3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2010. január 30.

Bob Marley 65 éves lenne

Copyright:

29 éve, hogy kiszállt a földi reggae körforgásból, mégis jelen van, köztünk él. A világ reggae társadalma február elején Bob Marley-re, a reggae királyára emlékezik.

A Ladánybene 27 legénysége az elmúlt évekhez hasonlóan ismét egy speciális estével szeretne tisztelegni Marley munkássága előtt. Az A38 Állóhajó színpadára toborozza a hazai reggae mozgalom roots reggae-ben járatos érdekeltjeit, ezáltal szinte valamennyi érintett formációból képviseltetik magukat zenészek.

Masszív reggae alapnak tekinthető a Ladánybene 27 és az Another Day zenészeinek egysége, ami a baráti szinteken túlmutatóan zenei összhangra is vonatkozik. A két banda zenészei állandó cserélődésben és körforgásban kísérik a két házigazda frontembert, Miksát és NOsick-et, illetve az est további vendégeit.
2010 nagy befutója lehet a fiatal CéAnne, aki az új Zagastic frontvonalában énekel és a Ladánybene 27 által indított Judah riddim versenyen elsöprő győzelmet ért el. Rootless Tree – című dalával szerepel is a Color Dem albumon!

A Riddim Colony három taggal is képviselteti magát ezen a reggae ünnepen, az szuggesztív és energikus énekes, G.Ras (aki szintén szerepel a Color Dem albumon, Wild East-című dalával…), illetve a két csodálatos vokálos hölgy, Liló és Sziszi!

A fiatal, ám zeneileg rendkívül tapasztaltnak látszó Knotty Headz dobos-énekes „központi erőműve”, Krecsmáry Zsolt nem titkoltan hatalmas tisztelője a Wailers egykori dobosának Carlton Barrett-nek, ezért néhány dal erejéig Ő ül majd a dobok mögött és énekel is ezen az estén!

És ahogy azt 2005 óta megszokhattuk minden LB27-Marley koncerten, a fúvós szólamokat a PASO fantasztikus zenészei, Tony Ass, Babba Luki, Mr.Vajay és Tommy Hot, azaz a PASO Brass fújja!

Az est koncertélményét kiegészíti az LB Reggae Sound System, a Ladánybene 27 két  szelektora, RasTamás dobos és Bodnár Tibi (T.B. Homelock) gitáros ezen az estén selekta JAHFAR-ral kiegészülve pörgetik a lemezeket. Műsorukon kizárólag Marley dalok, azok feldolgozásai, a Marley család előadóinak track-jei és a korai zenésztársak (Peter Tosh, Bunny Wailer, Aston Familyman Barrett) zenéi szerepelnek.

MARLEY 65
Hungarian Tribute To Bob Marley”
2010. február 4. csütörtök, 21:00 – A38!
Ladánybene 27 meets Another Day

Feat: CéAnne (Zagastic), Gregory G.Ras (Riddim Colony), Krecsmáry Zsolt (Knotty Headz) Liló&Sziszi (Riddim Colony) és a PASO Brass!

LB Reggae Sound System (RasTamás, T.B.Homelock) meets selekta JahFar!

Belépő: 1300 Ft (elővételben), 1600 Ft (helyszínen)

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
kaaboo 2011. feb. 2.  18:08 1
További érdekességek Bob Marley-ről és a családja többi tagjáról : http://bobmarley.lap.hu/
   

2020. szeptember 25.

Két Budapest Ritmo!

2020. október 9–10. között jön az eddigiektől eltérő Budapest Ritmo Piknik 15 ingyenes szabadtéri világzenei koncerttel. A CAFe Budapest nyitányának teljes line-upja a Budapest Ritmo Piknik weboldalán olvasható. Vírusmentes, piknikelős, zenefelfedezős koraőszt mindenkinek! Tovább

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

2020. szeptember 3.

A Plázson még tart a nyár

Bár egy meglehetősen rendhagyó szezont búcsúztathatunk, szerencsére a Plázson még szeptember elején is tart a nyár, ahol nemcsak az utolsó meleg napokat élvezhetjük a Balaton legszebb partszakaszán, de még a hamisíthatatlan, plázsos bulikban is megmerítkezhetünk: szeptember első szombatján nappali Beach Party és Necc Party lesz a kínálatban, míg az utolsó hétvégéről szeptember 11-én a Kowalsky meg a Vega gondoskodik majd. Tovább

2020. augusztus 26.

Vadonatúj klippel jelentkezik a USEME

A tavalyi Nagy-Szín-Pad nyertes zenekar Leszel-e még? című dalához forgatott videót. A történet két főszerepét a Balázs Béla-díjas Dér András és felesége, Dér Denisa színésznő alakítja. Tovább

2020. augusztus 18.

Ibizai hangulat a balatonfüredi SunCity-ben

A nagyszínpados produkciók nélkül, mégis forró klubhangulatban telik a nyár az északi part legnagyobb szórakozókomplexumában. A szezon egyik záróakkordja az augusztus 19-i jubileumi RetroStars X buli lesz, majd 2020. augusztus 29-én a house zene egyik legnagyobb világsztárja érkezik! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky