3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2011. szeptember 9.

Ünnepi áldomás, pezsgőlovagok avatása, születésnapi torta

Copyright:

A korábbi években az első napon soha nem tapasztalt látogatói érdeklődéssel nyitotta meg a kapuit a 20. Budavári Borfesztivál. Az időjárás is kedvezett ahhoz, hogy kora estére jókedvű, vidám emberekkel teltek meg a budavári palota teraszai. A Csík Zenekar nyitókoncertjén gombostűnyi szabad hely nem maradt a fesztiválszínpad környékén.

A borászati és gasztronómiai standok között hömpölygő tömegben több ismert közéleti személyiség is feltűnt, akik magánemberként a barátaikkal, családtagjaikkal érezték láthatóan jól magukat.
 
A változatos, csábító programok az elkövetkezendő napokban is folytatódnak. Pénteken, a színpadon a jazz közkedvelt szereplői lépnek fel. A műsort 16:30-kor a Hot Jazz Band indítja, majd következik az Orosz Zoltán Quartett, 20:30 órakor a Benkó Dixileand Band és 22:30 órakor az eMeRTon díjas Borbély Műhely zárja a sort.
 
A szombati népzenei és néptánc gála a látványos szüreti felvonulással kezdődik, amelyhez kapcsolódóan, 13 órakor a Kapisztrán téren ünnepi áldomásra, egy pohár finom Tokaji bor közös elfogyasztására várnak a szervezők minden érdeklődőt és ünnepelni vágyót. Az ünnepi áldomás szövegét Szarka Tamás mondja el, a zenét hozzá Szarka Gyula és zenekara biztosítja. 15 órától a fesztiválszínpadon: a Bodrog, a Kertész, a Lippentő, a Tanac, a Zalai Táncegyüttes, a Kutyakölykök és az Etnofon Zenei Társulás.
 
17 órakor a fesztivál nagyszínpadán pezsgőlovaggá avatják többek között Kovács Katalin „kajakkirálynőt”, Csányi Sándor színművészt és Czakó Ferenc homokanimációs művészt.
 
A zárónapon, vasárnap kerül sor a hatalmas születésnapi torta felszeletelésére és közös elfogyasztására és a Fesztivál Bora választás eredményeinek ünnepélyes kihirdetésére.  14 órakor a Bartók Béla Férfikar üdvözli a vendégeket, majd Pál István Szalonna és Bandája, a Vivát Bacchus Énekegyüttes, Micheller Myrtill és zenekara vadonatúj műsorát élvezheti a közönség. A fesztiválzáráshoz a búcsúzenét Farkas Sándor bárzongorista biztosítja. A szerelmespároknak kötelező, a magányosoknak kifejezetten ajánlott.
 
A szervezők bíznak a sikerben és továbbra is várják azokat a fiatalokat, akik szeptember 7-11. között töltik be a 20. életévüket, akik ingyen léphetnek be a fesztiválra.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

2020. február 26.

Hazalátogat Alanis Morisette

A hétszeres GRAMMY®-díj nyertes, multi-platina eladásokkal rendelkező énekesnő, Alanis Morissette 12 év után újra fellép Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncerten egyrészt a világkörüli turnéja, valamint a Jagged Little Pill album 25 éves évfordulójának ünneplésére kerül sor, másrészt remélhetőleg az egyelőre párszavas magyartudását is gyakorolni, bővíteni fogja az énekesnő! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky