görögh Dani trombitást, Hegyi Viktor Iván harsonást és Pásztor Ákos szaxofonost, hiszen az idei évtől a zenekar az LB27 Brass szekcióval kiegészülve koncertezik! A fiatalos lendület és az érett, tapasztalt erő nagy találkozása teszi igazán izgalmassá és modernné a megújult LB27 zenei világát és szövegeik pozitív üzenetét.
 
A Ladánybene 27 tagjai a személyes ismerkedés mellett a színpadon is megmutatják felfrissült zenéjüket, régi és új dalaikat, a lendületüket és pozitív gondolkodásukat. Erre régi nagy sikerek helyszínén, a Ladánybenei Művelődési Ház nagytermében kerül sor!
 
„A látogatás során tiszteletünket tesszük a régi Kunbaracsi Tábornál, megtekintjük a Művelődési házban kiállított emléktáblánkat, találkozunk a falu vezetőivel, Kardos Attila polgármesterrel, Visontay István korábbi polgármesterrel, barátainkkal, lovaskocsikázunk Ladánybenén és környékén: meg-megállunk az iskolánál, focipályánál, hogy anekdotázzunk a régi dolgokról, a táborokról, a fáklyás felvonulásokról, focimeccsekről, koncertekről. És természetesen egy-egy szál virág elhelyezésével lerójuk tiszteletünket a városi temetőben nyugvó régi barátaink sírjainál is.” - mondta Bodnár Tibor, zenekarvezető.
 

 

SZÜLETÉSNAPI KONCERT VENDÉGEKKEL

BUDAPEST – A38 Hajó – 2012. NOVEMBER 24.

Rengeteget muzsikálunk majd, lesznek régi melódiák, sokat választunk az aktuális programunkból is és jönnek az új dolgaink!!!

Múlt - jelen és jövő egy koncerten, így kezdjük a következő 27 évünket!

Velünk tart néhány kedves zenész barátunk, akikkel megtiszteltetés lesz együtt muzsikálnunk! Íme a program:

Ladánybene 27 és barátai:

Sena (Irie Maffia)

Busa Pista (Irie Maffia)

Shaka Black (JAM, GB)

Mészáros Ádám (Péterfy Bor & Love Band)

Mr.Roul NO

Judah International Sound System (Shaka Black & Selecta DreadHead)

TOVÁBBI „HUSZONHÉT” TURNÉÁLLOMÁSOK!

november 10. – Debrecen – Roncs Bár

november 17. – Győr – Bridge Hallgató Klub

-Copy Con lemezbemutató & Ladánybene 27 HUSZONHÉT

december 8. – Balassagyarmat – Madács Mozi

december 26. – Szombathely - Agora-Savaria Mozi

december 29. -  Kiskunfélegyháza - RockTár
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 25.

Két Budapest Ritmo!

2020. október 9–10. között jön az eddigiektől eltérő Budapest Ritmo Piknik 15 ingyenes szabadtéri világzenei koncerttel. A CAFe Budapest nyitányának teljes line-upja a Budapest Ritmo Piknik weboldalán olvasható. Vírusmentes, piknikelős, zenefelfedezős koraőszt mindenkinek! Tovább

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

2020. szeptember 3.

A Plázson még tart a nyár

Bár egy meglehetősen rendhagyó szezont búcsúztathatunk, szerencsére a Plázson még szeptember elején is tart a nyár, ahol nemcsak az utolsó meleg napokat élvezhetjük a Balaton legszebb partszakaszán, de még a hamisíthatatlan, plázsos bulikban is megmerítkezhetünk: szeptember első szombatján nappali Beach Party és Necc Party lesz a kínálatban, míg az utolsó hétvégéről szeptember 11-én a Kowalsky meg a Vega gondoskodik majd. Tovább

2020. augusztus 26.

Vadonatúj klippel jelentkezik a USEME

A tavalyi Nagy-Szín-Pad nyertes zenekar Leszel-e még? című dalához forgatott videót. A történet két főszerepét a Balázs Béla-díjas Dér András és felesége, Dér Denisa színésznő alakítja. Tovább

2020. augusztus 18.

Ibizai hangulat a balatonfüredi SunCity-ben

A nagyszínpados produkciók nélkül, mégis forró klubhangulatban telik a nyár az északi part legnagyobb szórakozókomplexumában. A szezon egyik záróakkordja az augusztus 19-i jubileumi RetroStars X buli lesz, majd 2020. augusztus 29-én a house zene egyik legnagyobb világsztárja érkezik! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky