3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2010. október 13.

Győztes forradalom! Megjelent az új Anna and the Barbies

Copyright:

A Pásztor tesók, Anna és Samu zenekara, az Anna and the Barbies elkészítette legújabb nagylemezét Gyáva forradalmár címmel. Egy zenekar életében általában a harmadik album vízválasztó, ami sok mindent eldönt, elsősorban azt, hogy érdemes-e folytatni, van-e elég muníció a megújulásra, egy szóval: eldönti a jövőt. Az Anna and the Barbies esetében a mérleg nyelve pozitív irányba mozdult, a zenekar hosszú évek kitartó és gyakran kilátástalannak tűnő harcai után végre győzelmet aratott.

A Gyáva forradalmár a zenekar eddigi legjobb, legegységesebb és az eddigi visszajelzések alapján mind a közönség, mind a szakma körében legnagyobb elismerést kiváltó nagylemeze. A legmeggyőzőbb bizonyíték minderre a Gyáva forradalmár teltházas lemezbemutató koncertje, amit Anna és a fiúk az albummegjelenés napján tartottak az A38 Hajón. A siker erejét növelte az is, hogy ekkor volt a tavaly május óta egyre nagyobb slágernek számító Don’t Fit In című dal 3D-s technikával készült klipjének ősbemut atója.

A Gyáva forradalmár több szempontból is mérföldkő az Anna and the Barbies életében. A korábbi évek gyakran negatív tendenciáival szemben most minden feltűnően passzolt, minden nagyon a helyén volt, minden nagyon könnyen ment – a dalszerzéstől a koncertezésen át a lemezfelvételig.

De miben is más a Gyáva forradalmár, mint az előző nagylemezek?
- Az Anna and the Barbies koncerten olyan dinamikus, erőtől duzzadó megszólalást produkál, ami leszakítja a fejünket, a Gyáva forradalmár pedig az első olyan lemeze a zenekarnak, amire sikerült az élő hangzást átmenteni.
- A korábban az Anna and the Barbies-ra jellemző, sokat kritizált zenei eklektikusság kérdését is sikerült tisztázni, és egy életre helyre tenni. Az Anna and the Barbies mostantól hivatalosan is egy zajos-hangos rockbanda, a Gyáva forradalmár pedig egy energikus rocklemez, amibe a pop-rocktól a punk-rockig minden belefért – méghozzá harmonikus egységet alkotva.
- A Gyáva forradalmár hangszerelése próbatermi műhelymunka eredménye, a zenekar tagjainak közös gyermeke. A dalok, bár többségben a Pásztor testvérek szerzeményei, mindenki aktívan hozzájárult az album számainak megszületéséhez.
Anna nagyon pontosan fogalmazza meg nekünk a Gyáva forradalmár készülésének hátterében lezajlott folyamatokat:

„A Gyáva Forradalmárrral végre visszatértünk ahhoz, amit tízen-huszonévesen értéknek éreztünk. Letisztultak a zenei formák, túléltük a megfelelési kényszeres-erőlködős útkeresésünket, szerencsés időben szakadtak fel belőlünk olyan őszinte érzések, amikkel, úgy érezzük, rezonál a környezetünk is, valamint kaptunk már annyit az arcunkba, hogy röhögve köszönjük meg, aminek még jönnie kell.”

Külön szót érdemel a nemcsak hazai viszonylatban merész lemezborító. A zenekar választása Eugène Delacroix híres festményére (A Szabadság vezeti a népet) esett, ám nem az eredeti képet használták fel, hanem saját verziót készítettek, és ők maguk álltak modellt (Anna domborítja a központi nőalakot, a Szabadságot) a fotóhoz. Anna erről így mesél:
„Elaludtam a stúdióban és egy utcai zavargásról álmodtam, ahol egy meztelen ember rohant velem szembe. Felébredve a Delacroix kép jutott az eszembe, az abból áradó erő, kiszolgáltatottság, nyers szexualitás és dinamizmus. Kísértetiesen olyan, mint egy progresszív rockzenekar. A barikádon pedig azért állunk mi, mert ez a lemez a mi forradalmunk.”

Gyáva frorradalmár tracklista:
1. Gyáva Forradalmár feat. Papp Szabi
2. Don’t fit in
3. Néha
4. Mars
5. Beside you
6. Chritophe’song
7. Love is a God and God is a rock and roll
8. Gombóc
9. Freedom
10. Ördögre kacsintva
11. 7.24
12. Teszt
13. Loverman, show me your balls!
14. Brother and I

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 21.

Ego tréning - megjelent Szilárd új EP-je

Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristája új EP-t jelentetett meg szólóformációjával. A popos dalok szerelemről, belső vívódásról szólnak, de mintha 2020 előszele is megcsapta volna már Szilárdot dalszerzés közben. A hatszámos EP-t Stuttgartban rögzítették, a címadó dalhoz pedig klip is készült, mely a lemezzel egyidőben debütál. Tovább

2020. szeptember 18.

Wunderlich József első lemeze a SKIZó

A Pál utcai fiúk és a Nagy Gatsby zenés darabok főszereplője, Wunderlich József a Vígszínház színésze megjelentette első szólólemezét, a SKIZót. A 14 dalból álló album 14 különböző lelkiállapotot tár fel, ennek megfelelően nem csak témáiban, de stílusában is nagyon sokszínű és változatos anyag lett. A lemezről máris itt az első klip is, mely a Ragasztva című dalhoz forgott. Tovább

2020. szeptember 18.

Anne-Marie dalát keverte a Metzker Viki

Anne-Marie és Doja Cat közöse üstökösként robbant be a nyárba, „To Be Young” című szerzeményük pillanatok alatt vette le a lábáról a rajongókat, a két szépség mellé pedig most egy harmadik is csatlakozik, ráadásul egy magyar bombázó személyében. Tovább

2020. szeptember 16.

Premier! A Sztárban sztár leszek! nyertese önálló szerzeménye

Bár saját bevallása szerint alapvetően a színházi világban mozog, Békefi Viki színpadi tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Miután megnyerte a Sztárban sztár leszek! első évadát, ahol adásról-adásra más bőrébe bújva nyűgözte le a zsűrit és a közönséget egyaránt, most végre saját magát alakíthatja. És milyen jól áll neki! Tovább

2020. szeptember 16.

ENNYI - megjelent Dzsúdló új dala

A fiatal pop-trap előadó 2020 áprilisában jelentette meg bemutatkozó lemezét, a Fotofóbiát. A napokban megjelent "Ennyi' egy új fejezet / korszak nyitódala. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky