3430 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. szeptember 22. | Bertoni

Megérkezett a Claps for Caroline első lemeze!

Copyright:

A hazai könnyűzenei élet egyik friss szereplője, a Claps for Caroline első lemeze ‘Stories’ címmel szeptember 15-én a ShortScore gondozásában jelenik meg: először az iTunes-ról tölthető le, majd az összes nagyobb online zenei áruházban, végül pedig fizikai formátumban is elérhető lesz.

Már egy héttel a kiadás előtt élénk érdeklődés mutatkozott a debütlemez iránt az országhatárokon túl is, a kiadvány teaser kisfilmjét az amerikai Blank TV elsőként mutatta be nézőinek. A zenekar legutóbbi klipje (Cruel Memories) az Egyesült Államokban debütált, míg az RTL Klub X-faktoros klipversenyében is megmérettetett Party Nerve már a 200 ezres megtekintés felé halad a YouTube-on. Az újdonság, a Stories mostantól több hazai és nemzetközi online áruházban is megvásárolható, így például az  iTunesról, az Amazonról, a Last.fm-ről vagy a hazai Vodafone oldalról.

A Claps for Caroline szerzeményei nem szűkölködnek vaskos gitár riffekben, ám mindezt olyan bátran keverik elektronikus betétekkel, ahogy azt rajtuk kívül a hazai mezőnyben eddig senki sem tette. „Az Enter Shikari adta az alap inspirációt, de kizárólag abban, hogy mi is elektronikus alapot akartunk adni a zenénknek, de tök más stílusban, mint ők. Ezért kezdtünk Korg Electribe-al dolgozni, de később rájöttünk, hogy ez kevés lesz az önmegvalósításhoz, és elkezdtük szoftveresen írni az elektronikus részeket. A zenekar alapításakor mindenki egyet értett azzal, hogy egy új stílusirányzatot kell elindítanunk itthon. Tisztában voltunk az előnyeivel és az ütközőivel is, de mindenképpen újat akartunk mutatni!”- mesélte Rivasz Tóth Zoli, az együttes dobosa a ShortScore.net-nek. A lemez munkálataival kapcsolatban még hozzátette: „Szinte mindennap dolgoztunk rajta valamit, és rengeteg energiát fektettünk a felvételekbe, hogy minden tökéletes legyen.”

Gonda Zsolt énekes a zenekar további elképzeléseiről így nyilatkozott: „Tervben van egy új klip, és már tervezzük a következő turnénkat. Igyekszünk bekerülni rádiókba, Tv-kbe, újságokba… és ezzel is ismertebbé válni.” A Stories’ összes szerzeményét élőben is meghallgathatták mindazok, akik szeptember 21-én a Dürer Kertben voltak, lassan tehát érkeznek majd a közönségtől is a visszajelzések.

Addig is az albumelőzetesből tájékozódhatunk, amiben ígéretes dallamok és képi világ áll össze - az ember azt hinné, a Rammstein és a Scooter koprodukciójával van dolga:

Bertoni

Forrás: ShortScore.net
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky