3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2011. május 6. | Török Kati

Funk! Ma! Szikra!

Copyright:

Lenny Kravitz szerint a régi funk zenékben a dob minimális szerepet kap, ezt azonban az ember észre sem veszi, annyira magávalragadó a groove. Groove is in the heart, ahogy azt tudjuk, a szívünknek pedig május 6-án a Szikrában a helye, ahol a belgrádi Naked, a hazai Ez a Divat, a brit multifunkcionalitás példaképe Lack of Afro és Infragandhi adja a talpalávalót.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

“A funk egy amerikai eredetű zenei stílus, amely az 1960-as évek végén alakult ki, amikor afroamerikai zenészek a soul, a soul jazz és a rhythm and blues elemeit vegyítették egy ritmikus, táncolható új zenei formába.” – írja a Wikipédia. Ha egyszerűsíteni akarunk, nevezhetjük pörgős, vidám zenének – amit május 6-án a Szikrában nemzetközi fellépő gárda prezentál majd az érdeklődőknek.

Elsőként a belgrádi instrumentális balkán funk jazz csapat, a Naked csap majd a húrok közé, akik a különböző hangzások egész armadáját felvonultatják muzsikájukban. Lesznek itt népzenei elemek, az elmaradhatatlan hegedű, elektronikus effektek, örömzene. Új lemezüket mutatják be, a tört ritmusok után pedig garantáltan kapkodhatjuk majd a fejünket.

Őket követi az hazai Ez a Divat, akik szintén eddig még nem hallott EP-jük, a Kontroll bemutatásával készülnek. Tavaly nyáron játszottak már a Naked-del, méghozzá akkor Belgrádban, így a közös zenélés körülményei most éppen ellenkezőjére fordultak. Hangulatos zenei szárnypróba, amit csinálnak, kellemes női énekkel, mindenképp színfolt a hazai underground világban.

Amikor pedig mindenki hangulata kellőképp megalapozódott, a színpadra lép Lack of Afro, alias Adam Gibbons, aki 2009-ben már játszott Budapesten, telt házas bulin, akkor még Kraak & Smaak társaságában. Az angol zenei multitalentum rengeteg hangszeren játszik és igazi táncolnivaló muzsikát produkál. Első lemezét egyedül játszotta föl, gyakorlatilag minimális segítséggel az összes hangszeren őt hallhatjuk. Legyen az szaxofon, dob vagy gitár, kezébe veszi, feljátssza, néhány sample-lel megspékeli és kész is a legújabb funk nóta.

A koncertek után Infragandhi szórakoztatja majd a közönséget.

Mindez a Szikra Cool Tour Házban, május 6-án, - ahogyan azt az Ez a Divat csapata is fogalmazta - 1200 “lokál kreditért”. A rádió reklám szerint “Ha funk a fejed ott a helyed” – nyomás hát bulizni!

Török Kati

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. június 2.

Elmarad az idei Electric Castle Fesztivál Erdélyben

Idén júliusban rendezték volna a 8. Electric Castle fesztivált - Kolozsvár mellett a történelmi jelentőségű Bánffy Kastélyban-, de a járványügyi helyzetre való tekintettel jövő évre halasztják. Tovább

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky