3429 zenekar 12450 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2011. szeptember 27.

Félre az előítélettel!

Copyright:

Don't worry be gipsy címmel, rendezvény a október 07-én Dürer Kertben, Ezen az estén főszerepben a folk! Magyar feat Cigány kultúra. Gondoltunk egy merészet: a magyar és cigányzenei kultúra, virtus nagy találkozása. Félre tudod e tenni az előítéleteidet egy estére?

Számtalan magyar-, vagy cigányzenei esemény került már megrendezésre, de ez a két szorosan egymás mellett élő kultúra együtt még miért nem lépett porondra? Ezt próbáljuk kideríteni ezen este alkalmával. 
 
Lesz minden mi szem szájnak és fülnek ingere: mai magyar–cigány filmek, Katlan Tóni konyhája tradicionális cigány ételekkel cigány és magyar táncház és persze a zene. 
 
Főszerepben a Khamoro Budapest Band feat Dresch Mihály!
 
19:00-20:00 Magyar és Roma filmek
 
„Tromf és Bokázó” szabolcsi magyar és cigány táncház élő zenére!
 
20:00-20:40 Cigány táncház Farkas Zsolttal zenét a Khamoro Zenekar szolgáltatja
20:50-21:30 Magyar táncház Csiki Gergellyel zenét a Magos Zenekar szolgáltatja
21:40 Szilvási Gipsy Folk Band
23:00 A Khamoro Budapest Band feat Dresch Mihály
 
Az autentikus cigányzene, melynek repertoárja széles -szatmári és dunántúli hallgatóktól, pergetőktől és táncnótáktól egészen az erdélyi szerb és orosz dallamokig terjed- táncra perdítő, és magában hordozza a hamisítatlan magyar virtust. Népzenéjükkel egyszerre képviselik az eredeti természetességet, a magyar és cigány kultúra értékeit, egyetemességét, és jelenlétét a világban.
 
A mai magyar jazz kiemelkedő alakja, kiváló szaxofonos, a magyar népzene és a jazz ötvözésén alapuló saját zenei világot alakított ki.
 
24:00 Dj Kokalo
 
Az autentikus (cigány) gasztronómiáról Katlan Tóni gondoskodik
 

Don't worry be gipsy!

2011.október 07.

Dürer Kert

Belépő: 1000 Ft. 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

2020. február 26.

Hazalátogat Alanis Morisette

A hétszeres GRAMMY®-díj nyertes, multi-platina eladásokkal rendelkező énekesnő, Alanis Morissette 12 év után újra fellép Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncerten egyrészt a világkörüli turnéja, valamint a Jagged Little Pill album 25 éves évfordulójának ünneplésére kerül sor, másrészt remélhetőleg az egyelőre párszavas magyartudását is gyakorolni, bővíteni fogja az énekesnő! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky