3430 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2010. május 11.

Itt vagyunk! Tehát Athe Sam fesztivál a Gödörben - Teljes program!

Copyright:

Az Athe Sam jelentése cigányul: Itt vagyunk! És ez a két szó az egy hetes fesztivál lényege: Itt vagyunk, a roma művészet, a cigány kultúra minél több arca, minél több művészeti ágban – a lehető legmagasabb színvonalon a Gödör sokszínű, nyitott közönségének és minden más érdeklődőnek a főváros közepén.

„Természetesnek tartjuk azt, hogy minden ember egyenlőnek teremtetett”.

Martin Luther King

Az Athe Sam! célja, hogy a művészet eszközeivel teremtsen kereteket az interkulturális párbeszédnek, és hozzájáruljon a hétköznapi félreértések csökkentéséhez és a kölcsönös elfogadáshoz . A tolerancia alapköve az ismeret. Amit nem ismerünk, azt sokszor elutasítjuk, esetleg félünk tőle. Fesztiválunkon sor kerül roma és nem roma találkozásokra, ismeretségek köttetnek, miközben a roma kultúrát is behatóbban megismeri a fesztivál közönsége. A szervezők reményei szerint programunkkal hosszú távon hozzájárulhatnak a roma társadalommal kapcsolatos negatív sztereotípiák leküzdéséhez. Szeretnék elősegíteni a cigányság pozitív image váltását. Emellett nagyon fontos törekvésük, hogy a különböző cigány csoportok között is kialakuljon a kulturális dialógus, és megismerjék, elfogadják egymás kultúráját.

A fesztiválon kiemelt helyet kapnak a zenei programok: az autentikus zene mellett a legkülönfélébb zenei irányzatok (folk, jazz, hip-hop, stb) hallhatók. Az európai cigányzene egy-egy szeletét külföldi zenekarok hozzák el hozzánk. A tehetségkutató program által fiatal művészek is bemutatkozhatnak.

A fesztiválon a hazai zenei élet színe-java már megfordult, de idén először érkezik a fesztivál meghívására valódi világsztár, Chico, a legendás Gipsy Kings egykori alapítója és frontembere, társzerzője olyan világszerte ismert slágereknek, mint a „Bamboleo”, „Djobi,Djobi” és a „Ben Ben Maria”. Az UNESCO békekövete, Djeloul Bouchikhi, alias Chico, és zenekara a Chico & The Gypsies (ES/ Rumba Catalana) most 14 év után újra Magyarországon.   

A IV. Athe Sam Fesztiválról:

A 2010 évi Athe Sam Fesztivál minden eddiginél színesebb és nívósabb programkínálattal várja majd a látogatókat.

A színvonal emelése érdekében néhány változtatás elkerülhetetlen. A megújítást a zenei programokkal kezdtük. Idén egy nemzetközi sztárzenekar is elfogadta a meghívásunkat, a Chico & the Gypsies.

Idén új együttműködések indultak a tolerancia jegyében. A 2010-es Athe Sam több hazai és külföldi összművészeti fesztivállal működik együtt a tolerancia értékének további erősítése érdekében. A Bánki-tó fesztivállal alakult ki eddig együttműködés, de az Athe Sam ideje alatt találkozni fognak egymással a programba eddig beemelt többi fesztivál szervezői is: Balkan Traffik, IRAF, Magyar Dal Napja.
Az Athe Sam és a Bánki-tó fesztiválok egymással együttműködésben szerveznek workshopokat, beszélgetéseket, koncerteket, irodalmi, színházi alkotásokat, táncházakat, filmvetítéseket és kiállításokat, egyfajta folyamatosságot és egységességet adva így a toleranciáról való gondolkodásnak.

Teljes program:

1 2

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

2020. február 26.

Hazalátogat Alanis Morisette

A hétszeres GRAMMY®-díj nyertes, multi-platina eladásokkal rendelkező énekesnő, Alanis Morissette 12 év után újra fellép Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncerten egyrészt a világkörüli turnéja, valamint a Jagged Little Pill album 25 éves évfordulójának ünneplésére kerül sor, másrészt remélhetőleg az egyelőre párszavas magyartudását is gyakorolni, bővíteni fogja az énekesnő! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky