3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2011. április 11.

Fókatelep és Besh o droM lemezbemutató

Copyright:

Babel Sound Presents: Fókatelep és Besh o droM lemezbemutató | Április 22-én, pénteken a Szikrában a Fókatelep és a Besh o droM lemezbemutató koncertje kerül megrendezésre neves vendégekkel, vetítéssel és fényjátékkal. Mi a közös a két zenekarban? A zenéjükben a népdalok és a különböző tradíciók a megszokott keretekre fittyet hányva szabadon keverednek a modern hangzásokkal, ezzel egy teljesen új, képzeletbeli világ zenéjét tárva elénk. Határok nincsenek, csak a tiszta erejű, kliséktől mentes, makulátlan szabadság, amely garantáltan kiemel a hétköznapokból, és táncra kér fel mindenkit. A koncertek után a levezetésről a Stereo Partizan és DJ Jutasi gondoskodik.

Fókatelep – Fokadelic - Új album, videoklip, lemezbemutató, európai turné

A Korai Öröm és a colorStar zenészeiből álló zenekartörzs, illetve Oláh Annamária sokoldalú tehetségének találkozása új minőséget hozott létre, amely a második albumon, a Focadelic-en bontakozott ki igazán. A számok dallam- és szövegvilága hol a magyar népzenét idézi, hol a latint, cigány tangó után triphop alapok következnek, orosz beat után ír kocsmazenébe épített magyar csujogatós. Ez a sokféleség a zenekar sokszínű világlátását tükrözi, a dalok pedig összetéveszthetetlen, különleges egységgé forrnak össze a Fókatelep zenéjében. A Fókatelep 2009-ben megjelent első albumáról a média így írt: „A tiszta erejű rockzenébe ágyazott katartikus erejű népdalokkal teremtenek új világot”.

Ahogy az első albumon, most is neves vendégek szerepelnek a lemezen: a Budapest Bárból ismert Farkas Róbert (hegedű és tangóharmonika), a legjobb férfi cigány énekesként számon tartott Balogh Gusztáv, a Napra Hegedűs Mátéja (hegedű) és az ex-Anselmo Crew Kerényi Ákos (bongó).  A lemezmegjelenése után pedig hamarosan bemutatásra kerül a zenekar új videoklipje is. Májusban az együttes lemezbemutató turnéra indul Európába, amely Luxembourg kiemelt kulturális központjában, a Neumünsteri Apátságban kezdődik.

Besh o droM: Kertünk alatt

12 év, 4 kontinensen több mint 1000 koncert, több mint harmincezer eladott lemez, több mint félmillió km megtett út és hat lemezmentes év után 2011. április 22-én „Kertünk alatt” címmel új anyagot mutat be a zenekar. Figyelem! Nem hagyományőrzésre. Táncra!

Besh o droM: lovári nyelven "üld meg az utat", így kezdődik minden leírás. Ez a kifejezés valójában azt jelenti "eredj a dolgodra", "csináld a dolgodat", "találd meg magad".

A zenekar 11 éve eredt neki, és nevéhez hűen a világon átívelő, hosszú, valóban saját utat járt be eddig. Most ez az út fontos mérföldkőhöz ért. 6 év után elkészült a zenekar 5. lemeze, melyen a Besh o droMtól már megszokott fergeteges energia és a sántákat is táncra perdítő ritmusok mellett megújult hangzásra, új hangszerekre és zenei térképük új felfedezéseire számíthatunk.

A Besh o droM egy képzeletbeli világ zenéjét tárja elénk. Ebben a világban a szomszédos népek ismerik, szeretik és játsszák egymás zenéjét. Különböző tradíciók szabadon keveredhetnek egymással és a modern hatásokkal. Ebben a világban nincs „folk rendőrség”, a népzene szabadon használható, alakítható, autodidakta punk-rockerektől a tanult cigányzenészekig mindenki játszhatja.

Az évek során még erősebbé, lendületesebbé, virtuózabbá vált zenekar, a rá annyira jellemző tánczenéjét játssza megújult hangzásban, népi, akusztikus, elektromos és elektronikus hangszereken. Az új albumon szászcsávási, őrkői és más cigány dalok, moldvai, mezőségi magyar népdalok keverednek szerb, román, makedón dallamokkal, de felcsendül egy dél-indiai dallam is, ráadásként pedig egy egyedülálló Pacsirta feldolgozást találhatunk.

Aki április 22-én eljön a Szikrába, az először hallhatja élőben az új lemezt. Figyelem! Strapabíró tánccipő viselete ajánlott.

Stereo Partizan
A Besh o droM-ból ismert Barcza Gergely oldalági elektro-world projectje, amely az elmúlt évben kapott lángra a pesti klubokban. A breaket, elektrot balkáni, arab és egyéb dallamokkal mixelő duó várhatóan új tünemény lesz az igényes bulizós zene után kutatók egén.

Szikra - 2011. április 22., péntek
Fókatelep, Besh o droM
Stereo Partizan és DJ Jutasi
Kapunyitás: 21:00

Az elővételes jegyeket vásárlók, a TÁP Színház: Etchno című előadását is megtekinthetik 19 órától.
Szikra Cool Tour house: 1066 Budapest, Teréz krt. 62.
Jegyek elővételben: 1500 Ft
A koncert napján: 1800 Ft

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 25.

Két Budapest Ritmo!

2020. október 9–10. között jön az eddigiektől eltérő Budapest Ritmo Piknik 15 ingyenes szabadtéri világzenei koncerttel. A CAFe Budapest nyitányának teljes line-upja a Budapest Ritmo Piknik weboldalán olvasható. Vírusmentes, piknikelős, zenefelfedezős koraőszt mindenkinek! Tovább

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

2020. szeptember 3.

A Plázson még tart a nyár

Bár egy meglehetősen rendhagyó szezont búcsúztathatunk, szerencsére a Plázson még szeptember elején is tart a nyár, ahol nemcsak az utolsó meleg napokat élvezhetjük a Balaton legszebb partszakaszán, de még a hamisíthatatlan, plázsos bulikban is megmerítkezhetünk: szeptember első szombatján nappali Beach Party és Necc Party lesz a kínálatban, míg az utolsó hétvégéről szeptember 11-én a Kowalsky meg a Vega gondoskodik majd. Tovább

2020. augusztus 26.

Vadonatúj klippel jelentkezik a USEME

A tavalyi Nagy-Szín-Pad nyertes zenekar Leszel-e még? című dalához forgatott videót. A történet két főszerepét a Balázs Béla-díjas Dér András és felesége, Dér Denisa színésznő alakítja. Tovább

2020. augusztus 18.

Ibizai hangulat a balatonfüredi SunCity-ben

A nagyszínpados produkciók nélkül, mégis forró klubhangulatban telik a nyár az északi part legnagyobb szórakozókomplexumában. A szezon egyik záróakkordja az augusztus 19-i jubileumi RetroStars X buli lesz, majd 2020. augusztus 29-én a house zene egyik legnagyobb világsztárja érkezik! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky