3429 zenekar 12450 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. május 8.

Külföldön is sikeres a Compact Disco

Copyright:

A Compact Disco Sound of Our Hearts című dala széles nemzetközi érdeklődést keltett. Ennek köszönhető, hogy számos európai területen megjelenik a dal és annak remixei. A svéd Family Tree Records Dániában, Norvégiában, Svédországban és a Balti államokban (Észtország, Lettország, Litvánia), a belga Mostiko a Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, a Yonderboi kiadójaként elhíresült német Mole a német nyelvterületeken (Ausztria, Németország, Svájc), a Toco publishing cég Oroszország és több volt szovjet tagállam területén jelenteti meg a dalt.

Mindemellett jelenleg is folynak a tárgyalások Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia és Mexikó független kiadóinak képviselőivel. Érdekesség, hogy Európán kívül Dél Afrikában is megjelenik a kislemez.
 
A Compact Disco zenekar, az eddigi legintenzívebb nemzetközi promóciós kampányt folytatta az Eurovíziós Dalversenyen való sikeres részvétel érdekében. A fiúk az elmúlt hetekben hét országban jártak, valamint találkoztak három ország Magyarországra látogató képviselőjével. Természetesen a magyar lakta területeken indult a promóciós túra. A fiúkat nagy szeretettel fogadták a Vajdaságban (Szerbia), Erdélyben (Románia), Kárpátalján (Ukrajna), valamint a Felvidéken (Szlovákia), ahol találkoztak a szlovák indulóval is.
 
Budapesti promóciós útjukon találkoztak az azerbajdzsáni és albán versenyzővel, Szombathelyen pedig az osztrák rapper fiúkkal futottak össze egy rövid sörözésre. Ezt követte a két legnagyobb európai Eurovíziós felvezető eseményen való részvétel, Amszterdamban 23 másik ország képviselőjével együtt adták elő versenydalukat, Londonban pedig nem csak a hivatalos Eurovision warm-up bulin léptek fel, de koncertet adtak a helyi magyar közösségnek is. Külön érdekesség, hogy ezt a koncertet megtekintette a Stereo Mc’s csapata is, akik a Compact Disco menedzsmentjének meghívására néztek el a bulira.
 
Az intenzív promó túrát egy izraeli tv show-ban való fellépés zárta, amit a mai nap a Fonogram díjátadó követ, ahol a Compact Disco két kategóriában is a jelöltek között van.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky